Csütörtökön tárgyalja a közgyűlés, hogy megadóztatják-e az ételosztást.

Véget vetnének az ingyenes ételosztásnak Debrecenben
Fotó: Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség

A Magyar Nemzet vette észre, hogy csütörtökön dönt a debreceni közgyűlés a város köztereinek használatáról szóló rendelet módosításáról, amely amellett, hogy az inflációra hivatkozva 3 százalékkal megemeli a közterület-használati díjakat, az ételosztást szervező karitatív szervezeteknek naponta négyzetméterenként 35 forint díjat írna elő.

Az előterjesztés szerint a rendeletben már korábban is szerepelt az ételosztás mint a közterület használatának egy formája, illetve

„különböző szervezetek ételosztást szerveznek egy évben több alkalommal is”.

A 35 forint kedvezményes díjnak számít, de az anyagi mellett kellemetlen adminisztrációs terhet is ró a szervezetekre. Az előterjesztésben az is szerepel, hogy ezentúl az ételosztást 30 napra előre be kell jelenteni.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Annyi a megállapításom, hogy nagyon rohad a narancs.
A pórnép dögöljön éhen, mert a lóvé ,,még, még még, mert ennyi nem elég..."
Hogy a folyami malacostraca emberben (?) létező formája egy ki a beleteket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Annyi a megállapításom, hogy nagyon rohad a narancs.
A pórnép dögöljön éhen, mert a lóvé ,,még, még még, mert ennyi nem elég..."
Hogy a folyami malacostraca emberben (?) létező formája egy ki a beleteket.
Yoda69
Az onkormanyzatnak inkabb tamogatni kellene az etelosztast, mintsem megsarcolni.
Vajon ezek keresztenyeknek valljak magukat?
kisrigó
Remélem, hogy csak alkalmat adnak a hős "megmentőnek" mr 20%-nak, hogy nagy kegyesen elengedje a karitatív célú tevékenység adóját! Hálásan köszönik már előre is a "nemlétező" szegények . Ez lesz az igazi "modern város" program! Gyalázatosok!
emerencia
Felfordul az ember gyomra, ha újra és újra arról hall, hogy hogyan szedik ki a szerencsétlen honfitársaink szájából a falatot. Embertelen, senkiházi banda!
Desischado
Ahelyett, hogy segítenének, még akadályokat raknak a segítő szervezetek elé. Igazi fideszes módi! Felfordul a gyomrom!
szaboria1
Lám lám ez a fidesz általi nagy keresztényi szeretet. Milyen jogon adóztatnának amikor adozótt termékből főznek és azt ingyen adják oda.
silber13
Ez az önkormányzat egyéb aljasságra is képes.Hiába,ez Mr.20% városa!
adrenalink
Remélem a nemzeti keresztyények gyorsan megszavazzák. Hogy rogyna rátok a karácsonyi teritett asztal, oszt fulladnátok bele a sok finomságba!
dr. prédikátor
Ki is a polgármester??? Ja a mr.20% os kupakos tuszi hutu kupakos lala???!!!
adrenalink
@dr. prédikátor: Lala 2014-ig volt polgimester. Azóta országos szinten fejti ki áldásos tevékenységét...
justhpeter
Keresztény felebarátaim ! Gratulálok, célba értetek !
Van-e még ennél lejjebb ?
adrenalink
@justhpeter: Hidd el, politikusoknál - pártállástól függetlenül-, mindig van lejjebb...!
Nessy
Ezeket a státusz keresztényeket Jézus korbáccsal verné ki a templomból. Kufárok!
Esetleg "Európa kereszténysége" helyett a saját állampolgárait kellene védeniük!
Hajrá csörgőkígyók! Emberségben már lehagytátok a fideszt.
szép új világ
Rohadt egy banda! Ezeknek semmi sem szent. Keresztény értékek fidesz módra avagy Mr. 20% karácsonyi ajándéka a város szegényeinek.
papa.49
Nem kell csodálkozni a fütyisz aljassága MÉRHETETLENÜL NAGY !!!
lópicigáspár
Mekkora ötlet! Közterület használati díj! De akkor, ha lúd, legyen kövér és számolják ki azt is, hogy hány száz méteren kígyózik a sor az ételosztók előtt és azt is számolják bele spontán jutányosan és felebaráti szeretetből! Holnaptól pedig minden debreceni polgárnak nyilatkoznia kell róla, hogy mekkora lába van és egy évben hány lépést tesz meg az utcákon. Ebből kiszámolható lesz a lépés alapú közterület használati díj! A város határainál pedig fizetőkapukat kell felállítani és a belépők átalányt lesznek kötelesek fizetni szintén közterület használat címén!
Ezeket egyszerűen zavarja, ha valaki jót tesz, igazi gecik!!
Nessy
Ha elfogadják, és 30 nappal előbb be kell jelenteni az ételosztást, mire hétfőn "bejelenthetnék" már 27.-e lesz. Ergo karácsonyi ételosztás majd jövőre, ha még lesz civil szervezet, aki csinálja!
Jó étvágyat a képviselőknek az ünnepi ebédhez!
magyarbakancs
A szomszéd településen is a faluban ingyen osszák ebédet.
Kell a Fidesz szavazat.
Ennyire fosnak ,hogy elveszítik a választást.
