Az LMP miniszterelnök-jelöltje határozottan kijelentette, hogy pártja nem lép választási koalícióra a Jobbikkal.

Science fictionnek nevezte Szél Bernadett, hogy az LMP összeboruljon a Jobbikkal

(Illusztráció: Wikimédia)

Szél Bernadett a Széll Kálmán téren tartott "reggeliző konzultációs" akciót. Reagált Vona Gábor csütörtöki felvetésére, miszerint a Jobbik a 21. századi pártokkal, az LMP-vel és a Momentummal is hajlandó lenne együttműködni.  Szél újságírói kérdésre reagálva kifejtette, hogy az LMP és a Jobbik értékrendje túlságosan is különböző. Ugyanakkor fenntartotta a lehetőségét annak, hogy a Jobbik is képes változni, és ők csak 21. századi pártokkal képesek együttműködni, de ezt jelenleg "science fictionnek" nevezte. Azt is hozzátette, hogy ha valaki komolyan gondol egy ajánlatot, akkor nem nem a médián keresztül, hanem tárgyalások útján kezdeményez.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki képviselő Róna Péter társaságában elmondta, hogy az Orbán-kormány oktatási és gazdaságpolitikájával, illetve a "butító" nemzeti konzultációval szemben egy okos országot kívánnak létrehozni.

A Magyar Nemzet kérdésére hangsúlyozta, hogy az egyre jobban terjedő robotizáció miatt a magasabb hozzáadott értékű munkavállalókra van szükség, amit az LMP gazdasági és oktatási programja képes lehet megvalósítani.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Bernike, ennel a nyilatkozatnal azert ertelmesebbnek tartottalak.
Kinek talaltad ki ezt a nyakatekert szoveget a munkavallalokrol?

Mi ez a mondat?
"A Magyar Nemzet kérdésére hangsúlyozta, hogy az egyre jobban terjedő robotizáció miatt a magasabb hozzáadott értékű munkavállalókra van szükség, amit az LMP gazdasági és oktatási programja képes lehet megvalósítani."
Ki az a "magasabb hozzáadott értékű munkavállaló"???
Egyszerubb lett volna, ha azt mondod, hogy a robotizacio koraban szukseg van magasan kepzett munkavallalokra.
Vegyetek egy jobb forditoprogramot a Werber gyereknek, vagy gyakoroljatok vele sokat magyarul beszelni, es akkor nem talal ki ilyen nyakatekert kifejezeseket.

A tobbiben nagyon frappans volt: ne fogjon ossze a jobbikkal. Meg a vegen megdontenek veletlenul orbant.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Bernike, ennel a nyilatkozatnal azert ertelmesebbnek tartottalak.
Kinek talaltad ki ezt a nyakatekert szoveget a munkavallalokrol?

Mi ez a mondat?
"A Magyar Nemzet kérdésére hangsúlyozta, hogy az egyre jobban terjedő robotizáció miatt a magasabb hozzáadott értékű munkavállalókra van szükség, amit az LMP gazdasági és oktatási programja képes lehet megvalósítani."
Ki az a "magasabb hozzáadott értékű munkavállaló"???
Egyszerubb lett volna, ha azt mondod, hogy a robotizacio koraban szukseg van magasan kepzett munkavallalokra.
Vegyetek egy jobb forditoprogramot a Werber gyereknek, vagy gyakoroljatok vele sokat magyarul beszelni, es akkor nem talal ki ilyen nyakatekert kifejezeseket.

A tobbiben nagyon frappans volt: ne fogjon ossze a jobbikkal. Meg a vegen megdontenek veletlenul orbant.
Jozefina
SZél Bernike mindig össze-vissza beszél, mit ahogyan a szél fúj!!! Nem tudom orbán, vagy putyin mit ígérhetett neki/nekik, de egyértelműen orbán szekerét tolják és a széthúzásra öszpontosítanak az ellenzéki oldalon.
karma1
@Jozefina: Na majd a Werber... Jovo heten azt is megtudjuk, hogy mennyiert. Eddig allitolag 3 honapig ingyen csinalta... (Monnyuk olyan tanacsokat is adott...:o))))
Gyurcsanyek mar kozoltek, mennyit kap Tewes toluk: havi 10 ezer eurot, ami nem kis penz, de ezert meg is dolgozik a pali...:o)) Ja, es nem lejaratokampanyt csinal - ezt Obama eseteben sem tette, megis ketszer sikerult hatalomra juttatni Obamat...:o))
kereső
@karma1: akkor,most Berni megtagadta az elnökségi tagját-aki az ATV-ben azt nyilatkozta,hogy az lmp kongresszusi határazota nem zárja ki az együttműködést a jobbikkal.Csak egyformán mondanák már! Most én a "belga" hova álljak,kinek higgyek?Nem akarják megdönteni orbánt.Van-e szerinted logikája annak,hogy: Az ellenzékem,ellenzéke az én szövetségesem?Csak már az a kérdés,hogy ki az ellenzékem, és ki az ellenzékem-ellenzéke.
Eriksson
Lehet, hogy Szélike "reggeliző konzultációs" kijelentése fantasztikus, de mi benne a tudományos?
karma1
@kereső: Ne keress benne logikat, mert egyikuk nyilatkozataban sincs. Szerintem eddig a legkovetkezetesebb politikusok: Bokros es Gyurcsany.
Bar Belus mindjart jon, es elmond mindennek engem - ezt mar megszoktam tole, nem zavar - de azert ha azt nezzuk, akkor Gyurcsanyt 98 %-ban valasztotta elnoknek a sajat partja, mig orbant 100 %-kal az ove.
Bela erre azt szokta mondani: mert Gyurcsany raeroszakolja a politikajat a tagsagra - holott a DK tudtommal nem borton, es nem allnak geppuskaval egyetlen DK-s hata mogott sem az elnokuk megvalasztasakor, tehat Gyurcsanyt azert valasztjak meg, mert az aki, es a partja tagjai ezzel egyetertenek, mig orbant mar reges regen 2 dolog miatt valasztjak meg: 1/ mert felnek tole 2/ mert ha nem ra szavaznak, akkor nincs tobb money, nincs ingyentrafik, occso lakas, occso fold, na meg millios allami megbizatas, palyaztatas nelkul.

