Jelentősen megemelik az Országgyűlés hivatalnokainak a fizetését, és még sajátos elnevezést is adtak neki: ez a saját életpályamodell.

A Normakontroll írta meg, hogyan változik a parlamenti köztisztviselők illetménye. Eddig a többi közszolgálati tisztviselőhöz hasonlóan egy, az Országgyűlésben dolgozó diplomás beosztott közszolga havi illetménye pótlékok nélkül a pályán töltött idő függvényében 179 ezer forint és 348 ezer forint között volt, a hatályos 38.650 Ft illetményalappal számolva. Ez járna jövőre is.

Saját életpálya, fizetős modell: brutálisan megemelik a köztisztviselők fizetését

Fotó: MTI

Ha elfogadják a fideszesek javaslatát, azzal duplájára nő majd a parlamenti köztisztviselők illetménye. Változna ugyanis az illetményalap. Az a KSH által közzétett két évvel korábbi nemzetgazdasági átlagos bruttó kereset lesz, 2018-ra a 2016-os összeg az irányadó, ami 263.171 Ft. Az évek számától függő szorzókkal ez 395 ezertől 684 ezer forintig terjedő alapilletményt fog jelenteni.

Ahogy a Normakontroll emlékeztet rá – az illetményalap egy olyan nemzetgazdasági mutatóhoz lesz kötve, ami az utóbbi időben messze az infláció fölötti emelkedést mutat és nem függ a törvényhozó kénye-kedvétől, automatikusan emeli minden évben az érintettek bérét. Míg a mezei köztisztviselőké csak akkor emelkedik, ha a költségvetési törvényben emeli a jogalkotó, de ilyen nem is történt 2013 óta.

 Forrás: 444.hu, Normakontroll

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Fiam volt egy osztálytalálkozón. A legtöbb fiatal vagy munkanélküli, vagy elhagyta Magyarországot, vagy az ellenzéki pártok szimpatizánsai. De volt ott egy fiatalember, aki köztisztviselő, az egyik osztályon vezető-helyettes. Elkezdődött a beszélgetés, vita lett belőle, végül örök harag. Mert a fiatalemberből, akinek az édesapja munkásőr és MSZMP párttag volt, fidesz-hívő lett. De ez csak látszat - szerintem. Elmesélte, hogy nagyon jó helye van, nagyon megfizetik és ha nem a fidesz győz jövőre, akkor ő mehet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Szép. Igaz, meg kell fizetni hogy fidesz csicskások. Pfujj!
Eladott Ország
@kukac50: Azért, hogy brutálisan meg lehessen emelni a köztisztviselők fizetését. Egyik zsebből ki, a másikba be.
kukac50
@Eladott Ország: Az adófizetők zsebéből ki a Fidesz politikához közeliek zsebébe be!
Eladott Ország
@kukac50: Azért az önkormányzati területen dolgozók béremelését nem kapkodják el. De ilyen brutális, mint az Országgyűlés hivatalnokainak a fizetésé biztos nem lesz.
quadrocopter
Így is lehet növelni a belső fogyasztást, de csak egy szűk, szervilis nyalogány körben!
A többiek le vannak kakilva és kitörölhetik Böskével meg az évek alatt ki nem fizetett és felhalmozott, majd most "nyugdíjprémium" cím alatt visszacsorgatott lével!
kukac50
@Eladott Ország: @Eladott Ország: A minimálbért is ilyen szinten emelhetnék,vagy a 40 ezer alatti nyugdíjat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.