Már járványküszöbön áll az influenzaszerű megbetegedések száma az országban, a háziorvosokhoz viszont megérkezett az ingyenes védőoltás.

Elérte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma – mondta el Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. Az is elhangzott: megérkezett a háziorvosokhoz az ingyenes védőoltás.

Járványküszöbön áll az influenzaszerű megbetegedések száma

Fotó: pixabay.com CCO

A megkapott vakcinának csak jótékony hatása lehet – mondta Szentes Tamás, és felhívta a figyelmet, hogy így akár a járvány ideje alatt is beadatható az oltóanyag. Az államtitkár arról is beszélt, hogy az influenzaszezon általában január közepén kezdődik és mintegy két hónappal később ér véget.

A helyettes államtitkár arról beszélt: minden évben az Egészségügyi Világszervezet határozza meg, melyik három komponens kerüljön be a vakcinába, melyik három véd a legnagyobb valószínűséggel a kitörő járvány ellen. A védőoltást kérők számát pedig mindig nagyban befolyásolja, hogy mennyire volt eredményes az előző évi vakcina – említette meg.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Be kell oltatni mindenkinek magát .
Mert a szövődmények súlyosak.
fiatal gyerekeknél hasnyálmirigy gyulladást ,és cukorbetegséget okozhat a influenza szövődménye. Idősebbeknél tüdőgyulladást ami kezelhetetlené válik ARDS .
cikicakk55
Senkit nem akarok lebeszélni a védőoltásról,csak leírom: Édesanyám szegény az utolsó 20 évben mindig beadatta magának a védőoltást és minden évben a járvány idején nagyon beteg volt.Valahogy mindig befurakodott egy olyan vírus,amelyik nem volt benne abba a vakcinába amit beadtak neki. Nem az injekciótól lett beteg.Természetesen mindenki adassa be magának,aki csak megteheti,mert tényleg nagyon csúnya szövődményei vannak az influenzának.Idős emberekre, kis gyermekekre főleg nagyon veszélyes tud lenni. Persze azt azért hozzá teszem,hogy lehet,hogy anyukám így azért azt a 3 vírust nem kapta el ami ellen beoltották.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.