Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton elmondta, hogy jövő héttől kapják meg az egészégügyi dolgozók a megemelt fizetésüket. 

A kormány döntése nyomán mind az orvosoknak, mind pedig az ápolóknak november elsejétől megemelkedett a bére, amelyet december elején kezdenek el utalni. Az orvosok esetében a múlt évi 107 ezer forintos emelés után idén egy újabb, 100 ezer forintos többlet jelentkezik a decemberi fizetésükben. Az ápolóknál a tavalyi 26,5 százalékos emelkedés után egy újabb, 12 százalékos többlet várható. 

Itt vannak a pontos számok: így nő a fizetésük az egészségügyi dolgozóknak

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond A pokol bugyrai... – Málenkij robot – Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás megnyitóján a ferencvárosi pályaudvarnál található Málenkij robot-emlékhelyen 2017. november 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az államtitkár közlése szerint egy több éve munkaviszonyban álló szakápoló alapbére 2010-ben 91 400 forint volt, ez most novemberben pedig 183 ezer forintra emelkedett, míg egy 19-21 éve a szakmájában dolgozó szakápoló alapilletménye a 2010-es 106 ezer forintról, 209 814 forintra nőtt.

A jövő évben további 8, majd 2019-ben újabb 8 százalékkal emelkedik az ápolók és a szakdolgozók bére.  A szakvizsgával nem rendelkező orvosok és gyógyszerészek bére 50 ezer forinttal nőtt novembertől, míg a védőnők is 33 ezer forintos bérpótlékban részesülnek.

A mentődolgozók bére a novemberi emelésen felül a jövő év elejétől további 10 százalékkal nő majd, ami 2016 és 2018 között átlagosan 67 százalékos béremelést jelent. Rétvári Bence elmondta azt is, hogy a kormány az elmúlt években összességében 400 milliárd forintot költött az egészségügyi dolgozók béremelésére.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Én azért megvárnám az érintettek beszámolóit.
rétvári csak egy államtitkár ,nem az igazmondó juhász.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Levendula: Miért,ha ezt a rizsát elhiszik,akkor ittmaradnak?Németországban ennek a 4-5-szörösét keresik az itt most "ennyire"megemelt összegnek.
quadrocopter
Húúúúúúúú...azannyát, nyissatok ajtót, engedjétek be Kánaánt!
De lassan a testtel, genyóéknál már az sem biztos, ami elmúlt!
quadrocopter
Ja és azért vannak "kisebb" gondok a "világszínvonalú" egészségügyben:

"Hónapokat kell várni, nincs elég gép a mellrákszűréshez Budapesten."
tudode
Eső után köpönyeg.
.
Ma már nem csak a lóvéhiány miatt, emiatt az őrültek háza miatt "is" MENEKÜL, AKI TUD, mert elviselhetetlen ez az ÁLLANDÓ ACSARKODÓ BAGÁZS, ezenkívül még hangoskodnak "is"
.
---- A felcsúti tolvajbálon
www.youtube.com/watch?v=xdCVt-otAdA&t=115s
.
Uncsi!
quadrocopter
Itt valami nem stimmel!

A Mészáros-lapok (PLT) egyik kiadásban viszont az van, hogy ez egyszeri juttatás és nem fizuemelés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.