namihami
Ez az fiúk. Előre a keresztényi szeretet, a jótékonykodás és a humánus fideszes útján. --És a ha.. nem, a zsebetek fényre derül.
A másik lehetőség, hogy talán Debrecenben már nincs ilyesmire rászoruló ember. Jóllaktak a virágkarneválon szétdobált (közpénz) virágok szirmaival.
nezelodo
@kisrigó: Egy fenét engedi el az egykori Mr 20 %! Lehet, hogy elfelejtették kifizetni a neki járó alkotmányos költséget!
Eladott Ország
@Shikari: Bazd meg a fideszes anyádat te szarházi majom. Rohadék!
Eladott Ország
@Shikari: Nem kell megszámolni a szegényeket, akkor nincsenek.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/04/00033548.jpeg
A jobban teljesítő Magyarországon úgy döntött a Központi Statisztikai Hivatal, hogy 2014 után
már nem ad ki arra vonatkozó adatokat, hogy mekkora a lakosságon belül a létminimum alatt
élők aránya. Azért lesz ez így jó nekünk – a KSH szerint -, mert a létminimum valójában nem szegénységi küszöb, hanem a tisztes és szerény életvitelhez szükséges összeget jelöli, ami nem nyomorszint. És egyébként sem csinálnak ilyen számításokat máshol, ezért kár is vele bajlódni, valamint az adat véleményük szerint alkalmatlan arra, hogy szociálpolitikai döntések alapjául szolgáljon. A Magyar Szakszervezeti Szövetség nem igazán értette a KSH döntését, hiszen a kormánnyal folytatott tárgyalások alapját éppen a KSH adatai szolgáltatták. A szakszervezetek igen ritkán tárgyalnak a kormánnyal Matolcsy György fizetéséből kiindulva, mert abban az esetben az államnak visszafizetendő összeg lenne az egyeztetés tárgya.
A Magyar Szakszervezeti Szövetség úgy véli, hogy a bértárgyalásokhoz feltétlenül szükséges
tisztában lenni a létminimum összegével és a létminimum alatt élők arányával. Ezért idén is
készült ilyen statisztika A Policy Agenda most hozta nyilvánosságra a tavalyi év adatait.
A metodika pontosan megegyezik a KSH módszerével, tehát szó nincs arról, hogy máshogyan
számoltak volna. Az adatok a következők: 2015-ben a magyar háztartások 41,5 százaléka élt létminimum alatt.
www.facebook.com/gondolkodok/photos/a.455901087947964.1073741828.455897077948365/730935077111229/?type=3
Clavigo
@Shikari: Te nem szégyenled magad,szarcsimbók ?
Eladott Ország
@Shikari: Ki nem szarja le a fideszes pofádat, te szarházi, cinikus faszok a tényeket leszarók gyülekezete. Szarás lesz a vége!
Eladott Ország
@Shikari: Honnan a faszomból találtátok ki a liberális dumát! Te posztkommunista agyhalottak, politikai prostik vagytok mind bazdmeg! Szarházi ingyenélők!
Eladott Ország
@Shikari: Kurva anyátokat mennyi idő kell még nektek. Nincs bőr a rohadt tolvaj pofátokon! Takarodjatok a picsába a közéletből, a börtönbe.
Eladott Ország
@Shikari: Lógni fogtok! Nézzél körül, a lakosságnak már tele van a fasza a fidesz hazug, tolvaj bandával . Mit gondolsz meddig lehet még ezt a süket dumátokat a pofánkba tolni.
eszegfu
@Shikari Jól látod, hogy "Ez egy szabály, amit nem kell túllihegni."... azzal a különbséggel, hogy ez még csak tervezet! Nekem az a bizonyos "kettős mérce" a bajom, de az nagyon! Zsiday Roy-jal akkor miért nem "szabályosan", miért nem a törvénynek megfelelően kötöttek bérleti szerződést?! Az is óriási különbség, hogy ez egy karitativ tevékenység, aminél adhatnának "kedvezményt", hiszen sok embert érint... mig Roynak üzleti vállalkozás és a befektetéséhez (önkormányzatnak fizetett bérleti dij) képest egy embernek nagy hasznoz hoz.
Még az is érdekes lehet, hogy csak a "kitelepitett" ételosztó helyre kellene területfoglalási dijat fizetni, vagy még az ételre váró sorbanállók "helye" után is. "..És a bejelentési idő is korrekt, mert kell idő elintézni az ügyet! " gondolatodhoz meg csak egy kérdés: mégis milyen "ügyet kell intézni" ez esetben, hiszen ez csak egy pár sor, aláirás + bélyegző (nyilván az évek óta engedélyezett és a rászorulók által "megszokott" területre kérik)?
Clavigo
@Shikari: "" Kis pofám " ,,bazdmeg,,te olyan buta vagy,,mint a rosseb. A cipőmet nem törölném beléd,,mert szaros maradna a talpa..te kis idióta " paksi mogyoró "...--( a segg szőrre odatapadt szardarab )..."Értelmeztem" neked a kifejezést,te kretén.
Clavigo
@Shikari: Te miről beszélsz ? Én nem kértelek meg semmire sem. Én papírral törlöm a seggem,,,,,nem a nyelveddel.
Nessy
Minek ételt osztani a rászorulóknak? Hadd hulljon a férgese! Ne zavarják már a karácsonyi hangulatát a híveknek.
Ha elfogadják, és valóban 30 nappal előbb kell bejelenteni az ételosztást, az már karácsony előtt nem igazán valósulhat meg!