Ha valaki az ellensegem ellensege, attol meg nem biztos, hogy a baratom, de az biztos, hogy az ellensegemnek nem lesz a baratja.
Vagyis nem kell GYurcsannyal osszebutorozni, kovetni, ha nem tetszenek az elvei, vagy a vezetesi stilusa, es hiaba utalja Vona is orbant - bar szerintem van az a penz, amiert megegyszer atgondolna az elveit -, azert meg nincs Gyurcsannyal egy platformon, de talan nem szurja hatba Gyurcsanyt, amikor az minden erejevel megprobalja levaltani orbant a hatalombol.
Ugyanis Fleto is tisztaban van azzal, hogy a szavazas vegeztevel, egy esetleges gyozelemnel a Jobbik es Vona meg mindig letezik, akikkel igencsak szamolni kell, es el kell donteniuk, hogy egy laza koalicioban fognak dolgozni, vagy az elso pillanattol kezdve eskudt ellensegek lesznek-e? Es ezt Vona is vegiggondolja.
Egyedul az olyan kispartok kepzelik, hogy majd ok mindent megoldanak, akik jelenleg az 1-3-5 % korul toporognak, bar meg akarjak donteni orbant mindenaron - legalabbis papiron. Azok most mind azt hirdetik, hogy "UTANAM", de arra, hogy mi lesz egy esetleges gyozelem utan? - arra SEMMI terv, program
kereső
@karma1: 11:35, " az ellenzékem-ellenzéke..." szöveget ne GyF.szemszögéből értelmezd,hanem orbánéból.Hozzá kellet volna tennem.
karma1
@kereső: orbannak mindenki az ellensege, aki nem mellette, mogotte all...:o)) Ahhoz, hogy igy ertekeljem ki a "kepletet", nekem mar tul keso van, mindjart ejfel...:o))) Majd nekifutok frissen...:o)))) Neked szep jetveget kivanok...:o)))
eszegfu
@Eriksson: 10:55 Ez viszont "dijnyertes" kérdés!!!
Eladott Ország
"A politikában semmi sem történik véletlenül. Ha valami mégis véletlennek tűnik, azt biztos, hogy úgy tervezték meg." (Franklin Delano Roosevelt )
staro2
Ez a szöveg a jobbikkal való együttműködésröl nekem inkább riszálásnak tűnik mint elutasításnak.
A klasszikus vicc :
kijön a kakas a tyúkólból és körülnéz az udvaron..
Szinte az összes tyúk azonnal pozícióba áll, a kakas teszi is a dolgát. A legutolsó tyúk viszont nem áll be hanem körbe-körbe fut az udvaron. Egy idő után hátraszól a kakasnak.
-Nyugi, rögtön jövök csak futok még egy kört, nehogy azt gondolják rólam, hogy kurva vagyok!
Eladott Ország
Ehhez az ostobasághoz képest még Kósa is egy szellemi atomreaktornak tűnik. Orbán hátradől és kér egy kávét. Nem kell ehhez már ő sem, az ellenzék nélküle is szétszop@tja magát. Ha az LMP valóban elkötelezett a demokrácia értékei és az átlátható kormányzás fontossága mellett, akkor az együttműködést, nem "science fictionnek" nevezné. De ehhez legalább kettőig tudni kéne számolni.
42
Én anno rengeteg sci-fit olvastam (néha ötöt egyszerre - de jó is volt!).
Azóta mi történt?
Már nem olvasok sci-fit... sem.
Ha nem tanulnék norvégul, nem vennék könyvet a kezembe.
Jaj, de nagyon sajnálom magam!

