Újbudán a Fehérvári úton épül gőzerővel több mint 20 milliárd forintból az Alkotmányvédelmi Hivatal és a TIBEK új központja, amely alatt 4 pinceszint lesz.

Gőzerővel építik az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH, kémelhárítás a feladata) és a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) új épületét a Fehérvári út 70. szám alatt, a munkálatokkal legkésőbb 2019. áprilisára kell elkészülni – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Újbudán épül a nemzetbiztonság új épülete

A mások élete című film egyik jelenete – Fotó: giphy.com

A lap szerint a különlegesen védett objektum – amelyben a Kormányzati Adatközpont szervei is helyet kap majd – több mint 20 milliárd forintból épül meg, és négy pinceszintje lesz. A földszinten lesz az adatközpont a lap értesülései szerint – a gépek mintegy 600 négyzetméteres termet foglalnak majd el –, az emeleti részeken kapnak helyet a polgári elhárítás és a TIBEK irodái.

Az épületben ezer fő fog dolgozni, a beléptetésüket a Soproni utca felől oldják meg. 

A lap úgy értesült, mivel fokozottan védettnek számít az intézmény, ezért a Soproni és Galambóc utcáknál csak engedéllyel lehet megállni, míg a Fehérvári úton és Hauszmann Alajos utcánál tilos lesz a megállás, ha elkészül az irodaház.

(Címlapi kép: giphy.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Mi van, a lehallgató ketyerék már nem férnek el a régi helyen?
namihami
Ami kell, az ugyebár, kell. És enélkül az épület nélkül már a félország hánykolódott álmatlanul.
Külön érdekesség, hogy a térkép szerint is, körbe lesz véve különböző kereskedőházakkal, ahová és ahonnan kocsival közlekednek a vásárlók. De, előre az egészséges életmódért, és gyalogoljon a sok lusta disznó. És ha vásárolna is, hát cipelje kézben a kocsijáig. Remélem, hogy 5 km-es körzetben nemhogy parkolni, de még megállni is tilos lesz. Akit oda vinne a nehézség, az lassítson és menet közben ugorjon ki a vezető mellől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.