Szabál az szabál!
Boldog Karácsonyt!
Eladott Ország
@Nessy: ma, 12:01 A vagyonelszámoltatás után, Kupakos Lalának meg a többi fideszes potentátnak megengedjük, hogy jövőre beálljon a sorba az ételosztásnál.
mackoka46
Ez még észak koreában is önkénynek számít. Itt minden ocsmány despota tett megtehető büntetlenül?
nevemnick
@Shikari: pajtikám, jó pár értelmes városban legyen az fideszes, vagy más, a civil szervezetek, ha nem kereskedelmi tevékenységet folytatnak (pl. az ételosztás, ruhaosztás stb. nem az) max. 15 órán keresztül, akkor nem kell helypénzt fizetniük. Sőt, a városunkban a téli időszakban a kultúrközpont nagy- és kisterme, hozzávetőlegesen 700 m2, ingyen áll a szervezetek rendelkezésére, fűtéssel-villannyal együtt. Igaz, hogy az önkormányzatban csak egy narancsos, egy maszopos, és egy jobbikos képviselő van a tizenötből, a többit pedig egy civil egyesület adja.
kokopelli
@Nessy: Minek ételt osztani,mikor mindenféle jött-ment túrista lefényképezheti
vagy videóra veheti a "Magyarország jobban teljesít" bizonyékát!Kínos lehet akár
még Brüsszelben is,holott ismerik a "cigánybárót" mint akutryaß@rt az aszfalton!
Esetleg végre rákérdezhetnek,hol az EU-s lóvé! Utasok nélküli kisvasút,üres sta-
dionok nézők nélkül,és átlagon aluli focistákkal, akár még a Főnök kertjének vé-
gében is. Valaki azt találta mondani,hogy:
"Minden hatalom (ország) nagysága abban mérhető,hogy hogyan bánik a legeleset-
tebb polgáraival!" :-(
1magyar
Ételosztás még Németországban is van. Elmennek a picsába megadóztatni!
eszegfu
@Shikari: Igazán megtisztelsz a "tanmeséddel", ami a 30 nappal előtti bejelentésre vonatkozik! Csupán azt hagytad figyelmen kivül előző irásomból, hogy "nyilván az évek óta engedélyezett és a rászorulók által "megszokott" területre kérik". Mertem feltételezni, hogy sem az ételosztó szervezet, sem a helyi önkormányzat nem "hülye", hogy minden alkalomra uj helyszin engedélyezését kérjék és kapják meg. Ez talán a "kisebbik" kérdés.
Valójában itt a fizetendő dij, ami inkább érdekes, amiről meg mintha nem irtál volna semmit...
Eriksson
"Csütörtökön tárgyalja a közgyűlés, hogy megadóztatják-e az ételosztást."
Szerintem ráérünk pénteken veszekedni a kérdésen, ha a közgyűlés az adóztatás mellett dönt. Addig viszont fölösleges a vircsaft és egymás gyalázása.
Eladott Ország
@Eriksson: Ti majd ingyen kaptok kaját a börtönben, úgyse lehet rátok bízni semmit kivéve a közpénzlopást. A drágalátos csúti cigány haverod és bandája sem dolgozott a civil szférában egy percet sem, a munkát úgyis csak ugatni tudnátok. De mi kegyesek vagyunk hozzátok, ingyen ehettek.
Nessy
@Eriksson: Alapjában véve igazad van. Csak keserű tapasztalat, hogy pártunk és kormányunk ma már ott tart be a civil szervezeteknek, ahol tud.
Azzal már nem törődnek, hogy nem a szervezetnek ártanak, hanem azoknak, akiken a civilek próbálnak segíteni tevőlegesen a kormányzati propaganda mese helyett!
A tiszteletes úr is tudhatná, amikor nyilatkozik, hogy "nem csak igével él az ember"!
silber13
@Shikari: 1123-ra: Na ja! Négyötöd!.-)) Nm lenne jobb az 5/4 , vagy a 6/8 ? Mutatós, de csak a zenében!:-)))
?
Aki Én
@Shikari: Te tényleg egy agymosott idióta vagy. Csak azt a felmérést bizonyítod, hogy a fideszesek valóban gyenge értelmi képességűek.
verőce21
@lópicigáspár: "számolják ki azt is, hogy hány száz méteren kígyózik a sor az ételosztók előtt és azt is számolják bele" - megfontolandó indítvány az előterjesztéshez! :)
papa.49
@anka: Ma megint kitettél magadért köszi )))))))))))))))))))))))))
kokopelli
@1magyar: Idefigyelj te tudatlan nyalonc!Németországba a hét minden napján van,
és zárt helyiségben asztalnál gyerekekkel együtt fogyasztják el a kaját! Azért hívják a
szervezetet "Tafel"-nak! (nem "tábla",hanem a nagyon hosszú asztalokat hívják úgy a
"Tisch" helyett)!A kaja után kapnak egy szatyornyi kaját a családok,hogy másnap délig
is legyen mit enniök! Vállalatok,intézmények és magánemberek tízezrei adakoznak,a
kormány és politikusok nélkül önkéntes munkaerők segítségére támaszkodva!
Eriksson
@Nessy: Térjünk vissza a témára a döntés után. Jó?
Aki Én
@Shikari: ...mondom, nagyon buta vagy :(
verőce21
Én már láttam személyesen ilyen ételosztást a Blahán és más városban is. Tele volt a sor jólöltözött emberekkel és diákokkal. A Blahán pl. már hajnalban diákok álltak sorba, ezekről fotók is vannak, még a propi is feltett ilyet.

