Az a baj, hogy senki nem akar itt maradni. Fantomokkal küzd a kormány: nem vagyunk döntési helyzetben, nem akar itt senki megtelepedni, mert nem éri meg. Az a baj, hogy ha így megy tovább, elfogyunk. Az KSH tavalyi kis népszámlálásának adatai alapján 2016-ban mintegy 1,4 millió 15 év alatti élt az országban. Helyezzük kontextusba, az MTI-t idézve: az első népszámláláskor, 1870-ben több mint 1,8 millió 15 év alatti gyerek élt az országban. Számuk 1910-re meghaladta a 2,6 milliót, de még a II. világháború után is majdnem 2,3 millió volt. Az 1950-es évek népesedéspolitikai intézkedéseit követően 1960-ra újra 2,5 millió fölé emelkedett a gyermekkorúak száma.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Legfeljebb majd koverlacanak szul kettovel tobb unokat a gyereke...
Mindjart meglesz a novekedes,,,
RonaGyuri
Fogyik a magyar és öregszik

Két megjegyzésem van az mno. hu mai vezércikkéhez

Az „Elfogyunk” című cikk a „sírjaink hol domborulni fognak, senki nem lesz, aki leboruljon” probléma néhány momentumát járja körbe.
Két dolgot kell felemlítsek:
Egyfelől; a minap épp ezen akasztottam össze a bajszot a Népszava derék szerkijével, mert kifogásoltam a főszerki Orbán „csak a pénzért szülnek gyereket a cigányok ” kitételét (na jó ennyire nyíltan ő nem szokott fogalmazni, de ezt sugallja a köznek) csupán rasszista volta miatt kritizálja, pedig elképesztően pofátlan is hiszen ártunk és qurmányunk se, tesz mást, mint látványosan pénzt ígérget.
Másrészt; s ez már jobban kvadrál a cikk mondókájával, a klasszikus vicc: Melyben a kivándorló Kohn bácsinak nem engedik, hogy kivigye magával a papagáját . Az öreg már itthon mindent felszámolt, így ha akarna sem tudna vissza menni, s hetekig utánajárni, hogy papírokat szerezzen. A nagy huzakodásban az egyik vámos megsajnálja és javasolja neki, hogy ott nem messze van egy madárkitömő aki levágja és kitömi és akkor kiviheti. Az öreg persze tiltakozik, hogy öreg napjai társát levágják, de megszólal a madár: Levágni, kitömni, csak el innen! =))
RonaGyuri
@karma1: növekedés??? velük csak többen lesz a népesség! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.