A héten újra előkerültek a PISA felmérések eredményei. Évek óta egyre rosszabb eredményeket produkálnak a magyar diákok. Az eredmények elemzése során kiderül, a tanulók többségénél alapvető kompetenciák hiányoznak. Eközben több helyen folyamatosan küzdenek tanárhiánnyal. Vajon mit tud a magyar oktatásügy kezdeni a helyzettel?

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S még akad olyan aki csodálkozik,

vagy okokat keres a PISA területén elért vérlázító eredményeken

A szövegértelmezés, az együttműködés és az elemi logika területein az olvasóra mért hatása felér egy virulens vírus rombolásával a derék Magyar Hírlap mai vezető írása.
„Maga Brüsszel igazolja a Soros-terv létezését
Az Európai Parlament kimondta az áment, teljesen világossá tette, hogy a migránsok kötelező, felső korlát nélküli szétosztását akarja – mondta Hende Csaba”
Mint tudjuk az inkriminál határozat az EU honlapján magyarul is olvasható.
Hasonlóképp „hasznos” azon megállapítása, hogy: „A konszenzus nem feltétlenül azt jelenti, hogy engedünk az álláspontunkból. Konszenzus az is, ha mások a mi helyes álláspontunkat elfogadják.”! =))
wagabund
aki egy picit is mazochista, aki végre dühöngene egy rendeset, és látni szeretné mi az igazság az oktatásról szóló hírekről, annak javaslom nézze esténként az "Észbontók" c. tévéműsort este 20 órától 21.-ig..(.viasat 3.)

hát kérem...tegnap is...egyetemi végzős rihegó-röhögő pichák nem tudták, hogy van-e levegő a világűrben..hány ember élhet most a földön?...hány képviselő van a parlamentünkben? stb..vagy tegnap fordult elő, nem tudták a fiatal versenyzők, hány nulla a milliárd...illetve dehogynem...az ugye százmillió, tehát nyolc nulla...a fiatal férfiak sem jobbak..stb...stb..

esténként tanárok százai tépik szét a diplomájukat, és megesküdnek, hogy nekik ezekhez semmi közük...
szóval aki oktatási horrort szeretne, az nézze este a viasat3-at...csak erős idegzettel...
glorianna
@RonaGyuri: Hendét eddig se az eszéért szerette, aki szerette...
@wagabund: van annak már vagy 25 éve is, hogy egy vetélkedőben az energia mértékegységét kellett valahogy beazonosítani 4 lehetőség közül, végzős bme-s mérnökhallgató szaladt bele a newtonba, pedig ott volt a joule is :S A mérhetetlen tájékozatlanság nem mai "termék", a baj az, hogy manapság illik és adott esetben hasznos büszkélkedni a tahó tudatlansággal, l. a politikusok többségét (nem csak Mo-n).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.