De a lényeg a lényeg: A régi sci-fi könyvekben "megjósoltakból", mára már sok minden valósággá vált...
Én ezért nem innék a mechanikus kiborg medve műbőrére előre.
42
A 7%-os beszól az egyedül 19%-osnak, de beszól az mszp-nek, meg a dk-nak is (az együtt 19%-osoknak)
Az lmp, majd egyedül, mint 2014-ben...
Mi!?

De talán hajlandó lesz összefogni az Együtt-el, és a Párbeszéddel, akik bármennyi párbeszédet is fojtatnak évek óta(!), együtt(!) is csak 2(!), azaz két(!) százalékon állnak

orbán viktor a viharban sem lenne, ha nem lenne a magyar ellenzék egy béna pöcs !!!
A magyar ellenzék annyira béna, hogy a saját ellenzéke bír lenni...
Szép ecsém, ez kész!!!
cikicakk55
Tiszta hülyék mind,az összes ellenzéki párt,már amelyik huzakodik. Egyetlen napra kéne összefogniuk.Senki nem kéri,hogy egymás tenyeréből egyenek.Elásni sem kell a csatabárdot,elég ha csak leteszik egy napra az asztal szélére.Mi a nép birkázzuk itt egymást, k. anyázzuk aki nem azt a pártot isteníti mint mi. A nép sokkal jobban érzi mit kéne tenniük a politikusoknak.Még van idejük azt nyomatni orrba szájba,hogy " Emberek! Menjetek el szavazni,mert ha megakarjuk dönteni ezt a népnyúzó,korrupt, diktatórikus pártot,azt csak úgy tudjuk megtenni,ha összefogunk és mindenki el megy szavazni.Fogjanak össze Ők is,hisz Orbán hívein kívül az egész országnak érdeke lenne,egy rendszerváltás.Annyi törvényt átírtak,annyi új törvényt hoztak,hogy ezt a sok új maszlagot csak új kormánnyal,új emberekkel lehet átírni,nép baráttá tenni. Mit várnak el tőlünk,ha Ők maguk nem mutatnak példát? Mindegyik szajkózza a magáét és mint egy kakas a szemétdombján kidüllesztett mellel hirdetik,hogy mi senkivel nem fogunk össze! A mi választóink majd beikszelik az igazságot.A választók nem fogják megtenni,mert esszük ágában sem lesz elmenni szavazni.A FideSSből elegük van, az ellenzék meg lófüttyöt sem ér.
42
Vissza az Alkotmányt!
Milyen ország az, amelyiknek még Alkotmánya sincs?
A vérbuta egyoldalúan kierőszakolt, fideszes köcsögök által megszavazott alaptörvény NEM Alkotmány.
A fideszes köcsögök által egyoldalúan, tehát nem ősztársadalmilag, MINDENKI JAVÁT SZOLGÁLVA létrehozott zombi apokalipszisszerű alaptörvénye, NEM Magyarország Alkotmánya !!!
42
Egy Alkotmány nélküli ország vagyunk.
Ez vérbűn.
Ez hazaárulás.
Ez minden jónak az elrontója - vagyis egy gonosz ivadék söpredék ősbűne!
Ez Koppány barbár Magyarországa!
Koppány öröksége...
Ha ezt látná Koppány, tapsikolna örömében - "Ez az, megcsináltam - végül."
Equus
majd fordul a szél... egyelőre a Terror házából fújdolgál...
Béla333
Amit mondott abban igaza van!
Ki gondolta egy pillanatig is azt, hogy az LMP választási szövetségre lépne a Jobbikkal!
A Vona is a választások utáni időszakról beszélt, nem az előttiről!
Nem kellene minden szavába belekötni aztán meg csodálkozni azon, hogy más meg a nekik tetsző politikust kritizálja!
Persze mindent lehet!
Folytathatjuk egészen jövő év tavaszáig a boxot...
Pálinkás Pál
@Béla333: Aha ,felbukkantál...nem láttam a böfögésed a szóvivőtök cikke alatt!!!No most akkor ez hogy is van nálatok??? Olyan fideszes feelingje van...a szóvivő elképzelhetőnek tartja...a nöstény duce cáfolja...nem ismerős???
Béla333
@Pálinkás Pál: 17.33
Nézd! Szivesen megvitatnám veled, de oly annyira primitív a szinted ezzel a "nőstény duce"-val, hogy inkább ide idézem neked Esterházy Péter egy mondását, majd ha megfejted, hogy mit is akart mondani, akkor folytathatjuk:
"Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá."

Na jó elmélkedést!
Pálinkás Pál
@Béla333: És szerinted te vagy az a bizonyos felső szint??? Irigylem az önbizalmadat...Mert a te idehányt szösszeneteidre legfeljebb a másik nicked nyom lájkot...a többség nem ért egyet vele!!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 17.50
Látom kifogott rajtad az idézet...
Talán kérj segítséget!
kereső
@karma1: 15:53: jó pihenést ,és hétvégét Neked is.
Equus
@Pálinkás Pál: a mi Bejlánk ebből él... bocsásd meg neki. Nem gyárilag hülye, de a kenyérre való az kell...
Szegény Bejla... már árufeltöltőnek sem kellett a Tescoba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.