Ötven százalékkal több élelmiszerre és harminc százalékkal több vízre lesz szüksége 2050-re az akkorra csaknem 10 milliárd lakosra duzzadó emberiségnek Áder János köztársasági elnök szerint. 

A Föld vízkészletének csak 2,5 százaléka édesvíz, azonban az édesvízkészlet jelentős része a sarki jégtakaróban található, így a valóban rendelkezésre álló édesvízkészlet csak 0,7 százalék

– állapította meg Áder János köztársasági elnök a gödöllői Szent István Egyetemen tartott előadásában. Azt is elmondta, hogy a felmelegedés miatt folyamatosan nőnek a Földön a vízhiányos területek, számítások szerint naponta 10 ezer, hatévesnél fiatalabb gyermek hal meg a szennyezett víz miatt.

Riasztó adatokról számolt be Áder János

Fotó: MTI/Kovács Tamás

„2050-re a Föld népességének 75 százaléka nagyvárosokban fog élni, a növekvő vízszükséglet ellátásának megoldása pedig megoldandó feladat. A vizek szennyezésével kapcsolatban Áder János rámutatott, hogy az óceánokon úszó PET-palack szemétsziget már Argentína méretű. Riasztó, hogy 20 ezer PET palackot használunk el másodpercenként” – mondta Áder. „A prognózisok szerint a Föld lakossága 10 milliárdra duzzad 2050-re, és emiatt 50 százalékkal több élelmiszerre és 30 százalékkal több vízre lesz szükség” – hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök.

A jövő kihívásának nevezte azt a szemléletváltozást, amely a körforgásos gazdálkodás megteremtését szorgalmazza, ami azt jelenti, hogy a felhasznált termékek elavulásuk után ismét nyersanyagokká válnak és teljes mértékben felhasználásra kerülnek. Cél a hulladék tervezett és tudatos megszüntetése, amely Áder szerint akkor fog megtörténni, ha az újrahasznosítás is jó üzlet lesz.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Abszolút hiteltelen a faszi, akarom mondani a jani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
a köztársaság nélküli köztársasági elnök hiteles mondandója...
cikicakk55
@Equus: Azt sem tudni mi a bánatnak van rá szükség,legalább is ilyen státuszban,mivel Magyarország megszünt Köztársaság lenni. Az,hogy a föld túlnépesedik,talán a nagy és gazdag társadalmak segítségét igénylik. Valahogy el kéne érni az Afrikai és az Ázsiai országok már alapból szegény lakóinál ,hogy ne szüljék észnélkül a gyermekeket,akiknek az élet csak szenvedés.Az értelmesebb országokban felfogják a párok,hogy hány gyermeket válaljanak ahhoz,hogy biztonságosan fel is tudják nevelni. Arról nem beszélve,hogy ha a népesség nagy részét a primitív népek alkotják majd,akkor a föld jobban jár ha megsemmisíti önmagát.
Captain Blood
Káder Jani!! Ez a legnagyobb gondod KE-ént??? Rohadj meg!!!
mackoka46
Abszolút hiteltelen a faszi, akarom mondani a jani.
nevemnick
Egy jóérzésű ember ilyen körülmények közt, mint amit a pártja, a fidesz tett az országgal és polgáraival, már rég le kellett volna mondania a ,,köztársasági" elnöki posztjáról. De mivel ebbe az emberbe egy csepp jóérzés, jóindulat, természetszeretet, és hozzáértés nem szorult, így sokunknak nem mérvadó a környezet- és természetvédelem vonalán sem.
cikicakk55
Időjárási és jóslás ügyi Miniszternek talán? Természetesen fele annyi fizetéssel.
Yoda69
Inkabb arrol beszelj, hogy a magyar nyugdijasoknak mennyi emelsre lenne szukseguk 2018-ban, hogy az fedezni tudja az elszallo inflaciot!
papa.49
Bajuszosszar EHHEZ SE ÉRTESZ ne pofázz róla !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.