Alig egy hete írt arról a BKK volt vezetője, Vitézy Dávid a Facebook-oldalán, hogy ideje lenne elgondolkodni a metrók éjjeli közlekedtetésén hétvégente – decembertől a 2-es és 4-es metrók egy órával tovább közlekednek.

Decembertől a 2-es és 4-es metró pénteken és szombaton az eddiginél egy órával tovább, éjjel fél 1-ig közlekedik az éjszakai utazási szokások megváltozása miatt.

Decembertől pénteken és szombaton egy órával tovább jár a 2-es és a 4-es metró

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Módis Ágnes

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezzel párhuzamosan az éjszakai buszok, illetve a 6-os villamos menetrendje változatlan marad. A metrószerelvények 10 percenként indulnak majd a végállomásokról.

A tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy, amikor éjfél után is sokan utaznak a belvárosban.

A BKK célja, hogy az éjszakai közösségi közlekedést a megváltozott utazási szokásokhoz és igényekhez igazítsa, ennek első lépése a metróüzem kibővítése.

Európában számos városban egész éjjel járnak a metrók a hétvégén, Berlinben, Stockholmban, Bécsben, Barcelonában, Londonban is üzemszünet nélkül járnak a szerelvények.

Vitézy Dávid, a BKK volt vezetője (jelenleg a Közlekedési Múzeum igazgatója) kevesebb mint egy hete tette ki Facebook-oldalára egy összesítést az európai nagyvárosok metróüzemeiről, amelyből jól látszott, hogy a budapesti metrók fejezik be szinte a legkorábban az esti közlekedést ezen pedig jó lenne legalább hétvégente változtatni, akár teljes éjszakai üzemmóddal is.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Módis Ágnes)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.