Rendesen a zsebünkbe nyúlunk az ünnepek előtt, és sokszor verejtékes munkával kell előteremtenünk az ajándékokra szánt összeget.

Kiderült, mit és mennyit kell dolgoznia a magyarnak a karácsonyi ajándékokért
Illusztráció: Pixabay

A magyarok átlagosan 40 000 forintot költenek csak a szeretteiknek szánt karácsonyi ajándékokra. Ez az összeg a havi minimálbér 30 százalékával egyenlő. A lakosság közel kétharmada az aktuális havi fizetéséből vásárolja a meglepetéseket, így decemberben mindenki mélyen a zsebébe nyúl. Egy friss kutatásából kiderül, mely alkalmi munkákkal mennyi idő alatt kereshetjük meg könnyedén az extra kiadások finanszírozásához szükséges összeget.

Tavaly a magyarok átlagosan 40 000 forintot költöttek karácsonyi ajándékokra, és ez az összeg várhatóan idén sem csökken. A lakosság közel kétharmada az aktuális havi fizetéséből vásárolja meg a karácsonyi ajándékokat, vagy azért mert nincs megtakarítása, vagy azért mert a decemberi fizetése önmagában fedezi az ajándékokra szánt kiadásokat. Kutatásunkban a legnépszerűbb másodállásokat és diákmunkákat vizsgáltuk, hogy rávilágítsunk, az aktuális ajánlatok alapján a legnépszerűbb részmunkaidős bevételi forrásokkal mekkora kiegészítő jövedelemre lehet szert tenni, és az egyes munkák esetében hány órát kell ledolgozni ahhoz, hogy megkeressük a karácsonyi ajándékokra szánt összeget.

Kiegészítő állások. A megoldás?

Legtöbbünk számára az év legboldogabb időszaka a karácsony, azonban sokan vannak, akik számára óriási pénzügyi megterhelést is jelent az ünnep. A hazai lakosság 44 százaléka tesz félre kifejezetten ajándékvásárlásra, 5 százalék pedig kölcsönt vesz fel.

A Sendee a kutatás során azokat a kisegítő pénzbevételi lehetőségeket vizsgálta, amelyek esetében a munkavállalónak, partnernek nem kell meghatározott időre elköteleződnie a foglalkoztató céggel, illetve ahol rugalmas a munkaidő. A vizsgálat kifejezetten azokra a lehetőségekre fókuszál, amelyekkel még karácsony előtt meg lehet keresni a nyugodt ünnephez szükséges extra bevételt.

A felmérésből kiderül, az adott munkákkal mennyi idő alatt kereshető meg az összeg, amelyet a magyarok átlagosan költenek karácsonyi ajándékokra. A 15 vizsgált opció közül jellemzően 30 és 40 óra közötti plusz munkával már a zsebünkben tudhatjuk a 40 000 forintnak megfelelő összeget. A kutatásban szereplő lehetőségek kétharmada esik ebbe a tartományba, mint például a gyorséttermi munka, a raktári munka, vagy a filmszínházi asszisztensi munkakörök. A legtöbb időt reggeli napilapok osztására kell szánnunk, közel 53 órába telik ilyen módon előteremteni a 40 000 forintot. A legkevesebbet Sendee futárként kell dolgoznunk: alig több mint 20 óra alatt kereshetjük meg az átlagosan ajándékokra költött összeget.

A Sendee applikáció összekapcsolja az éttermeket a futárokkal: egy algoritmus segítségével a megrendeléseket a rendszer felajánlja a földrajzilag éppen legközelebb tartózkodó futárpartnernek, aki egy kattintással elfogadhatja a felkérést, és már indulhat is a házhoz szállítás folyamata, így az étel a lehető leghamarabb jut célba.

Kiderült, mit és mennyit kell dolgoznia a magyarnak a karácsonyi ajándékokért

Amennyiben valakinek nincs lehetősége, kapacitása az év során megtakarítani az ajándékokra szánt összeget, nem kell rögtön magas kamatú kölcsönökhöz nyúlnia. Egy kevés plusz energiabefektetéssel könnyedén elő tudjuk állítani a nyugodt ünnepekhez szükséges extra keresetet.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ez is kamu...
ott kéne kezdeni hogy ma csak azok a vélemények szerint amik itt ezen a portálon elhangzanak fele se érzi magát vallásosnak, tehát azoknak nem is ünnep a karácsony...
emerencia
Ez az írás egy Sendee reklám, semmi más. Illene a végére egy X-et tenni.
cikicakk55
Már megint a hazug felméréseikkel jönnek! Milyen mellékállásokról dumál ez? Akinek esetleg van ilyen,azokat is kegyetlenül megadóztatjátok,így az a kereset talán arra elég karácsony nélkül is,hogy ne adósodjon el egy család.Na nem a holdudvarról beszélek,mert azoknak semmi összeszedni a karácsonyi ajándékra valót.Olyan fizetés mellett akár minden hónapban 2x lehet karácsony. Az én ismerősi körömben,főleg ugye nyugdíjasok, a karácsony egy faágat jelent,max pár szem szaloncukorral.Ajándék meg már az unokáknak sem jut,bár azok is megszokták,hogy a nagyszülők jó nagy része semmit nem tud adni. Tudom,hogy vannak kicsit gazdagabb nagyik is,de én most konkrétan a legszegényebb rétegről beszélek,akiket érint Orbán és csapatának ámokfutása és egyéb drága mániája. nekünk a karácsony csak az idegességet, a szomorúságot jelenti,mert úton útfélen bele botlunk a reklámokban mosolygó boldog gyermekarcokba, a csapból is az ajándékok isteni tömkelege folyik, a bankok rákattantak,hogy most vegyünk fel kölcsönt,mert micsoda fasza karácsonyunk lehet,ha kölcsönözünk tőlük. Nos mi nem kölcsönzünk,nem is ünnepelünk.Nekünk ugyan olyan a karácsony,mint a többi nap,csak még annyit sem nézzük a tévét,mint a többi napokon,mert nem a valós Magyar karácsonyt látjuk benne.
Eriksson
Még szerencse, hogy a menekültek karácsonyi ajándékára nem kell költenünk. Még...
verőce21
"Hány évig tart a Karácsony?" - jut eszembe erről mindig a karácsonyi dalocska.
Be kellene vezetni nálunk is - a szlovák törvénytervezet mintájára -, hogy a pénzintézetek a karácsonyi ünnepek előtt két hónappal már ne reklámozhassák a hitelkonstrukcióikat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.