Ilyen helyen nemigen ismerik a főzeléket, zöldséget, a savanyúságot. Úgy tartják, hogy jól sült kenyérrel sem lehet jóllakni. Az a sok leves. Mennyi zsírt olvasztottak fel leves címen? Hízlalnak is. A beleket kitágítják a levesekkel, mint a sertésekét szokták a híg moslékkal.
Aki Én
@Eladott Ország: Én azt látom, hogy ez a fogyatékos a fejébe vette, hogy letaszítja durbincsot a trónról. Mármint a leghülyébb trónjáról. Eddig egész jól áll.
Pálinkás Pál
@Shikari: Neked kéne a kezed-lábad kitörni ,máris könnyebb lenne a föld...meg az összes fideszes baromnak!!
eszegfu
@Shikari: Egyébként képviselő testületi döntés kell -- egyedül nem dönthet a polgármester -- minden dijról, helyi adóról. Valóban a 35 Ft/nm ár nem nagy összeg...akkor ez nagy bevétel fogja kihuzni a "szarból" az önkormányzatot, mig az étkeztetőknek ez is tétel. Hát én biztos nem égetném magam a helyükben... vagyis saját magukat "járatják" le, nem kell ahhoz szórólap...
Pálinkás Pál
@Shikari: Te nagy tévedésben vagy...tőlem távol áll a liberalizmus...nagyjából egy szinten van a fidesz szektával!!
eszegfu
@Shikari: 14:50 Látod-látod...védted az önkormányzatot, "kioktattál"... de legalább rájöttél: másnak is lehet véleménye. Ha igaz, hogy 38 éves vagy...akkor talán ez a magyarázata annak, hogy ugy gondolod: csak Te mondhatod meg a "tutit"...
cikicakk55
@Eriksson: erroraccess_timema, 12:47

