A Jobbik elnöke egy interjúban arról beszélt, hogy Orbán Viktor megállításához hajlandó együttműködni az LMP-vel vagy a Momentummal.

A 2018-as választás legbizonytalanabb faktora, hogy az ellenzéki szavazók hogy ikszelnek majd az egyes egyéni választókerületekben, lesz-e átjárás szavazói szinten a baloldal és a Jobbik között, és milyen mértékű lesz az átszavazás. Nemcsak az ellenzéki pártok vizsgálják, kutatják, becsülgetik, hanem értelemszerűen a Fidesz is, hogy vajon lesz-e összefogás a Jobbik és a baloldal között. És ha igen, akkor milyen jellegű.

Újabb állomáshoz érkezett Vona Gábor közeledése a baloldalhoz

Fotó: Kovács Tamás/MTI

A Jobbik és a balos pártok eddig rendre tagadták az ilyen együttműködésnek a lehetőségét is, ám most némi elmozdulás történt Vona Gábor részéről ebben a kérdésben.

Vona azt mondta, hogy ha arra van szükség, hogy az ország érdekében kompromisszumot kössenek a 21. századi pártok az alapvető kérdésekben, akkor ezekben a pártokban meglesz a felelősség és a nyitottság arra, hogy Orbán antidemokratikus ámokfutását megállítsák.

Az elnök jelezte, hogy "ha a helyzet és a történelmi szituáció azt kívánja meg", ő maga nyitott. Persze rutinosan azt is hozzátette, hogy nem indult semmi ilyen jellegű tárgyalás a pártok között, ezt az ő véleményeként kell kezelni. Ám biztosak lehetünk, hogy ez a közeledés az LMP-hez és a Momentumhoz a Jobbik stratégiájának szerves részét képezi.

A két párt kapásból elutasította Vona Gábor felvetését.

(Index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Szerintem vitatható Vonának ez az ajánlata. Legalábbis a Jobbik számára. Amennyi szimpatizánst hozna, annyit veszítene is.
szep napot
A regi jobbik egy szeles "piaci rest" fedett le. Ez az uj langyos jobbik orulhet ha a parlamentbe bekerul. A jobbik szavazobazisa teljesen kicserelodott az elmult 10 ev soran.
Eladott Ország
A fidesz saját képére formált rendszerében ez a véget nem érő moralizálás újabb
mandátumokat jelent annak az állampártnak, amely felszámolta a demokratikus pluralizmust.
Ebben a helyzetben pedig nem közös lista kell, hanem külön lista és koordinált egyéni
jelöltállítás. És ez nem jelenti azt, hogy házasságot kell kötni Gyurcsánnyal, MSZP-vel, Fodor
Gáborral, ne adj’ isten Vona Gáborral és semmilyen demokratikus alapon vállalhatatlan
eszmével. Pont ez a lényeg: mindenki arra a listára/pártra szavaz, amelyikre akar, amelyik a
szíve csücske, de azt a helyi jelöltet támogatja, akinek a legtöbb esélye van ráverni a rothadó
narancsra. Moralizálni ráér később is. Igen, kell ajánlat, program, alternatíva Magyarországnak, sőt, mindenek előtt ez kell. De a makacs, különutas ostobaság csak Orbán pezsgőjének kedvez. A megfontolt érdekérvényesítés nem jelenti azt, hogy összeborulunk fűvel-fával, de
azt igen, hogy megértettük: egy újabb kétharmados Fidesz-győzelem hazavágja a már így is
hazavágott országot. Már nincs sok idő gondolkodni, a nagy arc és a statisztikák (aktuális
választói preferenciák) negligálása nem segít ebben.
peterkelemen
Orbán eltávolításához mindenkivel össze kellene fogni.
peterkelemen
Csak akkor hinnének az emberek az úgynevezett ellenzéki pártoknak ha totálisan összefognának. Kit érdekel, hogy pár elvakult baromnak mi tetszik és mi nem. Azok idióták, akik amúgy is elvakult pártfanok legyen jobbikos, dks, lmps, mszps...tök mindegy. A nép többségét aktivizálni csak TOTÁLIS ÖSSZEFOGÁSSAL lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.