Módosítani készül az ételosztások rendjét szabályozó miniszteri rendeleten az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a javaslatot most egyeztetik más tárcákkal – értesült a Népszava

Csak civil szervezetek nem oszthatnának éltet egy terv szerint, de mégis, miért?
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A lap belső forrásaira hivatkozva azt írja, hogy csak önkormányzati, állami és egyházi szervezeteknek adnának területfoglalási engedélyt, hogy rászorulóknak, például hajléktalanoknak szervezzenek rendszeres vagy alkalmi ételosztásokat. A civil szervezetektől pedig elvennék ezt a lehetőséget. Erre utalhat, hogy több ételosztással foglalkozó egyesület már hónapok óta nem kap területfoglalási engedélyt pénzért sem, nemhogy ingyen, pedig korábban több fővárosi kerület méltányosságból elengedte a foglalási díjat.

Egy, a Népszavának nyilatkozó  fővárosi karitatív civilszervezet képviselője elmondta: nekik még csak nem is válaszol az egyik budapesti önkormányzat a területfoglalási kérelmükre, pedig ez kötelességük lenne.

Elmondása szerint a kormány nem akar ételért kígyózó sorokat látni az utcán,

mert akkor hogy lehetne azt mondani, hogy minden virágzik, csak Soros a rossz? 

- tette fel a költői kérdést.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
A csuti führernek nics olyan tette ami törvényes lenne,mert neki ezt is lehet. Az még véletlen sem érdeli,hogy ezért emberek százai,vagy ezrei éheznek. Jaj de jó lenne látni egy ilyen sorban látni a vezírt,mint rászorulót.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Megtehetik, hisz a szegényeknek nincs édekérvényesítési képességük. A magyarok nagy része meg nem szolidáris.
cikicakk55
A csuti führernek nics olyan tette ami törvényes lenne,mert neki ezt is lehet. Az még véletlen sem érdeli,hogy ezért emberek százai,vagy ezrei éheznek. Jaj de jó lenne látni egy ilyen sorban látni a vezírt,mint rászorulót.
Lepényleső
Ez a keresztényi szeretet,mely Jézusnak nyakába adta a keresztet?
terlasz
@cikicakk55: Minden tette törvényes, mert úgy alakítja a törvényeket, ahogy az aktuális érdekei kívánják.
terlasz
Nem tűrheti Orbán azt, hogy bármi ellentmondjon annak, amit a nép hülyítésére kitalált. Persze, aggódnia nem kell, mert a hit erősebb a magyarban akkor is, ha belepusztul.
szép új világ
Talán ez némiképp észhez téríti a nincstelen hívőket, akik egy tál ételért sorban állva is a csuti patkány dicsőítették. Talán azokat is, akik az ételosztásokon megjelentek, de lustaságból vagy érdektelenségből képtelenek voltak elvonszolni a seggüket az urnáig.
cikicakk55
@terlasz: Ja! Ha lenne hatalmam hozzá,én is törvénybe iktatnám,hogy minden Orbá és Vikto kezdőbetűkkel rendelkező embert fel lehet lógatni az első fára. Sajnos én messze vagyok az ilyen könyvektől,bár a konzultációs ívekben javasoltam ilyen kitöltési rubrikát,de nem nagyon válaszolnak rá,hogy mikor küldik azt az ívet,hogy töltsem ki.Persze emailben elküldtek jó sok ívet,csak azt hiszem 4. ívet már kukáztam,mert nincs nekem erre időm,hogy ikszelgessem a sok igent.Úgy sem számolják meg ahogy hallom a híreket,legalább is az igen szavazatok arányáról semmit nem hallottam eddig.
nemkati
@Lepényleső: Az EMMI minisztere betanított esztergályos kora óta elvégzett már jópár teológiai iskolát, de ez a keresztényi szeretet csak nem fészkelte be magát az agyába, vagy az a lap hiányzott a tankönyvéből.
kisrigó
Attól tartok, hogy miután meghozták a törvényt, majd azt mantrázzák, hogy lám-lám csak ránk számíthattok! Arról persze hallgatnak, hogy ők lehetetlenítették el a civileket! Sajnos lesz, aki ezt el is hiszi!
kokopelli
@Lepényleső: nem tudom,hogy ki mondta ill. írta:
"Egy társadalmat az minősit,hogy hogy gondoskodik a legelesettebb rétegéről!"
Ennyi az annyi!...
qxy
Szerintem meg a kaszinó ha adózna ez fedezné az egész étkeztetés költségeit. kedves Orbán. ( miért nem volt cápa a magzatvizedbe? ) De falhoz csapnálak
kereső
Ha ez a jogszabályt meghozzák, akkor ez a jelenlegi kormány legembertenelebb lépése lesz, amit semmi más nem indokol a kormány részéről, minnt a bosszú! Bosszú azon szervezetek ellen,akik függetlenek a kormánytól,nem közpénzből élnek,hanem adományokból-és külföldi támogatásokból.Na ezek azok a külföldi támogatások, amelyekre még nem tudták rátenni az enyves kezüket.Emlékeztek a Norvég alap körüli botrányra?-/ a kormány szerette volna elérni,hogy a támogatás rajta keresztül történjen./Hogy mindeközben belerúg-taláán végzetesen-több tizezer emberbe,az őket nem érdekli.
Önkormányzati és állami szervezeteken,ill-és egyházon keresztül szeretné megoldani az ételosztást? Aztán ezt hogy? Az önkoriknak erre már végképp nincs forrásuk.Majd lesznek az állam által létrehozott alapitványok,meg nonprofit kft.-k?És kik lesznek a nemzethy Róbert bácsik?Az egyház szervezetei? Hiszen nem sok karitativ tevékenységet végeznek,kivéve Iványi G. egyházát, ami a magyar törvények szerint nem is egyház.Ki fog ezeknek adakozni?,azok után ahogy kézen-közön közön eltünt a parlagfú 1%-os felajánlása Fazekas Sándor mg.miniszter elévülhetetlen "érdemeként", az árviz-és vörösiszapkatasztrófa áldozatainak felajánlott összegek nem oda kerültek,ahova szántuk azokat.Aljasok.
qxy
Amikor otthon voltam, hárman össze jöttünk és el mentünk a beteg gyermekek és az állami gondozott gyermekekhez kis műsort adni hogy nekik is legyen szép napjuk. Mi vettünk egy karton csokit és a tombolán mindenki nyert gitároztunk, furulyáztunk doboltunk és együtt énekeltünk. Jó érzés volt látni őket hogy van egy kis öröm a kis életükben. Volrt hogy ingyen kaptuk a csokit a boltban mert el mondtam hova viszem. Sok kedves emberrel ismerkedtünk meg és sok kis emberkével.
Na de eccer csak jött egy fasz és ,
Ez szabály ellenes, mert ez egy társaság, és ez után adózni kell mert a jövedelem meg minden stb. hiába mondtuk hogy ingyen és csak azért mert jó, De nem szabad. fel jelent és valami 17 ezer adó lett volna hogy mi ezt ingyen csináljuk. Meg igazoljam a csoki eredetét.
Magyar törvény, Magyar jog, szar az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.