Nemzetközi elemzők szerint Magyarországon nincs elégséges piaci verseny, ami nem tesz jót sem az áruk minőségének, sem pedig az áraknak.

A helyzetről Csath Magdolna közgazdász beszélt szombat reggel az M1-en. Az egyetemi tanár elmondta, hogy Nyugat-Európában nagyobb a verseny a cégek között, és a piac is igényesebb emiatt jobb minőségű termékeket a hazai áraknál olcsóbban lehet megkapni.

A szakértő megmondja, miért fizetünk többet a boltokban, mint kellene

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

"Az emberek sokkal tudatosabban vásárolnak, nem lehet akármit rájuk sózni"

- mondta.

A közgazdász úgy látja, a cégek kihasználják, hogy az emberek kevésbé tájékozottak és nem annyira igényesek a minőségre.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Azért a nemzetiszínbe boruló "Magyar termék" minősége sem mindig van arányba az árával!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Na ne már. A szar minőség még nem jelenti,hogy olcsóbb is.Egyszerűen úgy vannak vele a nyugati országok,hogy a balkáni Magyaroknak jó a kevésbé macerás szart eladni,úgy is megveszik azon az áron,mint náluk a jó minőséget.
Yoda69
@cikicakk55: Ok is tudjak hogy birkaorszag vagyunk.
Akik megvalasztanak es hatalomban tartanak egy orbanviktort, azokkal a szart is meg lehet etetni.
Nessy
Azért a nemzetiszínbe boruló "Magyar termék" minősége sem mindig van arányba az árával!
Eladott Ország
Mi annyira igénytelenek vagyunk és tájékozatlanok, hogy ilyen Csath Magdolna kormányfelszopó, fideszes szervilis seggnyaló közgazdászok bölcs tanácsaira várunk, közel harminc évvel a gengszterváltás után. Lóf*szt mama!
F_Viktor
@Eladott Ország: @cikicakk55: Pedig igaza van a tanarnonek, ha lenne Magyarorszagon igazi piacverseny, akkor nem a szart vennek meg a Zemberek.
De ha tovabbra is csak az nyerhet aki rokon, vagy barat, akkor kovetkezik az ujabb lodenkabat korszak.
cikicakk55
@Yoda69: Ahogy a jelenlegi helyzet áll, ha az egész ország FideSS ellenes lenne,tehát a bizonytalanok is szavaznának akkor is a mocsok FideSS nyerne. Nem feltétlen a nép csak a hibás. Minden a zsebükben van.Már eleve a törvények is úgy lettek átalakítva. Sokáig én is azt hittem,hogy csak a birka nép a hibás.
Lepényleső
...mert hülyébbek vagyunk mint az EU. átlag?
kokopelli
@Lepényleső: ...vagy azért isnem a "cba"-ban vásárol a magyar ember!
Ott a minőség! ;--))
Zeta
Milyen verseny lesz , ha a hazai kereskedelmi cégek fogják uralni a piacot?
Yoda69
@cikicakk55: Legalabbis ezt akarja elhitetni a fideSS media. Ez is csak a strategia resze. Nem veletlenul szannak 5 milliardot a sajat kampanyukra
Desischado
Azért a pénztárca is megszabja, ki milyen minőséget engedhet meg magának. Én a magam részéről a külföldi terméket jobban szeretem, ha meg tudom néha engedni magamnak, mert az a tapasztalatom, hogy a magyar sokszor gyatrább.
Eladott Ország
@F_Viktor: Tegnap, 17:58 # Tudjuk mi azt a tanérnéni nélkül is. Mi sem így szeretnénk élni és a faszerdőben szaladgálni. Súgja meg a csúti kenyéradó gazdájának , hogy ne így legyen! De most is a csúti cigány strómanja Mészáros Lölö nyert, több milliárdos árvízvédelmi beruházást.
F_Viktor
@Eladott Ország: Azert cimeztem neked a valaszom, mert eppen azt a Csath Magdolnat fikazod, aki az m1-en meg merte mondani az igazsagot a birka nyajnak. Bator tett volt tole, nem ezt erdemli.
havasigyopár
Egyszerű.Azért fizetünk többet, mert felmentek az árak. Tavaly óta ugyanazokat a temékeket vásárolom és most mindezekért 3 ezer helyett 4 ezret fizetek.
solidedge
Még egy magyarázat: az élelmiszer ÁFA Németországban 7 %, Belgiumban 6 %, Nagy-Britanniában 0 %.
division
Azért fizetünk többet mert van pénzünk, csak a magyar szeret sírni:-)
Eladott Ország
@F_Viktor: Tegnap, 13:19 Sokra megyünk vele, meg a többivel is. A gengszterváltástól eltelt már közel harminc év és másfél Marshall-segélynyi uniós támogatásnak úgy sikerült a seggére verni, hogy a volt kelet Európai blokkot a gazdasági növekedést tekintve és egyéb területen ánuszrózsán csókoltuk, és a Bukaresti személy is elrobogott mellettünk. A bizonyítványt sokáig nem lehet magyarázni. Ha a Kossuth rádiót hallgatjuk, csak az ilyen nagy tudású közgazdászok és a hasonszőrű nagytudású politológusok nyomják nagyba a mantrát, süket dumát és ajnározzák ezt a tetves fidesz bandát. Mert mi harcolunk, megvédjük, osztályharc, meg a bördös l*fasz! A többi közgazdász miért nem szerepel ilyen sűrűn a médiában? Az sem véletlen, hogy a tanárnéni a királycsinálónak mondott megmondóember szerepében tetszeleg. Azt javaslom menjen el például a szomszédba Szlovákiába, (közel van) és kérdezze meg, hogy vajon ők hogy csinálják. Tanuljon! A jó pap is holtig tanul...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.