Január elsejétől eltűnik a megszokott visszaváltási rendszer.

Hamarosan véget vetnek a visszaváltható szódapatron 100 évre, illetve a habpatron 50 évre visszanyúló hagyományának, és a csererendszerű patronokat eldobható változatokra cseréli a Liss nevű gyártócég. A Dívány a gyártónál érdeklődött a változás okairól, illetve arról, hogy mire számíthatnak a fogyasztók a döntés fényében.

A Liss úgy fogalmaz honlapján, hogy az új, korszerűbb technológiával gyártott patronokat a tradíció fennmaradása, illetve a minőség javítása, jobbítása érdekében vezeti be.

Megszűnnek a visszaváltható szóda- és habpatronok

A Liss képviseletében Bakó Éva a Díványnak elmondta, hogy a cégük sajnos arra az elhatározásra kényszerült, hogy a több mint 50 éves múltra visszatekintő, betétdíjas szóda- és habpatron termékük gyártását a jelenlegi formájában 2017. december 31-i dátummal megszüntessék.

Liss azt ígéri, hogy a jelenlegi szóda- és habpatronokat, mint betétdíjas termékeket, 2018. március 31-ig minden értékesítőhelyen visszaváltják.

(Divány)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
csak így tovább a környezet védelmi úton.káder elvti egy szava sincs??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hmmmm,... Megint kevesebb lett a mult...:o((( Amikor meg egy bevasarlasi tetel volt a habpatron es a szodapatron,... Es milyen mergesek voltunk, ha valaki az elhasznalt patront lefele forditva rakta vissza a dobozba, es vasarnap delelott azt hittuk, hogy van habpatronunk otthon, pedig nem volt...:o)))))

Sajnalom, ezt is...:o((
lusta
Gyakorlatilag most egy nagy üzleti lehetőség nyílik meg. Ha lenne annyi pénzem, amennyi nincs, akkor az egész töltőgépsort megvenném és folytatnám a visszaválthatók gyártását és forgalmazását. Mondok egy egyszerű példát. Én közvetlenül a szódástól veszem teljews 55 forintért a 2 literes szódát. Nem százért az 1 litert.
Kookas
csak így tovább a környezet védelmi úton.káder elvti egy szava sincs??
advocat
Azért ne feledjük, a patron csak csekély 3-szoros áron lesz beszerezhető. Mármint az új, az eldobható. Greenpace? Ez is egy hír? Erre nincs válasz? Pesze ez nem nagy ügy. Nem lehet kivonulni, tilatkozni. Mert 300 helyett 900, nem ügy. Nekik. A többit meg mi fizetjük. Ha már megéri.
lusta
@advocat: Már korábban is írtam. Nem éri meg. Igaz én 55 forintért a szódásnál veszem a 2 literes szódát, de ugyanez a boltban már teljes 80 forint. az eldobható tuti ˝környezetbarát˝ patron 100 forint és csak egy liter.
cikicakk55
@lusta: Ezután még drágábban fogják a boltokban árulni,mert majd beszámítják a palackozást,ami Pet palack lesz,tehát semmire sem jó.A zöldek meg lesz..k,mert ebből nem lehet akkora cirkuszt csinálni,mint a vak békák miatt,mikor nem lehetett az autópályát tovább építeni,mert épp vonultak ebihalat potyogtatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.