Az egészségügyi államtitkár a Hospice Alapítványt hibáztatta azért mert forráshiányuk van, az igazgató reagált a vádakra.

„Valamennyi hazai Hospice Alapítvány kevesebb pénzt kap, mint amennyiből működtetni lehet” – mondta a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár korábban azt nyilatkozta, hogy azért van hiány, mert olyan tevékenységet is finanszíroznak, amelyre a társadalombiztosítással nem is kötöttek szerződést.

Az EMMI államtitkára szerint az alapítványnak nem kellene újjal mutogatni a finanszírozókra, azokban az esetekben, amikor egy eljárás befogadását nem is kérték. Ilyenek az alapítvány által működtetett ambulanciák is.

„A hospice alapítvány ugyanazt a forrást kapja meg, mint amit bárki más, aki működtet hospice ágyakat, az alapvető gond onnan származik, hogy működtet mást is, mint a hospice ágy, amelynek nincs befogadása az OEP felé. Erre pályázni is lehet” – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán az ATV Start című műsorában.

Meglepődött az alapítvány igazgatója ez a nyilatkozat.

„A forrás hiányunk nem ebből fakad – ez néhány millió forintot jelent – hanem abból, hogy az a fajta szerződés, amit a társadalombiztosítással kötöttünk, az nem fedezi a költségeket. Ez nemcsak a mi problémánk, ez országos probléma”

– reagált az államtitkár szavaira az ATV Híradójának Muszbek Katalin az alapítvány igazgatója.

A Hospice Alapítvány igazgatója cáfolja, hogy önhibájukból lenne forráshiányuk

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A Hospice Ház 2005-ben nyílt meg, kétszer hiába kérvényezték a társadalombiztosítónál a befogadást, azóta nem próbálkoznak. Az igazgató azt is nehezményezte, hogy az alapítványok hiányát a kórházakhoz hasonlóan nem kompenzálják, pedig ők is foglalkoztatnak egészségügyi dolgozókat.

A társadalombiztosítási szerződés évente 60 millió forintról szól, míg az alapítvány éves költségvetése 160-170 millió forint. Körülbelül 30 milliót a támogatóktól össze tudnak szedni az 1 százalékos felajánlásokból és az adományokból.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez az állattitkár is JÓ FÜTYISZES KATONA, megéri a pénzét, meg a kötelet is !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.