Gyurcsány Ferenc szerint pártja nem érdekelt az MSZP végzetes meggyengülésében. A Jobbikkal pedig nem fognak összefogni.

Nem érdekeltek az MSZP meggyengülésében, de örülnek neki

Az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, hogy pártja nem érdekelt az MSZP tartós, vagy végzetes meggyengülésében. 

Az elbizonytalanodott szavazóik hozzánk jönnek, ugyanakkor legyen világos: mi nem vagyunk érdekeltek az MSZP tartós gyengeségében vagy esetleg eltűnésében, azok a szavazók hiányozni fognak a végén.

Természetesen nem vagyunk a magunk ellenségei, mi nem az MSZP-vel szemben politizálunk, hanem tesszük a dolgunkat. Ha a választók minket látnak egyre inkább erősnek, egységesnek, annak én örülök

- mondta a műsorban.

Gyurcsány szólt arról is, hogy összefogna e a Jobbikkal, és a szocik gyenügüléséről is

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány szerint pár héten belül megállapodás születhet a 106 egyéni választókörzetben az MSZP, a DK és az Együtt-Párbeszéd közt, hogy ki hol indítson erős jelöltet. Közös lista ugyanakkor nem lesz.

A Jobbikkal nincs közösködés

A volt miniszterelnök nem zárta ki, hogy más pártok is csatlakozzanak a koordinált jelöltállításhoz, ám csak a demokratikus ellenzék oldaláról várja őket. 

De csak onnan. Tegyünk pontot a gondolat végére: a Jobbikkal biztosan nem lesz semmilyen megállapodás.

Durva kampány

Gyurcsány szerint minden eddiginél durvább kampány várható, és ő úgy látja, lehetne értelmes vitát folytatni ugyan az országban a menekültekről, ám ez nem érdeke a Fidesznek. 

A DK elnöke a műsorban ismét elmondta korábbi álláspontját, miszerint azok ne szavazhassanak, akik sosem éltek az országban, ám állampolgárságukat nem venné el.

15 százalékot is hozhat a DK, a Fidesz pedig úgy járhat, mint 2002-ben

Gyurcsány szerint pártja akár 15 százalékos eredményt is el tud érni, mert már most is 12-13 százalékon mérik. Arról is beszélt, hogy az ellenzék a jövő évi választáson a 106 egyéni választókörzet nagy részét megnyerheti. 

Ugyanakkor úgy látja, a kormánypárt nagy népszerűsége nem hihető, hiszen 2002-ben is minden közvéleménykutatás a Fidesz győzelmét jósolta, aztán mégsem lett belőle semmi.

(Címlapi kép: Facebook/Gyurcsány Ferenc)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Equus: Gyurcsany consistently ugyanazt mondja, nem o valtozik, mint a kameleon, es ahogy mondja, neki sem erdeke, hogy az mszp amortizalodjon - de ertelemszeruen nem fogja elzavarni azokat, akik az mszp-bol hozza igazolnak at.
A mai vilagban nagyon b@ssza a csoret az embereknek, hogy valaki valtozatlanul ugyanazt allitja, ugyanazokhoz az elvekhez hu, mint 10 eve,... Jellemzo, hogy o Barack Obama kampanymenedzseret valasztotta, aki nem ugy kezdi a tevekenyseget, ahogy a ket uszito, werber meg finkelstein. Igaz, mara mar csak werber maradt.
Nem feltem Gyurcsanyt, tudja, mit csinal, bar a telefonos buliba nem mennek bele, amit most o csinal a hataron tuliakkal kapcsolatos kerdesben.
Ami az embereknek a konyoken jon ki, mert orbannak sikerult megutaltatni a modszert mar mindenkivel, en nem kovetnem el ugyanezt a hibat. Dehat lehet, hogy az o tanacsadoja mast javasolt.
Az viszont biztos, hogy ennel mocskosabb valasztas nem volt meg a magyar tortenelemben - igaz, a tet sem volt meg ilyen nagy soha...:o(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@Béla333: mi a helyzet a kancsal mamával? Mennyi zsét tolt a zelempébe, pici fiacskájának?
Bejla! Nincs válasz! Berekedtél?
Béla333
@Equus: 18.26
Te olyan sötét vagy, hogy veled kapcsolatban tartom magam Woody Allen mondásához:

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
kereső
@Equus: nem kell "kölcsönt" kérni a mamától, közösen örököltek-és utána gyarapitottak./a Figyelő, valaha volt érdemes ujság is közös./Meg a legutóbbi cimlapja is közös.
Equus
@kereső: lehet, h a Bejla is közös?
Csizmás Kond
@Equus: ...na és mi a különbség Szili és közte ?...hogy ennek apró háttere van...
Equus
@Csizmás Kond: szili és Gyurcsány közti különbség? Nem mérhetők egy mérlegen, ahogy a szart sem szokták arannyal együtt mérni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.