Nem biztos,hogy ráérünk.Ma reggel még azt mondták be a híradóban(hír tv),hogy a FideSS be nyújt egy kérvényt,hogy mit tudom én meddig hosszabbíthassák meg a soros terv elleni konzultációs levelek beadhatóságának dátumát.A déli híradóban már tényként közölték,hogy meg van hosszabbítva a leadás határideje. A kormány ha akar piszok gyorsan tud cselekedni ezek szerint.nem baj ha már ma lázadozunk ellenük,mert lehet,hogy az 5 órás híradóban már ez is egy kész tény lesz.
cikicakk55
@Shikari: Itt egyértelműen nem a pénz a lényeg.Nem tudom,hány m2 foglal el egy kanna,egy kosár felszeletelt kenyér és mögöttük egy mikrobusz a tartalék kannákkal? Az biztos,hogy az önkormányzat takarítójának egy fél napos bérét sem fedezi. Egyértelműen a hatalom gyakorlásáról, a Kiskirály döntéséről szól az egész. Én Hódmezővásárhelyen lakom,itt FideSSes az önkormányzat jó nagy százaléka,még is minden évben vannak jótékonysági rendezvények.Van ruhaosztás,ingyen ételosztás,van személyigazolvány alapján karácsony előtt ételcsomag ingyenes kiosztása( 2-3kg liszt,2-3kg cukor,2-3 csomag keksz, 2-3 l olaj, 3-5 csomag száraztészta, tejpor, savanyú cukor gyerekeknek,2-3 kg rizs vagy gríz,stb.Tehát itt azátán tényleg FideSS uralom van,még sem csinálnak ilyen cirkuszt.
cikicakk55
Ha egy normális debreceni polgár helyében lennék,akinek a közelben van kertes háza,én biztos,hogy beengedném az udvaromba ezt a jótékonysági szervezetet.Az utcán meg hadd kanyarogjon a sor,abba nem köthet már bele senki. Már csak azért is meg kéne ennek a szintén hatalom mániás kiskirály polgármesternek mutatni,hogy a nép nem hülye. Ha Ő úgy,akkor jön az ellenlépés. Remélem el jön az az idő,mikor ennek a féregnek is csak akkor jut főtt étel a szájába,ha az ingyen ételosztók adnak neki.
quadrocopter
@Shikari: Értési gondjaid vannak, ezért segítek neked:

