A helyismerettel rendelkező rabló úgy időzítette a támadást, hogy a bankban minél kevesebben tartózkodjanak.

A Bors értesülései szerint a 33 éves budapesti Sz. Károly két éve szabadult a börtönből, ko­rábban hat évre ítélték ember­ölés kísérlete miatt: ő az a férfi, aki kirabolt egy kőbányai bankot csütörtökön, majd a rendőrökre fegyvert fogott és  menekülés közben elütötte egy autó.

Elgázolt bankrabló: két éve még emberölés kísérlete miatt ült

A bulvárlap értesülései szerint a férfi a bank közelében lakik, a környékbeliek szerint ebben az időpontban általában kevesen tartózkodnak a pénzintézetben, feltehetően Sz. Károly ezért vá­lasztotta ezt az időpontot. A férfi ellen fegyveres rablás miatt indult eljárás.

Az ütközés után a fegyver kirepült a kezéből. A rendőrök elfogták a rablót, és mentőt hívtak hozzá.

A Bors szerint csak könnyebb fejsérülést szenvedett. Egy szemtanú szerint a nejlonzacskóból a pénz a földre szóródott, onnan szedegették össze egyenként a bankjegyeket.

Cikk- és címlapkép: police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A börtön nevelő hatása, hogy visszailleszkedhessen a társadalomba!
KisGenyo2
Ugyanúgy nem kellene börtönbe rakni ezeket, ahogy nincs halálbünti sem. Esetében is látható, hogy semmilyen visszatartó ereje nem volt, akkor meg mégis minek?
1bitang
Ma -mindnyájan tudjuk- egy embernek élete folyamán többször kell pályát változtatni. Emberünk sok évvel ezelőtt gyilkos (foglalkozású) volt. Változtatott: bankrabló lett. Modern felfogású.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.