Jelentősen megemelik az Országgyűlés hivatalnokainak a fizetését, és még sajátos elnevezést is adtak neki: ez a saját életpályamodell.

A Normakontroll írta meg, hogyan változik a parlamenti köztisztviselők illetménye. Eddig a többi közszolgálati tisztviselőhöz hasonlóan egy, az Országgyűlésben dolgozó diplomás beosztott közszolga havi illetménye pótlékok nélkül a pályán töltött idő függvényében 179 ezer forint és 348 ezer forint között volt, a hatályos 38.650 Ft illetményalappal számolva. Ez járna jövőre is.

Saját életpálya, fizetős modell: brutálisan megemelik a köztisztviselők fizetését

Fotó: MTI

Ha elfogadják a fideszesek javaslatát, azzal duplájára nő majd a parlamenti köztisztviselők illetménye. Változna ugyanis az illetményalap. Az a KSH által közzétett két évvel korábbi nemzetgazdasági átlagos bruttó kereset lesz, 2018-ra a 2016-os összeg az irányadó, ami 263.171 Ft. Az évek számától függő szorzókkal ez 395 ezertől 684 ezer forintig terjedő alapilletményt fog jelenteni.

Ahogy a Normakontroll emlékeztet rá – az illetményalap egy olyan nemzetgazdasági mutatóhoz lesz kötve, ami az utóbbi időben messze az infláció fölötti emelkedést mutat és nem függ a törvényhozó kénye-kedvétől, automatikusan emeli minden évben az érintettek bérét. Míg a mezei köztisztviselőké csak akkor emelkedik, ha a költségvetési törvényben emeli a jogalkotó, de ilyen nem is történt 2013 óta.

 Forrás: 444.hu, Normakontroll

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Fiam volt egy osztálytalálkozón. A legtöbb fiatal vagy munkanélküli, vagy elhagyta Magyarországot, vagy az ellenzéki pártok szimpatizánsai. De volt ott egy fiatalember, aki köztisztviselő, az egyik osztályon vezető-helyettes. Elkezdődött a beszélgetés, vita lett belőle, végül örök harag. Mert a fiatalemberből, akinek az édesapja munkásőr és MSZMP párttag volt, fidesz-hívő lett. De ez csak látszat - szerintem. Elmesélte, hogy nagyon jó helye van, nagyon megfizetik és ha nem a fidesz győz jövőre, akkor ő mehet...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
1. ha nem szart termelnének, nem érdekelne
2. ha nem lennének korruptak, nem lenne gond
3. ha nem lenne ez az ideológiai fostenger, akkor is leszarnám
De így? B*SSZÁTOK MEG!
Kép a közoktatás helyzetéről tartott parlamenti vitanapon készült. Megérdemlik!?
uploads.disquscdn.com/images/3ea19ff48e484c25b41e8c47508108226c799ac4a8d4d0d2212fca25d5720f48.jpg?w=600&h=340
justhpeter
@Eladott Ország: Téves. A parlamenti dolgozókról van szó. A naplopók csak képviselők.
cikicakk55
@justhpeter: Teljesen mindegy kikről van szó. Igazságtalannak tartom,hogy Ők kapnak fizetésemelést törvényesen és automatikusan,még a nem parlamenti közszolgák csak akkor,ha megszavazzák nekik.Elhiszem,hogy felelősség teljes a munkájuk,azt is,hogy szakértelem kell hozzá,de miért nem érzik azt,hogy egy tanár, egy ápoló(nő) egy gyári munkás, stb munkája is felelősségteljes? Ugye nincs mindenre pénz,arra hivatkoznak.Na már most,ha pár stadionnal kevesebbet építenek,ha nem csinálnak kisvasutat, ha nem kerülne minden kétszer annyiba mire kész lesz(természetesen a holdudvar cégei által készített építményekről van szó) akkor a megmaradt összegből minden aktív dolgozó fizetésének felemelésére jutna. Az is elképzelhető,hogy a nép nem háborogna a FideSS ellen és nem kéne hazug statisztikát csinálniuk az országunk szárnyalásáról.
Hellcat
Emelik a sok haver fizetését. fidesztől ez nem meglepő...
42
Szolgáld az államot, és kapsz sok pénzt..
Ha nem szolgálod, elveszted a munkád.
Aljas, mocskos trógerok.

