Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelbe utazik, ahol részt vesz az EU keleti partnerség 5. csúcstalálkozóján – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t, hozzátéve: az esemény alkalmat ad a magyar kormányfőnek arra, hogy további konzultációkat folytasson a kisebbségi jogokat durván korlátozó új ukrán oktatási törvényről.

Orbán Viktor Brüsszelbe utazik
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A keleti partnerség 2009-ben indult útjára azzal a céllal, hogy előmozdítsa a politikai társulást és a gazdasági integrációt az EU és hat kelet-európai partnerország – Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Georgia, Moldova, Örményország és Ukrajna – között.

Az Európai Tanács tájékoztatója szerint a pénteki csúcstalálkozón áttekintik majd, hogy milyen eredményeket értek el a legutóbbi, 2015-ben Rigában tartott egyeztetés óta, különösen a tekintetben, hogy a partnerség milyen kézzelfogható változásokat hozott a hat keleti partnerország polgárai számára.

Havasi Bertalan elmondta: a magyar diplomácia "rekordévének" eseményei vasárnaptól folytatódnak, akkor érkezik ugyanis Magyarországra a világ egyik legfontosabb vezetője, Kína miniszterelnöke.

Li Ko-csiang vezetésével tartják meg hétfőn a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködési keretének (16+1) soron következő csúcstalálkozóját Budapesten.

Kedden Orbán Viktor és Li Ko-csiang kétoldalú, hivatalos államközi tárgyalást is folytat egymással, illetőleg sor kerül további bilaterális egyeztetésekre több térségbeli ország kormányfőjével – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hahaha, jon ellenorizni a kinai pajti, hogy milyen kuplerajba adja a kolcsonpenzt...:o)))
Meg Magyarorszagon is el fogja tancolni neki a csuti torzo a Fehervari huszarokat , csak hogy kienekelje a lovet a nagyfonokbol...:o)))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
De az is lehet, hogy a mosdóban van egy ,,több hengeres,, hangolni való )))))))))))))))))))
Desischado
Akkor mehet ezerrel a pávatánc, ugye, te hazug parazita!
havasigyopár
Ghanában focipályákat épít a mi pénzünkből. Koreában kórházat épít a mi pénzünkből. Adtunk erre neki engedélyt? Úgy szórja a pénzünket, mintha az övé lenne. Mikor lesz ennek már vége.?
Csizmás Kond
...szerintem ezt levélben is meg kéne küldeni mert sokan meg fogják kérdezni, hogy őket miért nem értesítették kellően...
eszegfu
Na bammeg!! "... Magyarországra a világ egyik legfontosabb vezetője, Kína miniszterelnöke..." Egyszerüen utolérhetetlenek ebben a "benyalásban"!
Borsodi
Bízzunk benne,hogy ott is marad! Brüsszelnek is annyi lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.