(A fasizmusra már kaptál választ)

A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a 17–18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.(wiki)

Megtaláltad volna te is, de nyilván nem ez volt a cél!
quadrocopter
@Shikari: Szar ügy, ha a gyenge elméd nem képes különbséget tenni! Pedig világos a dolog! Csak neked nem!
eszegfu
@Shikari: Megint "kioktató", sőt pökhendi vagy, holott én csak magyarázatot kerestem a stilusodra... sőt nem is mocskoltalak... "Jó hogy vagy nekem"... különben fogalmam sem lenne mik a tények, amit voltál olyan kedves velem közölni. Nem lettél a "szivem csücske" -- bizonyára nem is vágytál rá -- pedig én igyekeztem Veled is normálisan beszélgetni... Sajnálom, hogy Benned van még egy tipikus fiatalos-fideszes gőg, az "erőből lenyomás" szándéka, amelytől nem látod a másik embert. További kellemes időtöltést kivánok!
quadrocopter
@Shikari: Megkaptad az adekvát válaszokat, a többi a te egyéni "szociális" értési problémád!
dr. prédikátor
@Shikari: Hát a 38 éveddel elég éretlen és értetlen vagy!!! De ne feledd ma neked, holnap nekem!!!
Eriksson
@cikicakk55: Akkor is amondó vagyok, hogy fölöslegesen ne bosszantsuk magunkat és egymást. Van az embernek annyi valós problémája, nem kell még keresni is hozzá.
1magyar
@kokopelli: Hibbantka! Nem azt írtam én is, hogy Németországban is van ételosztás? 12.39-kor)
Mézike
@Shikari: Shikari, Shikari!
Úgy látom a te hasad nem csikari az ingyen koszt!
Mézike
@Shikari: nem. Én ahhoz nem vagyok elég fennkölt, hogy neved rímbe szedve emlegessem.
dr. prédikátor
@Shikari: te meg a neveltetés??? na neeeee!!!
nyanya001
Mocskos pribékek !
A Vajna kaszinóit azt nem adóztatjátok meg a milliárdok után de a nyomorúságot azt igen !
Tpeffejj ti köpedék náci horda !
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/11/23/mifele-letformanak-kell-lenni-ahhoz-hogy-ez-felmeruljon-valakiben/
Magyarországon 450 000 ember él havi 25 000 forintnál kevesebb jövedelemből. A kevesebb
lehet nulla és lehet 24 999 forint, meg ami a kettő között van. Ezt nem Hegedűs Zsuzsa mondta, aki fél kézzel és külföldről idehurcolt csirkével számolta fel a gyermekéhezést.
Azért nekem – ha honanya lennék, de nem vagyok – lesülne a képemről a bőr, ha csak eszembe is jutna ilyen előterjesztést benyújtani, de még akkor is lesülne, ha nem borítanám a fejére az asztalt annak, aki ezt kitalálta. Miféle létformának kell lenni ahhoz, hogy ez felmerüljön valakiben? Miért is nem fűtött sátrat, élelmiszeradományt, önkéntes munkát ajánl fel a semennyire nem tisztelt testület? Hogy jut eszükbe egyetlen fillért is elkérni azoktól a
szervezetektől, amelyek közadakozásból, számtalan civil segítségével, hihetetlenül sok
munkával, a saját szabadidejük feláldozásával enni adnak azoknak az embereknek, akik erre
rászorulnak. Akikről nem gondoskodik sem az önkormányzat, sem az állam, sem az egyház, sem senki. Tudnám javasolni Debrecen városának – és minden olyan településnek, ahol hasonló húzáson törik a fejüket -, hogy egyenesen kötelezzék a rászorulókat, hogy némi pénzt fizessenek az ingyenkajáért. Mondjuk fejenként egy százast. Abból talán összejönne annyi, amennyiből a város vezetése egy kellemes wellness hétvégét eltölthet valahol. Szerintem az is ráférne az arcukra. Simán. Sőt!
Eladott Ország
@Shikari: Azért kellet megvásárolni az összes megyei napilapokat a fidesznek, hogy tényleg szennysajtó legyen. De a hazudozás a mai világban már nem megy. A kivándorlást semennyi hazug statisztikai adat, hülye plakát, kormányinfó nem fogja meggátolni. A tartósan befagyott bérek nem igazán tudnak emelkedni gazdasági fejlődés nélkül. A közalkalmazottak bérét lehet persze emelni, de az nem tesz be az államkasszába, hanem végső soron kivesz belőle. Tehát javul ugyan valamelyest a pedagógusok, orvosok helyzete, de az ország állapota romlik. Tipikusan: a műtét sikerült, a beteg meghal. A szolgáltatóipar döglődik és követi az egészségügy, valamint az oktatás. Saját ipar nélkül nem fejlődik a gazdaság, gazdasági fejlődés nélkül nem emelkednek a bérek, emelkedő bérek nélkül nem nő a kereslet és így tovább. Nem vagyok ugyan gazdasági szakember, de túl sok ész nem kell hozzá, hogy lássam a szép jövőt. Az elszegényedés mellé társul még az a borzalmas hangulat, ami az ember kedvét elveszi – na, nem az élettől, bár az öngyilkossági statisztikával például henceghetne a kormány, mivel vezetünk ezen a területen – az itthoni kínlódástól. A végén itt maradnak azok, akik marhajól élnek – a parlamentben ücsörgő összes oldali képviselő, Mészáros, Tiborcz és társaik -, valamint a halálosan rettegő hívek. Az egy érdekes helyzet lesz, amikor kiderül, hogy se nyugdíj, se lopnivaló nem maradt, mert nincs már, aki kitermelje. Ahhoz sem kell jósnak lennem, hogy biztosan tudjam: nem az első csoport fog először éhen halni.
kisrigó
@nezelodo: Egyáltalán felháborító, hogy pénzt kérnek azért, ami nekik nem kerül semmibe! Az eszükbe se jut, hogy ha mással nem is, de ennyivel ők is hozzájárulhatnának, ha már megteremtették a szegénységet!
kokopelli
@kisrigó: ..mindent a csókosoknak! Nagy a nyáj! Azért teremtették meg a szegény-
séget,mert ők is tudják,hogy a "csóró"népet az gyomrán keresztül lehet megfogni ill.
kordában tartani! (kenyér és cirkusz)...évezredek óta!
quadrocopter
@Shikari: Hogy ne hülyén dobd fel a talpaidat, ha eljön az időd:

