Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő szerint a Momentum civiltörvény elleni aláírásgyűjtése csak a Soros-gárda újabb akciója. A sajtótájékoztatóra megérkezett a Momentum alelnöke is.

Hollik: Soros-gárda

A KDNP szerint a Momentum aláírásgyűjtése nem más, mint a "Soros-gárda" újabb akciója.

Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő kedden, az ellenzéki tömörülés fővárosi aláírásgyűjtő-standjánál úgy fogalmazott: annak a Soros Györgynek kezdett a Momentum aláírást gyűjteni, aki migránsokkal akarja betelepíteni Európát. Kitért arra is: az előző napokban frontális támadást indítottak Magyarország ellen, amibe Soros György is beszállt.

A Momentum standjánál Soros-gárdázott a KDNP-s, aztán váratlan fordulat jött – videó

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Elekes Andor

A politikus szerint minden témát és eszközt megragadnak, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra. A mostani aláírásgyűjtéssel a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt támadják, ellene gyűjtenek aláírásokat. Ezzel nyíltan Soros-hálozatot építenek – jelentette ki.

Kitért arra, hogy a törvény értelmében 53 szervezet eleget tett a bejelentési kötelezettségnek, egy sem jelezte, hogy ezt vegzálásnak, működésük ellehetetlenítésének tartják.

Hollik István szerint aki azt mondja, a civil szervezeteket lehetetleníti el a törvény, nem mond igazat.

A választók 99 százaléka mondta a KDNP-s szerint, hogy kell a civiltörvény

Hollik István szerint az aláírásgyűjtéssel a "Soros-gárda" szembe megy a magyar emberek akaratával. Felidézte, hogy az előző nemzeti konzultáción azt kérdezték, hogy jónak tartják-e, ha külföldi támogatást a civil szervezeteknek be kell jelentenie. A válaszolók 99 százalékban azt mondták, egyetértenek ezzel. Akik ezt a törvényt támadják, az erre az álláspontra helyezkedő 1,7 millió embernek a véleményét is támadják – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki szerint egyértelmű a magyar emberek akarata, szeretnék tudni, hogy mely Magyarországon aktív civil szervezetek kapnak jelentős támogatást külföldről.

Csak akkor fontos az átláthatóság, ha nem a kormányról van szó

Hollik elmondta, az átláthatóságra szükség van, mert látni, hogy ezek a külföldről pénzelt szervezetek kulcsszerepet játszanak a migráció támogatásában, és a Magyarország elleni támadásban. A "Soros-szervezetek" itthon és külföldön is nyíltan segítik a bevándorlást – hangoztatta Hollik István, hozzátéve: mindig ott vannak, amikor Magyarország elleni támadásról van szó, folyamatosan feljelentik hazánkat. Brüsszelben a kerítést támadták, a jogi határzárat, a bevándorláspolitikát. A "Soros-szervezetek" ott ülnek és vádolnak Brüsszelben akkor is, amikor a Magyarország elleni meghallgatásokat tervezik – mondta, s emlékeztetett: a következő ilyen meghallgatás december 7-én lesz az EP-ben.

Kijelentette: érkezzen bármekkora nyomás is, a törvény mellett kitartanak, mert az átláthatóságra a korábbiaknál is nagyobb szükség van.

Hollik István kitért arra is: Soros György több mint 18 milliárd dollárt (több 4300 milliárd forintot) utalt át civil szervezeteihez, ezzel hosszú távon is megoldva finanszírozásukat.

A politikus a sajtótájékoztatón két pólót adott át a Momentum aktivistáinak, a pólón Soros gárda – aláírásgyűjtés: maradjon titokban, kit fizet Soros felirat szerepelt. A pólót az aktivisták végül visszaadták.

Momentum: ez felháborító

A kormánypárti politikus sajtótájékoztatóján megjelent a Momentum alelnöke is. Soproni Tamás fennhangon felháborítónak nevezte a történteket, hogy milliárdokból indít a kormány plakátkampányt. Azt kérdezte Hollik Istvántól, kiáll-e vitára vele, illetve választ vár arra is, ha összegyűjtenek 200 ezer aláírást, akkor kiírják-e népszavazást.

(Soproni Tamás megérkezését a beágyazott videón láthatják.)

(MTI)

(Címlapi kép: részlet a videóból)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
"Soros György több mint 18 milliárd dollárt (több 4300 milliárd forintot) utalt át civil szervezeteihez"

Hollik azt már nem teszi hozzá, hogy ez nem a magyarországi civileknek szóló összeg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Azert ahhoz pofa kell, hogy valaki odamenjen egy alairasgyujto standhoz - ami valoszinuleg engedellyel van ott - es szettrollkodja az ottaniak munkajat, es meg neki all feljebb?!
Kocsog a fidesz, es allatira pitianer is, hogy belemegy mar a legkisebb csattokba is...
relatív
Ha vesztüket érzik a regnáló pribékjei, mindig elvesztik az eszüket, és a legnagyobb baromságokra IS képesek...

Szorul a hurok, és ezt érzik már így, mint a sarokba szorított patkány veszélyessé válnak !!!
nevemnick
Undorító, rohadt egy getzi banda.
Nagyon magas lóról beszélnek, de onnan lesz a legszebb a bukásuk.
nezelodo
Azért az igen vastag bőrre utal a képükön, hogy a saját nemzetinek gúnyolt konzultációjukra és a választók 99 %-nak támogatására hivatkozva söprik el a dakota seggét nem nyaló szervezeteket. Lassan meghaladják az áldott emlékű Hazafias Népfront támogatottságát. Persze ez nem meglepő, hiszen a Nemzet Orvosa volt a szocializmusban az egyik népfrontos kemény, elkötelezett komcsi vezető, és talán még a "kemény antikommunista Laca" sem tudta féken tartani.
kokopelli
@nemfideszes: viccesen mondtuk mint neveletlen kölkök hangosan:
"Nézd már! Az okos hajacska elhagyta a hülye kobakot!"- aztán futottunk! ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.