Menekülés a körbezárt Magyarországról 2030-ban:

www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=wRTdVgc00H0
Jozefina
A forint értéke is brutálisan romlik!!! Közel 314.-Ft 1 EURO.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/01/vegkielegites.jpg
A nemzeti háttér végkielégülése.
Lázár János jelentette be, hogy több mint hetven állami háttérintézményt szüntetnének meg, az ott dolgozó 50 ezer ember legalább 20 százalékát pedig ki is rúgnák. A hír most az, hogy Lázárék előterjesztése szerint a távozó kormánytisztviselők akár 10 milliós „díjazásra” is jogosultak lesznek, ha vállalják, hogy távol maradnak az állami és az önkormányzati szférától hat évig. Mindenesetre legalább 600 ezer forintot minden egyes távozónak meg kell kapnia. A nemzeti végkielégülés jegyében. Merthogy. Hol van már a fülkeforradalom eufóriája, amikor arcátlannak tűnt az, ami ma természetes? Hol van már a 2 millió forint fölötti pofátlan végkielégítéseken összeráncolt homlok elszántsága és a 98%-os különadó gyilkos ötlete? Hol van már a választási győzelem heve, amikor az Alkotmánybíróság jogosítványait korlátoztuk azért, hogy visszamenőleges hatállyal szerezzünk érvényt a kétmillió fölötti pofátlanság eltörlésének? Rég volt, igaz sem volt, aki másképp emlékszik, az félrebeszél. Amit föltétlenül érdemes megjegyezni: a hatalom megtartásának egyik fontos eleme a lojális közszféra. A bürokrácia pedig úgy fog csökkenni, hogy egyrészt a végkielégítések miatt még magasabbak lesznek a kiadások. Járulékos haszonként pedig az ellátatlan feladatokat másutt, más formában kell újraszervezni, lehetőleg nagyobb költségekkel.
Yoda69
Ez kell, meg tobb eloskodo puhatestu dupla penzert az adofizetok penzebol. Rohadt gecik vagytok orban! A versenyszferaban nagy nullak vagytok. Csak lopni es korruptnak lenni tudtok.
De ez sem tart orekke, es akkor sotet jovo var a fajtatokra.
csipetke
Hát persze,jönnek a választások,most kapkodnak fűhöz-fához...
Levendula
Fiam volt egy osztálytalálkozón. A legtöbb fiatal vagy munkanélküli, vagy elhagyta Magyarországot, vagy az ellenzéki pártok szimpatizánsai. De volt ott egy fiatalember, aki köztisztviselő, az egyik osztályon vezető-helyettes. Elkezdődött a beszélgetés, vita lett belőle, végül örök harag. Mert a fiatalemberből, akinek az édesapja munkásőr és MSZMP párttag volt, fidesz-hívő lett. De ez csak látszat - szerintem. Elmesélte, hogy nagyon jó helye van, nagyon megfizetik és ha nem a fidesz győz jövőre, akkor ő mehet...
Eladott Ország
@Levendula: Amit föltétlenül érdemes megjegyezni: a hatalom megtartásának egyik fontos eleme a lojális/szervilis közszféra.
namihami
Régen a cseléd nyomorgott, ma Fidesz-szavazó. Csupán a megfelelő mértékű illetményt kell megadni és a voksolás biztosított. A pénz pedig biztosítva van, mi adjuk, ők osztják, a csicska szavaz.
Nessy
Nekik nem jó az inflációval megegyező emelés, ami jövőre kb. 3 % lesz az MNB szerint? Jó, adó, járulék , legyen 4 %. És év végén netto 12000 forint prémium???
Nessy
Természetesen a közalkalmazottaknak is járna, csak nem jut!
kukac50
A kis juttatásokat nyugdíjakat mikor emelik meg? Miért lehet még vidéken nettó 70 ezer forintos havi fizetés napi 8 órai munkáért?
Lepényleső
Ez nem fizetésemelés hanem kilóra megvevés?
Desischado
Szép. Igaz, meg kell fizetni hogy fidesz csicskások. Pfujj!
Eladott Ország
@kukac50: Azért, hogy brutálisan meg lehessen emelni a köztisztviselők fizetését. Egyik zsebből ki, a másikba be.
kukac50
@Eladott Ország: Az adófizetők zsebéből ki a Fidesz politikához közeliek zsebébe be!
Eladott Ország
@kukac50: Azért az önkormányzati területen dolgozók béremelését nem kapkodják el. De ilyen brutális, mint az Országgyűlés hivatalnokainak a fizetésé biztos nem lesz.
quadrocopter
Így is lehet növelni a belső fogyasztást, de csak egy szűk, szervilis nyalogány körben!
A többiek le vannak kakilva és kitörölhetik Böskével meg az évek alatt ki nem fizetett és felhalmozott, majd most "nyugdíjprémium" cím alatt visszacsorgatott lével!
kukac50
@Eladott Ország: @Eladott Ország: A minimálbért is ilyen szinten emelhetnék,vagy a 40 ezer alatti nyugdíjat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.