"A megyei lapok közül Mészárosé a 24 óra (Komárom-Esztergom), a Békés Megyei Hírlap, a Dunántúli Napló (Baranya), a Dunújvárosi Hírlap, a Fejér Megyei Hírlap, a Heves Megyei Hírlap, a Napló (Veszprém), a Petőfi Népe (Bács-Kiskun), a Somogyi Hírlap, a Tolnai Népújság, az Új Néplap (Jász-Nagykun-Szolnok), a Vas Népe és a Zalai Hírlap is. A Nógrád Hírcentrum tulajdonolta Nógrád Megyei Hírlap tartotta magát egy ideig, de július elején kiderült, az is Mészároshoz és a Mediaworkshöz került.

© Facebook / Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.
Egy a mai napig a Mediaworksnél dolgozó forrás a hvg.hu-nak azt mondta, több évtizedes szakmai pályafutása során ennyire profi hatalomátvételt és piaci tarolást még nem látott, nemzetközi szinten is példátlannak tartja azt a folyamatot, ami 2016-ban itthon elkezdődött. „Azt hittük, a Népszabadság bezárása lesz a csúcs, de kiderült, a Fidesznek a megyei szavazók kellenek, a Népszabi csak útban volt” – mondta."

-Index - Kultúr - A Fidesz szépen felfalta a bulvárt
index.hu/kultur/media/2017/10/.../fidesz_lapcom_bulvar_mediapiac_bors_blikk_ripo...

- Index - Kultúr - Pár év alatt a Fidesz elfoglalta a magyar sajtót
index.hu/kultur/media/2016/11/.../allami-es_fidesz-kozeli_mediakoltesek_2009-2016/

-Ezekkel a módszerekkel gyűrték maguk alá Orbánék szinte a teljes ...
24.hu/media/.../ezekkel-a-modszerekkel-gyurtek-maguk-ala-orbanek-szinte-a-teljes-m...

-Így tarolta le a médiát a Fidesz 2016-ban Ténytár
tenytar.hu/elemzes/igy_tarolta_le_mediat_fidesz_2016_ban

Van még...
42
Nem bírok napirendre térni e felett.
Még a hébe-hóba INGYEN, JÓ SZÁNDÉKBÓL, EMBERSÉGBŐL adott egy tál meleg ételt is sajnálják ezek a GECI fideszesek az elesettektől?

