Több, a kormány által Soros Györgyhöz kötött civil szervezet vezetője, újságíró és ellenzéki politikus tapasztalt mostanában furcsaságokat telefonálás közben – írja a HVG.

Újságírókat, civileket hallgathatnak le – amatőr hiba buktathatja le a megfigyelőket
Illusztráció: Pixabay

Furcsa jelenséggel szembesültek mostanában a 168 Óra és a HVG munkatársai, civil szervezetek vezetői, valamint egy neve elhallgatását kérő ellenzéki politikus: 

telefonhívás közben megszakad a vonal, és amíg az újrahívás tart, a készülék az egyik félnek kicsit felgyorsítva visszajátssza az eltelt 1-2 perc beszélgetését.

A lapnak nyilatkozó szakértők többsége szerint ez azt jelzi, hogy az illetőt lehallgatják, ugyanakkor eléggé amatőr módon, mert a lehallgatott félnek nem lenne szabad semmi sem észlelnie.

Az is elképzelhető, hogy a lehallgatást nem titkosszolgálat, hanem külsős magán- vagy fedőcégek végzik.

A teljes cikk a HVG csütörtöki számában jelenik meg.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Mi ebben a hír ? Mindent csinálnak, amit a technikai lehetőség nyújt. Már régóta nincs embernek méltósága ebben a feslett erkölcsű szégyentelen botrány országban. Fideszék mindennel visszaélnek, amivel csak lehet. Aljasságuknak határa nincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Még mindIg ELFOGATÓ PARANCS VAN a TÜKRÖSPUSZTÁN ELTÜNT TELEFONRA-de az sincs kizárva,hogy minden magyarral személyesen orsos viki fog leszámolni,ha nem rászavaz az elkövetkező 500 évben!!!
dr. prédikátor
Én is furcsaságot tapasztalok. Amikor valakit hívok,pl a cigus fecalicust mindig recseg a telefonom.!!!Meg akkor is ha a Sorost hívom.!!!
Csizmás Kond
...és még ha valaki esetleg mocorgást, lépéseket, csoszogást hall a fejében tudnia kell, hogy akkor is a fidesz jár a fejében...
nezelodo
Az első királyság alatt azzal idegesítettem őket, hogy ha társaság akadt beszélgetés közben, benyögtem a telefonba, Sántha Ferenc, (Sokan voltunk c. novella). Persze akkori házi titkosszolgálatukat ez nem zavarta. Ma meg már nyíltan a legálisan működő szolgálatokkal figyeltetik a saját állampolgáraikat, annyira rettegnek. Ne is legyen egy nyugodt percük sem.
nezelodo
@Shikari: És egyirányú is volt az a telefon, még a híveknek sincs joga beledumálni a kiteljesedett, és titkosított demokráciába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.