Hatvanhat éves korában meghalt Stadler József. Szombaton lesz a temetése.

A tragikus hírt a Lokálnak erősített meg a vállalkozó ügyvédje, dr. Balázs László Tibor.

Az akasztói vállalkozó a dunaújvárosi kórház intenzív osztályán feküdt agyvérzés miatt.

Mint azt korábban megírtuk, Stadler József könyve dedikálása közben lett rosszul két hete. Kórházba szállítása közben kómába esett, és azóta sem tért magához.

Elhunyt Stadler József

Fotó: YouTube

Stadler József egészsége az utóbbi években látványosan megroppant, többször is kórházba került, többször volt agyvérzése. Leginkább súlyos cukorbetegsége miatt aggódtak érte.

Stadler József halálhírét az MTI-nek Akasztó polgármestere is megerősítette.

A Bács-Kiskun megyei község vezetője elmondta, hogy Stadler Józsefet szombaton helyezik örök nyugalomra az akasztói temetőben.

Stadler Józsefé volt az első Bács-Kiskun megyei NBI-es focicsapat, a Stadler FC. Mérkőzéseiknek a vállalkozó által építtetett, sokáig az ország legmodernebb stadionjaként számon tartott akasztói Stadler-stadion adott otthont.

A vállalkozó ellen először 1997-ben emeltek vádat. Első fokon kilenc évre ítélték, mert 1993 és 1994 között fiktív számlák felhasználásával és jogtalan áfa-visszaigénylésekkel több milliárd forint kárt okozott az államnak. A Legfelsőbb Bíróság a döntést megsemmisítette és a megismételt eljárásban Stadler négy és fél év fogházbüntetést kapott. 2005 januárjában kedvezménnyel szabadult.

2011-ben folytatólagosan elkövetett csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év tíz hónap börtönre ítélték. 2014-ben betegsége miatt büntetését megszakíthatta. Még ugyanebben az évben, októberben csődbűncselekmény miatt két év tíz hónap börtönbüntetést kapott. A két ítéletet a Szegedi Ítélőtábla összbüntetésbe foglalta, és 2015 márciusában jogerősen hat év börtönre ítélte Stadler Józsefet. Az egykori vállalkozó végül 2016 februárjában feltételes kedvezménnyel szabadult a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai részlegéből.

Negyedik büntetőpere különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt 2014 novemberében kezdődött. 2017 márciusában a Kecskeméti Törvényszék első fokon öt év börtönre ítélte.

(Lokál, MTI)

(Címlapi kép: YouTube)

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Szerencsétlen kis öreg, sokszor meghurcolták. Most már legalább nyugodtan pihenhet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Pintér Sándor megkönnyebbült nincs ellenfele,aki mindenről tud! Csak egy pirtói srác!
kiscsillag66
Én meghatódtam azoktól a nyilatkozatoktól, amit az akasztóiak mondtak Stadlerről. Mindenki szerette, becsülték. Csak azt sajnálom, hogy a stadionját nem tudta visszavenni.
wpym
Nem tudom nem sajnalni. Nem volt ugyan szent, de szamomra mindig szimpatikus volt.
Beke poraira!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.