Vona Gábor, a Jobbik elnöke egy interjúban arról beszélt, ha a választók úgy kívánják, akkor kész együttműködni a Momentummal és az LMP-vel, akár még koalíciót is kötne velük, ha hatalomra kerülnek. A választáson viszont mindegyik párt külön indul.

Interjút adott Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Nemzet – Hír TV-konglomerátumnak, amelyben arról beszélt, hogy egyre több választó hajlik az ellenzéki pártok közti együttműködésre a 2018-as választás miatt. 

Vona nem zárja ki a koalíciót az LMP-vel és a Momentummal

Fotó: jobbik.hu

Vona a riporter kérdésére elmondta, ő azt látja, hogy a 106 egyéni választókörzetben a kormányváltást akaró választók meg fogják keresni a legalkalmasabb ellenzéki jelöltet. 

A miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy a jövő évi választáson a jobbik egyedül kíván indulni, de 

ha a helyzet azt kívánja meg, hogy az Orbán kormány lebontása csak a XXI. századi pártok összefogásával valósulhat meg, én erre nyitott vagyok.

Szerinte egyébként a XXI. századi pártokban (Jobbik, Momentum, LMP) megvan a tárgyalási hajlam, főképp, ha a választók azt akarják. Azt sem tartja kizártnak, hogy a parlamentbe kerülésük esetén akár koalíciót is létrehozhatnak, mert most is vannak közös pontok, például szakpolitikai kérdésekben pártja és az LMP sokszor ért nagyrészt egyet. Az MSZP-vel, DK-val és a Fidesszel sosem fognak koalícióra lépni – mondta el az interjúban.

LMP: koalícióról a választás után érdemes beszélni

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, a koalíciókötésről majd a választás után érdemes beszélni, pártjuk pedig a gyökeres változásban érdekelt. Azt is elmondta, hogy a párt egy határozata szerint olyan párttal nem léphet koalícióra az LMP, amelyben egy volt miniszterelnök is helyet foglal. 

Momentum: koalícióról még nem tárgyaltak senkivel sem

A Momentum kommunikációs igazgatója, Papp Gergő a lapnak elmondta, a párt még nem tárgyalt semmilyen koalíciókötésről semelyik más párttal sem, napirendre sem vették még a kérdést. 

Ha a magyar közélet csak különböző összefogás-forgatókönyvekről szól, az ország jár rosszul

- mondta el a lapnak Papp és hozzátette, 5 hónappal a választás előtt még felesleges kormánykoalícióról beszélni.

(Magyar Nemzet)

(Címlapi kép: jobbik.hu)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Totem
Az LMP-t Gyurcsánytól kirázza a hideg, de Vonától nem. Engem meg ettől ráz ki a hideg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@karma1: A dk. azt mondja ,és ez évek óta ugyanaz: minden demokratikusan működő párttal készek az együttműködésre,igy gondolom az lmp.-vel is.Hogy ezen nyilatkozat után hogyan itélik meg az lmp.-t én nem tudom.Nem vagyok sem párttag, bennfentes meg még úgysem.Majd az idő kideriti ezt is.Engem ez az lmp.-s szöveg nagyon kiakasztott.Sok mindent gondoltam, de ezt nem.Bár gyanakodhattam volna már,mert nem túl régen volt egy interjú Vona Gáborral a HVG.-én, amit olvastam, és az úgy megmaradt bennem,hogy azt mondta, mikor kérdezték az összefogásról, hogy Ő nagyon jó viszonyban van Schifferrel,Hadházyval és Szél Bernadettel is. Schifferről régtől tudjuk ezt.Vannak elképzeléseim a jövőt illetően,de most még úgy vélem,hogy túl vadak!,és ne legyen igazam.De jönnek a jelek.
eszegfu
@Totem: 11:59 5*... hozd ki az ellenőrződ, beirom!:))
kissé felnőttem
Na lassan megjön a 10 kicsi indián esze? egyesével max vegetálás, összefogva kész a váltás még a 2/3 sem kizárt. Legalább husz-szor leirtam, hogy tiszta matematika nem tudása : a Külök külön, Akciózás ( Kész szándélos bukás ) mivel csak az esélyt osztja darabjaira és marad a nevető harmadik.
karma1
@kereső: Varj, Kedves, asszem, felreerthetoen irtam. Tudom, hogy a dk hajlando mindenkivel osszefogni, (kiveve a jobbikkal), en csak arra utaltam, hogy BEALLNI AZ LMP MOGE nem fog. Az osszefogasban mindenki egyenlo , es szepen osszehangoljak a programjukat, legalabb a valasztasokig, utana mar mas helyzetbol targyalhatnak, ha nyernek.
En ezt allitottam, de tudom, hogy Gyurcsany nagyon is osszefogas parti.
De Bernike se jatssza el azt, amit botka: a dk meg a szavazoi kellenenek mind, csak eppen Gyurcsany nem...
Ahogy ismerem Gyurcsanyt, meg is fog teremtodni az osszefogas, - az lmp meg eltunik a sullyesztoben, mert meg schiffernek se lesz annyi penze/befolyasa, hogy penzelje oket tovabbra is...
kereső
@karma1: 13:03. Biztosan nem fog senki mögé beállni.Egyébként,meg azt gondolom,hogy Botka nagy hibája volt,hogy azt kérte,álljanak be mögé- az lmp.dettó igy kommunikál-egy támogatandó személy, vagy ügy mellé!szoktunk állni, nem mögé.Az persze mindenkinek jól jönne, hogy rögtön lenne 5-600 ezer támogató szavazat, oly módon ,hogy Ő maga semmit nem tett érte,csak éppen azt golyózná ki aki ezért megdolgozott.Ami az lmp.eltűnését illeti, nem fog eltűnni.Gondolj csak bele: választási koaliciót kötött az ujjonan alakult Gémesi párttal./ha lehet gyurcsány párt, akkor lehet gémesi párt is/.E mögött a párt mögött a települések polgálmesterei állnak-Gémesi mondta.Csak halkan kérdezem-milyen szinű Magyarország önkormányzati térképe 2006 óta?Az lmp.-t meg szerintem nem Schiffer pénzeli.Vannak ott mások.
karma1
@kereső: Vegulis nem tudom, hogy ki penzeli tenylegesen az lmp-t, - de ez nem is erdekel ebben a pillanatban, ez majd akkor lesz erdekes, ha a valasztasok utani egymasra mutogatas, tiltott partfinanszirozas, stb. fog elojonni a szennycsatornabol, mint ahogy szokott ilyenkor...
Ahogy irod, hat igen--- az onkormanyzatok szine narancssarga, fideszes, hiszen sokszor csalassal is, de elertek, hogy fideszes keruljon a varosok, falvak elere...
Azert, mert Gemesi nyero Godollon - valoban tehetseges -, attol meg nem biztos, hogy az OSSZES onkori mogejuk allna,... Ugyan, mitol? Minden onkorinak mas a problemaja otthon, tehat masok az erdekei is. Ahol sikerult kialakitani egy lmp-s partsejtet, az OK, legyen, miert is ne?
De ettol meg nem fog megsokszorozodni a tamogatottsaguk...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.