A különböző kultúrák egymás mellett élését méltatta a házelnök. Az elmúlt napok egyiptomi megbeszélései alapján jó példát látunk arra, hogy itt a különböző kultúrák és vallások között nemcsak a párbeszéd és egymás mellett élés, hanem egymás megsegítése is lehetséges – mondta a Kövér László az MTI-nek, miután a kopt keresztény egyház vezetőjénél, II. Tavadrosznál járt Kairóban. Bár a diplomáciai protokollban mindennaposak az ilyen mondatok, Fidesz-alapító házelnök szavai némiképp azért kilógnak a mostani kormányzati narratívából, hiszen jó ideje mást sem lehet hallani az ország vezetőitől, mint hogy Magyarország nem kér az idegen kultúrákból. Hogy csak az egyik meghatározó iránymutatást idézzük: Orbán Viktor szerint az „etnikai homogenitást meg kell őrizni” (ezt utóbb kulturális homogenitásra finomította a kormány.hu), mert „a túl nagy keveredés bajjal jár”, de elég egy tetszőleges miniszterelnöki vagy fideszes beszédet meghallgatni, hogy találjunk hasonló tételmondatokat a...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na hogy is van ez fidesznyikek? Jó ez nektek, hogy idehaza tök hülyének vagytok nézve?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
@1magyar Ezt a cikket neked tettem be, hogy egy kicsit rettegj, mert kover - mint a legerosebb part tagja - kepes is lesz behozni a muszlimokat
Na, ERROL nem fognak konzultalni! Ez olyan letelepedesi kotvenyes-programkent fog mukodni,...
Ha meg most se venned eszre, hogy hulyere vagy veve a kormanyod altal, akkor talan ebbol megerted...
Sámannus
Mindjár kezdik enni amit tegnap kifostak.
Hellcat
Na hogy is van ez fidesznyikek? Jó ez nektek, hogy idehaza tök hülyének vagytok nézve?
nevemnick
,,A különböző kultúrák egymás mellett élését méltatta a házelnök"
-Nofene.
,,Az elmúlt napok egyiptomi megbeszélései..."
- Már megint lopjátok az adónkat? Hányan kísértek el erre az útra?
-Azt elmondtad II. Tavadrosznak, hogy milyen keresztényi tetteket hajtotok végre a keresztény migráncsokkal, és mit műveltek az ország lakosságával?
Ugye, hogy nem Ladislau!
tudode
Elképesztő, röhej, hogy EZEK a KAMÉLEON, volt fiatal demokraták ÖREGEDŐ, ma már NEM DEMOKRATÁK, nem tudni, hogy KIK, MIK, micsoda ideológiai fejtegetésekkel TERELIK EL az ŐKET KÖZVETLENÜL ÉRINTŐ szolgáltatásokról a laikus állampolgárok figyelmét, azokét, akiket TÖBBNYIRE nem az foglalkoztatja, hogy AKTUÁLISAN színre, szagra, vallásra, stb-re való tekintet nélkül KIK ÉLNEK AZ UTCÁJUKBAN, A SZOMSZÉDSÁGUKBAN. hanem milliókat az, hogy
.
- a minden napi életüket kuporgatva élik, erről, arról való lemondásokkal, hogyan tudják kihúzni egyik hónapról a másikra,
.
- ha munkanélkülivé válik a család egyik tagja, vagy
.
- ha betegség miatt kórházba kerül a család bármely tagja KIJÖN-E ÉLVE a az eü.intézményből,
.
- stb. stb., stb.
.
Megtekintve Orbán Viktor 2005-ben arab bankárok előtt elhangzott beszédét, ha nem érzékelném saját, és a körülöttem élők LECSÚSZOGATÁSÁT hihető lenne, hogy ELJÖTT A KÁNAÁN, minden nagyon szép, MINDENNEL MEGVANNAK ELÉGEDVE, ha koldulásról van szó, és pénzszagot éreznek:
.
---- 2015 06 09 Orbán Viktor beszéde az Arab bankok Szövetségének éves közgyűlésén
www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=nLlXC9hfvDs
.
