Orbán Viktor Soros György ellen, veszélyes keresztes hadjárat címmel közölt szerkesztőségi írást hétvégi számában a Le Monde. A francia balközép napilap szerint az alig leplezett antiszemitizmussal folytatott Soros-ellenes kampány kegyetlen jelképe annak a populista és tekintélyelvű elhajlásnak, amelybe Magyarország és több kelet-közép-európai ország hagyja magát belesodródni. A milliárdos azért válhatott a lap szerint tökéletes bűnbakká, mert miközben határok és gátlások nélküli spekuláns volt, negyven éve egy olyan liberális filantróp, aki dollármilliárdokat fektetett be a volt kommunista országok demokratikus átmenetének támogatására, olyan intézmények létrehozásával, amelyek alapvető szerepet játszottak a posztkommunista elitek formálásában. Az Európai Unió és mindenekelőtt Franciaország nem moshatja kezeit ebben az ügyben.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
"A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." (Márai Sándor)
Equus
ebben az elmúlt 27 évben az a legsiralmasabb, h elszalasztott lehetőségek buktak uram-bátyámék mérhetetlen kapzsiságán. Most tort ülnek egy bukott nemzet fölött azok, akiknek azt szolgálniuk kellett volna.
Rockxy
És a Le Monde sehogyan sem leplezett magyarellenessége, az micsoda?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.