A Tibetet Segítő Társaság – Sambhala Tibet Központ alapítványi elnökét ismét lefogták a rendőrök, amikor tiltakozni próbált Li Ko-csian elvonulási útvonalán Kína Tibet-politikája ellen.

Hendrey Tibor a Deák tér mellett, a konvoj útvonala mellett a járdán várta, hogy elhaladjon mellette a miniszterelnök. A 444-nek elküldött, fenti videón látszik, hogy a rendőrök már előre körbeállják, amikor pedig elkezdi lengetni a zászlót, illetve "Free Tibet"-kiáltásokkal tiltakozik, akkor erőszakkal lefogják. Az akcióban civil ruhás rendőrök is részt vesznek, és a kamerázó embert is azonnal igazoltatják.

2012-ben ugyanez történt

Amikor öt évvel ezelőtt a kínai kormányfő szintén Budapestre látogatott, akkor nagyjából ugyanez az eset játszódott le: Hendrey Tibort lefogták a rendőrök, amikor két tibeti társával együtt Budapesten tiltakozni próbált Li Ko-csian elvonulási útvonalán Kína embertelen és brutális Tibet-politikája ellen.

A 2012-es eset végére a Kúria tett pontot, amely idén júniusban hozott ítéletével kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot félmillió forint és kamatai, illetve a per költségeinek megfizetésére Hendrey Tibor részére, vélemény-nyilvánítási szabadságának megsértése miatt.

Hendrey szerint neki most vasárnap azt mondták, hogy az intézkedés egy sima igazoltatás volt.

De számomra egyértelmű, hogy itt az történt, hogy igazoltatás címén megakadályozták a spontán tüntetést. Nem hiszem, hogy ez a rendőrök szakmai hibája lett volna, hanem szerintem felsőbb parancsra cselekedtek.

- mondta a 444-nek Hendrey. 

A 444 megkereste a rendőrséget is, és ezt a választ kapták: "a Készenléti Rendőrség járőrei egy garázda magatartást tanúsító férfival szemben kezdeményeztek intézkedést. Tekintve, hogy a személy a rendőri felszólítás ellenére nem hagyott fel cselekményével, ezért őt garázdaság szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt a szabálysértési előkészítő eljárás lefolytatása miatt előállították."

(444.hu)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ez csak a kezdet... majd betiltják a sípokat is, amikor a Nemzettemető tezsvér valamerre elvonul
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Nem momndták, hogy gyógyszerre alkoholt ne vedelj?
nezelodo
Pedig ez az ember nem mászott bepiálva a város jelképének számító szobrok egyikére sem, mint a Zsíros hajú Nemzeti Bikánk Prágában, a hőzöngő haverjaival, és ettől Nemzeti Hősnek képzelik magukat. Ez a Tibet miatt kiálló ember pedig ugyanezek szemében garázda. Hova "fejlődtetek", fijjuk?
Horn főbűnének azt tartom, hogy hazahozatta őket, ha nem teszi talán élhetőbb országban élhetnénk.
nezelodo
@kripton: Igazad van sokan bemosnának néhányat pld. a zászlólengető fideszes csuhásnak is, ha nem is ezért, mert van éppen elég a rovásán, de vajon nem lesz Neked ebből bajod?
Eriksson
Jól tették, hogy "igazoltatták". É még meg is simogattam volna.
Mit képzel magáról ez a szarházi, hogy ő bármit megtehet? Minden dolognak meg van a maga helye és ideje. Ez nem az a helyzet volt.
kokopelli
@Equus:... ha parádés kiséretével valahol a városban úton lesz a csutikohány,
akkor a járdán mindenki megáll,és a fal felé fordul,vagy a fal hiányában kozmásra
süti le szemét!..közeleg az idő...!
human
Ezzel az emberrel 9 éve még együtt fotózkodott Balog Zoltán egy tibeti zászlóval.
Képmutató minden egyes fideszes és mindenki aki a szekerüket tolja. Akiben van gerinc az kilép a fideszből és új valódi konzervatív pártot alapít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.