Szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott 65 évnél idősebb emberek kaphatnak a kormánytól ingyen számítógépet. Az internetet is ingyen adnák nekik.

Ötezer számítógépet oszt ki a kormány 65 évesnél idősebbeknek az idősügyi infokommunikációs program keretében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Ötezer számítógépet oszt ki a kormány a 65 évnél idősebbek közt

Fotó: pixabay.com CCO

Jeneiné Rubovszky Csilla elmondta, a számítógépeket az ingyenes internetszolgáltatással szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott emberek kapják meg, az eszközök használatára pedig megtanítják őket.

A miniszteri biztos hozzátette, egy országos felmérés szerint a digitális eszközök elsősorban az idősek magányának csökkentéséhez, az ellenük irányuló bűncselekmények megelőzéséhez és az egészségük megőrzéséhez járulhatnak hozzá. Példaként azt hozta fel, hogy megtanítják a nyugdíjasokat videotelefonálni, bűnmegelőzési Skype-konferenciákat tartanak nekik, és a demencia enyhítésére szolgáló játékokat is kifejlesztenek.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én biztos nem kapok, pedig elmúltam 68. a lában csak 2/3, és kisnyugdíjas vagyok ))))))))))))))))
Menjetek a büdöspicsába a lekenyerező ,,ajándékokkal,, tetves gecik !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
Szociálisan hátrányos helyzetű ez azt jelenti hogy a csirkefarhátot is dekára veszi. Egészségkárosodott. Nyugdíj fele gyógyszerre megy. És egyedülálló...
Pont nekik van szükségük számítógépre és internetre. Mert ez helyettesíti az ápolást és az élelmet.
Tavryni őrnagy
@bakcsubakka: Majd ha fizettek, utàna pofàzzunk.
Sámannus
@cs.n.: DDD
Én nem így gondoltam nézd meg a wifid kezelő felületét vezérlő programot, lehet hogy te is meglepődsz. Még nem tárgyaltam szakemberrel róla, de az én gépemen is van ukrán és orosz cím. gondold csak el bármit használunk, ezek skubiznak minket.
cs.n.
@Sámannus: Nekem nincs wifim, mobilnetem van telefonon. A yandex is pont erről ismerős, mert régebbi készülékeken ruszkik által megbuherált Opera Mini böngészőt használtam. Hozzáteszem, egész jók voltak. Legalábbis "butatelefonra" jobbak voltak, mint az akkori verziói a böngészőnek.
Sámannus
@cs.n.: Szerintem ha használsz internetes kapcsolatot az böngészőtől függetlenül a wifik látóterébe is kerül Az már csak leleményesség kérdése, hogy milyen internetes szolgáltatásra kattintasz rá. Nem tudjuk, hogy a világhálón milyen úton jön létre a kommunikáció a gépek között.
Én ezzel már úgy vagyok, hogy csak annyit veszek figyelembe, hogy bárki rá tapadhat a gépemre is, még azt is látja, mit nézek a tvben, vagy telefonálok-e. Ha üldözési mániám lenne, kidobnák minden cuccot a lakásomból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.