Az Isten verjen meg titeket, ti emberállat-vérgeci-gyíkemberek !!!
nemfideszes
Mert ugye ˇsenkit sem hagyunk az út szélén"... inkább berugdaljátok őket az "árokba" csak, hogy ne "látszódjanak", mint a hazug és álszent propagandátok élő cáfolatai...
Nessy
Tudja valaki mit döntöttek tegnap a "város atyák" a végén?
kokopelli
@42: az olyan országrablók,akik a z Orbán scheggébe szorulva milliárdo-
kat zsebelnek be,azoktól várhatná el az ember,hogy ezeket az éltelosztáso-
kat financírozzák! Remélem romlott pontyot zabáltok "szenteste" horgász-
horgokkal telespékelve! A liszt helyett tőlem vehettek akár "gezarolt" is! Szé-
gyen,hogy "Európa motorja" nem képes a karácsonyt békében ünnepelni!
..ugye Balog elvtárs hozzátok egész évben jönnek a "három királyok"? Dicsértessék...!
...csak a Georg-tata mint antikrisztus zavar bele az adásba?...?
42
@Rockxy: Nekem mondod?
Mindent tudok Isten szeretetéről.
De az van, tesó, hogy a világon szinte senki nem nem tudja, nem értékeli azt (még én sem, pedig én mindent tudok Róla .- de tényleg)

Csak egy adat: A világon 7,3 milliárd ember él. Ebből 2,3 milliárd keresztény. Vagyis 5 milliárd ember (ez egy igen nagy szám), semmit nem tud róla (a Valóságos, Élő, Mindenható. Teremtő Istenről), de mit tud a 2,3 milliárd magát, vagy mások által magukat kereszténynek vallók sokasága (beleszülettek,de semennyire nem érdekli őket isten)?
A Bibliából van némi ismeretük, de a hamis tanítások miatt úgy eltorzították Isten létét, személyiségét, akaratát, hogy szintén SEMMIT nem tudnak Istenről, és a jövőről.
Ezért merem írni, hogy szinte senki semmit nem tud istenről - így a szeretetéről sem.

Azt tudtad, hogy Isten fog adni egy második esélyt az embereknek?
Ez egy jó hír - EZ a jó hír, az Evangélium üzenete az emberek fiainak, lányainak !!!
Isten ismeri a formáltatásunkat, hogy csak test vagyunk.

Isten igazságos, és igazság szerint mindannyiunknak el kellene pusztulnunk.
De nem!
Mert Isten, szeretet.
Mert Isten irgalmas.

Most mondom neked a jó hírt: ha meghalsz is élni fogsz.
Amikor meghalsz, az rossz (én már tudom, hogy nem is annyira).
De amikor felébredsz a "halálalvásból", már nem fogsz emlékezni a rosszra, a fájdalomra, mert ember teremtetett újra a világra - az örök élet reményében.

Azt hiszed hülye vagyok, egy ufóhívő kategória, de életedben még nem tévedtél akkorát, mint amikor ezt hiszed rólam.
Igaz, nem az anyámmal lakom, nem babettával járok, és nincs macskám, de ördögökkel táncolok, és ezért bírok olyan kemény lenni, mint az orosz tél.

"Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak." (Efezus...
42
folytatás:

(Efezus 6, 11,12)
Durván hangzik, mi?
Hát nem csak durván hangzik, hanem az is(!), napról-napra, hétről-hétre, hónapról-hónapra, évről-évre megtörténve.

A te látható világod mellett létezik egy másik világ, egy láthatatlan valóság.
De tudod mit?
A te látható világod kevésbé hitekeles, mivel HAZUGSÁGRA épül, míg a láthatatlan valóság sokkal hitelesebb, mert IGAZSÁGRA épül.
Érted ezt?
Clavigo
@Shikari: Pedig igazán fejleszthetnéd a tudásodat,,látókörödet...,,mert nagyon kretén vagy.
Clavigo
@Shikari: Kb. így néz ki,,mikor egy hülye,,( vagyis Te ) okoskodik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.