Szijjártó Péter szerint ez reális cél. Magyarországnak reálisan kitűzhető célja, hogy Közép-Európában Kína legfőbb exportpartnere legyen, és a Közép-Európába irányuló kínai befektetések vonatkozásában is vezető helyen szerepeljen – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten. Szijjártó Péter a kínai kormányfő, Li Kocsiang megérkezése előtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján közölte: Magyarország az előbbiek tekintetében mindeddig sikeres tudott lenni, az első nyolc havi adatok szerint 26 százalékkal tudta növelni a kivitelt Kínába a tavalyi 25 százalékos növekedést követően. A kínai beruházások értéke ma Magyarországon már meghaladja a 4,1 milliárd dollárt.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Hülye, és ráadásul lódít is.
A béka segge alatt is száz kilométerekre van Magyarország gazdasága, egyáltalán tisztában vele, hogy mit beszél? Vagy csak nyitogatja a lepcses pofáját?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Hülye, és ráadásul lódít is.
A béka segge alatt is száz kilométerekre van Magyarország gazdasága, egyáltalán tisztában vele, hogy mit beszél? Vagy csak nyitogatja a lepcses pofáját?
karma1
@nevemnick: Amikor arrol volt szo, hogy megnyitjak Kinaban a Magyar Kereskedohazat, allatira kivancsi lettem volna a kereskedohaz KINALATARA!
Kina nem arrol hires, hogy a valoban jo dolgait adja el a nala gyengebbeknek: az epitesi technologiajuk 21. szazadi, az arutermelesuk 19. szazadi. Na ez utobbibol kapunk mi csostol. Erre vagyik ez a kappannyaku? Mert a vilag legmagasabban megepitett vasutvonalanal nincsen nagyobb technikai csoda ebben a pillanatban a vilagon. De petike nehogy azt higgye, hogy itt a deli hatarokon ilyen, vagy ehhez hasonlo vasutvonalat epitenenek ki...
nevemnick
Nálunk is vannak kínai boltok. Most, hogy Horvátország EU-s lett, három óra alatt Rijekában vannak, (kb ugyanennyi nekik a főváros) és az ottani közvetlen elosztótól hozzák be az árút. Így a legóccób nekik.
Akkor minek is kéne milliárdokért Belgrádig vasútvonalat építeni?
Ja, hogy abból is le lehet nyúlni egy kis harácsot?
Sámannus
Aki Kínába exportál akkora konténer hajókat indítanak, hogy üres konténerrel sem tudnánk megrakni, nem hogy árúval. Ez a fószer beteges gigantomániában szenved, és a tetejében nem is gondolkodik
lópicigáspár
Na ja! Én is néptáncolni akartam, csak rájöttem, hogy olyan nép nincs, ahogy én táncolni tudok! :))))
karma1
@lópicigáspár: Picikem, probald meg a pirezekkel,... :o))) Talan naluk...:o))) Egyebkent megyek Veled ropni, mert kb egyforman csinalnank a bulit...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.