Most már tényleg fel kellene tenni a kérdést EZEKNEK, ha ők el vannak ragadtatva az arab világtól, akkor MIÉRT IJESZTGETIK az alattvalókat azzal, hogy jönnek ezek, azok, aztán mit tesznek az asszonyokkal, AMIRŐL MOSTANÁBAN kidőlt a bili, hogy HATALOMMAL NEM CSAK az ÁLLAMFÉRFIAK élnek vissza a lóvéval, a honi alattvaló KISKIRÁLYOK is megalázzák, megbecstelenítik nem csak a nőket, gyermekeket, és egymást is!!!
.
A híradások szerint OLYAN mentális MOCSOKBAN ÉLÜNK szinte minden szinten, amire talán azok a MIGRÁNCSOK SEM LENNÉNEK KÉPESEK, akiknek eszük ágában sincs ilyen topi, piti országban letelepedni!!!
eszegfu
Én belátom, hogy ha vezetőink egyike ellátogat egy idegen országba, akkor csak "szépeket" mondhat. Azt viszont nem látom be, hogy külföldi és a hazai kommunikáció között miért ekkora az ellentét?! Valamivel "árnyaltabban" kellene fogalmaznia mindkét esetben és akkor talán közelebb állna az igazsághoz... de igy döbbenetes, hogy u. abból a szájból mi minden hangzik el!
nemkati
Nálam kövérnek ez a mondása verte ki a biztosítékot a keresztényekért tett egyiptomi vezetés dicsőítéséről:
"köszönetét fejezte ki Abdel-Fattáh esz-Szíszi elnöknek azért a következetes politikáért, amit az egyiptomi vezetés és személy szerint a köztársasági elnök tanúsít az egyiptomi keresztények, a kopt közösség védelme érdekében, és azért, hogy őket egyenjogú, államalkotó közösségként ismerik el. Mint mondta, e közösség társadalmi megbecsülése, jogainak és vallásgyakorlásának biztosítása hozzájárul az ország hosszú távú stabilitásához."

A privátbankár véleményét osztom én is:
"Kövér szerint minden a legnagyobb rendben azzal az egyiptomi keresztény közösséggel, akiknek csak a múlt hónapban négy templomukat zárták be a hatóságok. Hazánk idén már megfúrt az ENSZ-ben egy határozattervezetet, amely Egyiptomot bírálta volna az országban tapasztalható jogsértések miatt."
"...ezek a szavak a szovjet TASSZ hírügynökség időszakát juttatják az eszünkbe, ugyanis Egyiptom esetében stabilitásról nem beszélhetünk, a kopt keresztények védelméről pedig végképp nem. Az egyiptomi alkotmány 1952 óta kizárja, hogy egy keresztény lehessen Egyiptom miniszterelnöke, államelnöke, illetve bármilyen más, magas rangú politikusa. A keresztények Egyiptomban másodrendű polgároknak számítanak – megtűrt, ’dhimmi’ státuszban tartják őket."

privatbankar.hu/makro/kover-laszlo-dicstelen-egyiptomi-utja-az-uzlet-arnyekaban-a-keresztenyuldozes-sem-szamit-314197
nemkati
Már tini koromtól Egyiptom rajongó vagyok. Azt a kort szeretem a legjobban, amikor még az ősi egyiptomiak lakták. Kr.e. 525-ben a perzsák elfoglalták, majd a Római Birodalom fennhatósága alá került Kr.e. 332-től. A kereszténység először a 60-as években jelent meg itt, de igazán a 3. században kezdett el terjedni kopt nyelven, ami az egyiptomi nyelv legkésőbbi fejlődési fázisa. Az arabok 642-től vették át teljesen az uralmat Egyiptom fölött, és innentől fogva erősödött az iszlám befolyása, ami mára oda jutott, hogy Egyiptom teljesen elarabosodott, és a kopt keresztények vérében folyik csak az ősi egyiptomi vér. Aki Egyiptomban arab, az egy betolakodó, és semmi köze az ősi Egyiptomhoz.
kisrigó
@nemkati: Miről beszél ez az embernek látszó, most ha igaznak fogadjuk el, amit mond, akkor a keresztények "védelmére" elkülönített pénz mire kell!? Ja, vagy csókos költség, meg zsebpénz. Ugyebár drága nemzethi emberek, nehogy már sajnáljátok eme nemes harcra a lóvét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.