Komoly átalakításokról suttognak a Fidesznél, ha megnyerik a választásokat. 

Matolcsy György jegybankelnök ismét nemzetgazdasági miniszter akar lenni, ha 2019-ben lejár a mandátuma - mondta az atv.hu-nak két magas rangú kormányzati forrás. Állítólag egy ideje "eléggé lobbizik" már ezért.

Új pozícióba kerülhet Szijjártó, Matolcsy, Rogán és Varga is

(Illusztráció: Kovács Attila/MTI)

Ha igaz, hogy Orbán szétszedi 2019 márciusa után az NGM-et, Varga Mihály a költségvetésért és az államháztartás egyensúlyáért felelős pénzügyminiszter lehet, Matolcsy nemzetgazdasági-és stratégiai miniszter, Rogán Antal pedig az új jegybankelnök – feltéve, ha azt a jelenlegi kormányzati kommunikációért felelős miniszter ambicionálja. Rogán korábbi munkakörei nem állnak távol a pozíciótól. Diplomája megszerzését követően az MNB munkatársa volt,  parlamenti gazdasági bizottsági elnökként és frakcióvezetőként pedig a jegybankkal való kapcsolattartás "felelőse" is volt.

Arról is felröppentek a pletykák, hogy ha győz a Fidesz a választásokon, akkor szétválaszthatják a Külgazdasági és Külügyminisztériumot (KKM), Szijjártó Péter pedig a kormányból való távozásával kacérkodó Lázár Jánost válthatja a kancelláriaminiszteri poszton – írja az Index.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Miért nem hoznak ki a sittről alkalmasabb embereket ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@csipetke: ma, 19:25
A múlt héten már én is arra gondoltam, hogy valamelyik szóvivő játssza itt a bazári majmot!
OV nem lehet, mert ő a mobillal s nehezen birkózik!-:)))
gulyasgyula
@Sámannus: ...Ez csak remény ilyen ellenzékkel ..Itt minden párt vezető akar lenni , maga akar miniszterelnök jelöltet állítani ..Ennyi miniszterelnök jelölt még egy választás előtt se volt ..Megosztják a választókat így marad Orbán ..
Béla333
@gulyasgyula: 20.51
Ugye? Ez a Fidesz is... Minek állít miniszterelnök jelöltet?
Vagy szerinted nekik lehet, csak másoknak nem?
Sámannus
@gulyasgyula: Attól tartok nem csak bennük van a hiba. Az embereknek sem kellene mindent beszopni, akár kormányközeli, akár ellenzéki. Ebből az következi, hogy az ország még most sem tudja mit fog csinálni. Ezt a bolondokházát, már akkor is nehéz lesz megfordítani, ha váltás lesz, mert nem egyszerű orvosi eset, itt vadállat szelídítéstől kezdve kergekórig minden tünetet kell kezelni.
Már olyanok vagyunk aki eltévedt az erdőben, és nem képes hazamenni.
justhpeter
De most komolyan. Javaslom Kósa kerüljön a Külügyminisztérium élére és első útja Ruandába vezessen. Ott megfelelően tanulmányozhatja a hutuk és a tuszik fejlődéstörténetét. Amennyiben a hutuk és a tuszik a vendégen összevesznének és valamelyikük véletlenül egy kondérban megfőzné ebédre a békítő tárgyaláson közösen el is fogyaszthatnák Magyarország legnagyobb örömére.
evacica
Ha ez a banda marad, akkor M.o.lehúzhatja a redőnyt! Ez a banda csak a nyomort hozhatja az országra meg a lecsúszást! EU pénz nélkül ez az ország nem működne, teljesítmény 0, pláne ezekkel a szélhámosokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.