Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az a férfi ellen, aki felgyújtotta hajléktalan társait. Akár 20 évet is kaphat.

A fedél nélküli férfi a vád szerint egy évvel ezelőtt meggyújtotta alvó társai fekhelyét. Az egyik sértett az elszenvedett súlyos fokú égési sérülésekbe a helyszínen belehalt – számol be az esetről az Inforádió.

A két hajléktalan sértett egy IX. kerületi üzlet hátsó részénél lévő beszögellésben alakította ki éjszakai tartózkodási helyét, és a vádlott tavaly november 23-án este ugyancsak az alvóhelyen tartózkodott.

A férfi alkoholt fogyasztott, nem sokkal később – a nyomozás során tisztázhatatlan okból és módon – a szintén ittas állapotban lévő, egymáshoz közel alvó sértettek fekvőhelyét meggyújtotta.

Az egyik férfi felébredt és észrevette a tüzet, majd megpróbálta a társát kihúzni az akkorra már lángoló helyről, de a heves tűz miatt ez nem sikerült. A férfi ruhája lángra kapott, és a vádlott által okozott tűz miatt a testfelszínének közel 90 százalékat megégett. Az elszenvedett sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az életét azonnal orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha valaki elveszítette az állását, valamiért nem lehet regisztrált álláskereső, vagy már kihullott a rendszerből és a lakása árverezésre kerül akár hitelbedőlés, akár rezsitartozás miatt, annak itt a történet vége. Ha tartozása van, a bankszámláján inkasszó van. Amennyiben valahogyan munkát talál, a bank a munkáltatónál letiltja a fizetése felét, a bankszámláról inkasszálja a másik felét. Nincs megélhetési minimum, amihez nem nyúlhat a bank, vagy egyéb behajtó szervezet. Sem a fizetés (de akár nyugdíj) felét, harmadát, sem semennyit nem véd semmilyen törvény. Ha ugyanez a reménytelen helyzetben lévő vállalkozna, már az elején elakad, ugyanis vállalkozói igazolványt (azon túl, hogy honnan lenne pénze az illetékekre) az kaphat, akinek nincs TB tartozása. Ha van, azt öt évre visszamenőleg be kell fizetni. Miből? Nincsen szociális bérlakás, ahová a lakhatás nélkül maradt család menekülhetne addig, ameddig talpra tud állni.
De mindegy is, mert aki egyszer elesett, többé nem tud talpra állni. Az adósmentő intézkedések, a devizahitelesek megsegítését célzó döntések rajtuk nem segítenek.
A rendszer rossz. A rendszer embertelen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darvinkettő
@mackoka46: Néma,értő olvasás,általános iskola első osztály,egyes.
mackoka46
@darvinkettő: Te annyira kretén vagy, hogy nem tudod felfogni, hogy a hajléktalanokat is ugyan úgy össze ugrasztja a geci galeri ahogyan másokat ?
Eriksson
@mackoka46: Az agyad is elöntötte már a geci.
mackoka46
@Eriksson: Enyémet nem tudták átmosni vele, orbánc álló !
Eriksson
@mackoka46: Dehogynem! Orbánnal kelsz és fekszel. :))
darvinkettő
Mi lett a Propellerrel?
Egy-két éve még intelligens emberek párbeszéde ment,egy két kormánypárti anyázással.Most egy ejnye-bejnyére olyan kritikátlan, minősíthetetlen ,obszcén beszólások mennek,hogy nem is tudom,merre vagyok arccal.Hol a régi gárda?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.