Öten vesztették életüket Damócon – a halálesetekért egy férfit gyanúsítanak akinek a pálinkaként árult italából ittak valamennyien. József visszatért a faluba, ahol ez nagy felzúdulást okoz.

November elején pálinkaként adott el metil-alkoholt, amitől öten meghaltak, köztük a 14 éves S. Tamás, és édesapja, F. Tamás és a fiú nagybátyja, Norbert is.

„Szörnyű volt, Tamás édesanyja többször is rosszul lett, egyszer el is ájult a szertartás közben, úgy kellett támogatni” – mondta el a Vasárnapi Blikknek az egyik rokon.

Nem elég a bajuk, most még a felháborodás is kínozza a családot, miután azt tapasztalták, hogy a pálinka árusa, Jóska visszatért a településre.

Szabadon jár-kel Damócon a férfi, akinek a pálinkáját hibáztatják öt ember halálért

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

„Szabadlábra helyezése után már másnap munkába járt a helyi hivatalba. Egyszerűen nem hisszük el, hogy van képe ezt megtenni azok után, ami történt. Már csak abban reménykedünk, hogy a hatóságok igazságot szolgáltatnak, és hosszú évekre börtönbe csukják” – mondta felháborodva a rokon.

A férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ezért öt évig terjedő büntetést is kaphat. Jó magaviselet esetén azonban a rabnak lehetősége van különböző engedélyekre és engedményekre is, sőt arra is, hogy a büntetését csökkentsék, így ha meg is kapja a legmagasabb büntetést ezért, akkor sem biztos, hogy a teljes időtartamot kell majd leülnie. – írja a Blikk.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Miért a kurmányzat tagjai is szabad lábon vannak még, pedig ők több embert eltettek már láb alól. Se szeri se száma (mint az adóknak és járulékoknak) azoknak, akik nem jutnak megfelelő orvosi ellátáshoz időben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Hadd főzze tovább a mérgezett pálinkát !
mackoka46
Miért a kurmányzat tagjai is szabad lábon vannak még, pedig ők több embert eltettek már láb alól. Se szeri se száma (mint az adóknak és járulékoknak) azoknak, akik nem jutnak megfelelő orvosi ellátáshoz időben.
karma1
Mukodik a magyar (i)gazsagugy...
Monnyuk nem is vartam mast.
Meg a vegen munkat adna a rendorsegnek, nyomozoknak, biroknak... Aztan 5 ember elete az loszart sem er a don padrenak, mondogatja is ilyenkor magaban, hogy "tobb is veszett Mohacsnal...
namihami
""köztük a 14 éves S. Tamás""
Talán valami gyengébbet, esetleg vizet kellett volna inni.
Az is lehet mérgező, de lassabban árt.
Csizmás Kond
az hogy a pálinka mérgezett volt-e nem tudom de amikor egy 14 éves hal bele az alkoholfogyasztásba már nem is tudom a méreg-e a fontos.
...amúgy ha nem ad pájinkát akkor abból lett volna baj...
...és házilag metilakoholt nem főznek.
ittott
@Csizmás Kond: nem főznek. keverik. ócsó anyagból. úgy hívják: fagyálló. jó ágyaspálinka színe van.
Mézike
@Csizmás Kond: valamitől csak meghaltak amit az az ember tett a páleszba. Abban igazad van hogy egy 14 éves kicsit korán kezdte. Ha az apja ott volt és vele ivott akkor ő is hibás abban hogy a fia meghalt.
Csizmás Kond
@ittott: ...és aki issza az nem érzi mit iszik ?
quadrocopter
Nem érdemes hőbörögni, mert "A férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják" ami azt feltételezi, hogy nem szándékosan okozott halált!
Mézike
@Csizmás Kond: Most erre mit mondjak? Egy alkoholista eljut odáig, mindegy csak pia legyen benne...
Csizmás Kond
@Mézike: ...akkor annak mindegy...ha meghal is...
Mézike
@Csizmás Kond: Nem hinném hogy ő is igy gondolja.
Szia Cirmi . Jó volt ma veled eszmét csereberélni. Van egy jó King könyvem.
Borzongásra fel! :-) Ja és vadi új szerelmeim. De Hallgasd végig!!!
www.youtube.com/watch?v=tNNmZFhCvH4&list=PLtFgnlXxyL6F4Wi95erNHSa1CtwEPayVy&index=74
karma1
@Mézike: Pedig @bakcsubakka: vilagos volt: "valaki" megengedte az ingyen otthoni palinkafozest. Na KI??? Talald ki! (Ne tord a fejed: okos orban viktor volt az illeto , nem emlexel ra? Erre celzott a Baratunk...:o))))
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 15:14
Nem is volt az tiszta metilalkohol, csak volt benne. A mérgezéshez elég!
Lehet a házi pálinkában bizony metilalkohol több okból is.
Lehet rosszul vezetett erjesztésből, de rossz pálinkafőző miatt és rossz elválasztás miatt is!
bencemacska
@ittott: ma, 17:04
A megvakulás bizonyítja a metilalkoholt.
A fagyállóból több kell a halálhoz, és mások a tünetek. A fagyállóval kevert alkohol édeskés ízű!
peterkelemen
Basszák meg azok a setét idióták is, akik isznak, mint a gödény holott a picsájuk is kilóg a gatyájukból, de arra van eszük, hogy igyanak.
ittott
@Csizmás Kond: állítólag nem., egy édeskés anyag lesz belőle. van több éves pálinkám is. azok is édeskésre érnek. DE aki hülye, az haljon meg.
Yoda69
Be kellene tiltani a hazi katyvasztast.
Mézike
@karma1: Az otthomi pálinkafőzésnek itt a határ szélén évtizedes hagyományai vannak. Vannak akik már akkor pancsolták a piát amikor tilos volt. Az ilyeneknek tök mindegy hogy engedik e vagy sem. @bakcsubakka: Na jó...:-)
Csizmás Kond
@Mézike: végighallgattam...de mint tudod én a zenét is a maga eredeti valóságában szeretem mint a páleszt vagy a bort...:)
Csizmás Kond
@bencemacska:...én is főzök páleszt de ott nem keletkezik annyi metil hogy azt eladásra lehessen szánni. Minden főzés eleje, úgy egy félliter amit arról lehet tudni hogy kissé szűrkéscsillogó, és azt mindig külön vesszük le.
Csizmás Kond
@Mézike: Akinek gyümölcse van az általában pálinkát is főz ...és nem évtízedektől hanem évszázadoktól.
lópicigáspár
@bakcsubakka: A pálinkafőzés otthoni engedélyezése a számlálhatatlan rossz döntés mellett az egyik jó. A szabályozás is megfelelő, egyedül az ellenőrzésre nincs kapacitás. Ha valaki veszi a fáradságot és a zsebébe is nyúl,egész jó kisüsti lepárlókat lehet már kapni 100 ezer forint körül és nagyon finom pálinkákat lehet összehozni belőlük, persze ha jó az alapanyag és az ember nem rest utána olvasni, hogy kell főzni.
@ittott: @Csizmás Kond: Márpedig lehet otthon vakító anyagot gyártani! Egyszerűen elég, ha idióta ez előállító és nem veszi le az előpárlatot, ami onnan ismerszik meg, hogy technokol-rapid szaga van és csípős íze. Méreg!! Gondolom az Isten barma úgy volt vele, hogy mindent bele, hadd szaporodjon, hozza a pénzt (pedig el sem szabad adni, amit otthon főz)!! Börtönben a helye és nem gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, hanem szándékos gyilkosság miatt, mert tudatában kell lennie, hogy az így előállított szesz öl!
Mézike
@lópicigáspár: de jó hogy itt vagy! Én is ezt akartam a Cirmiéknek mondani...csak nem jutott ilyen szépen összeszedetten az eszembe...-)
@Csizmás Kond: Én speciál a pancsolásról beszéltem. A főzés az külön dolog. Az művészet.
bencemacska
@Csizmás Kond:ma,08:45
Ha nem veszed le az elég is pár liter méreggé tételéhez!
De van, aki rendesen leveszi, utána eladja azoknak, akik a minőségit nem tudják megfizetni.
Férjem is kapott nem régen - egy ismerőstől, aki elvitte tőlünk a gyümölcsöt - egy litert, ami a WC-ben landolt, a szaga alapján!
bencemacska
@durbincs: tegnap, 19:51
Az egy másik ügy volt. Ott bor és fagyálló volt.
És nem vették, hanem lopták!!!
Ott az egyik bíróság - az ügyészséggel karöltve - azt ítélte el, akitől ellopták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.