Egyelőre még a tudósok sem értik teljesen ezt az egészet. A Föld forgási sebességét ugyan nem érzed – totál bekarmolva azért megeshet, hogy igen –, de ettől még van jelentősége. A lelassulása például azt eredményezheti, hogy a következő években a Richter-skála szerinti 7-esnél erősebb földrengések jöhetnek az Egyenlítő környékén. A 7-es erősségű földrengés a házak és hidak összeomlását, az utak és vasúti sínek eldeformálódását eredményezheti. Ugyanis arra jutottak a coloradói és montanai egyetem kutatói az elmúlt 100 év adatainak elemzése után, hogy bolygónk forgási sebessége bizonyos időközönként lelassul, ezeket a ciklusokat pedig rendre az átlagnál több, erős földrengés követi, vagyis a következő néhány évben komoly veszélyekkel számolhatunk. De egyelőre még a szakértők sem értik pontosan ezt az egészet.

Forrás: player.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Soros...Gyurcsány...zemútnyócév...ballibsik...libsik...komenyisták..."migránssimogatók"(?)...Brüsszel...- lehet választani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Miért pont ezt értenék tudósaink,vagy nem azok?
Yoda69
A termeszet visszavesszi azt, ami a sajatja.
karma1
@Equus: Majd fogsz utanam sirdogalni, de akkor mar keso lesz, mert elvisz a cunami...:o((( Wellingtontol delre a tengerben varnak egy 9-es koruli rengest a nagyon kozeli jovoben, amibe az egesz kontinens bele fog remegni.
Amikor 6 eve a christchurchi foldrenges volt, akkor azt a 7,4-et mindenhol ereztuk. Uj-Zeland evente 4 millimeterrel kozeledik Ausztraliahoz, ezzel a foldrengessel viszont 4.5 metert ugrottunk kozelebb hozzajuk 5 perc alatt...
Ezutan a chch-i renges utan minden olyan haztulajdonost koteleztek a fodemmegerositesre, akinek 2 vagy tobbszintes haza volt. Besoroltak oket kulonbozo veszelyeztetettsegi fokozatokba, igy van, amit 3 even, a masikat 10, a kevesbbe veszelyeztetett epuleteket pedig 15 ev alatt kell megerositeni. Ha ezt nem teszik meg, a tulajdonuk elertektelenedik, es nem eladhato hivatalosan, mert nem fognak ra biztositast kotni, es bankkolcsont sem adnak.
Szoval majd jol eszreveszed, ha mar nem leszek...:o(((
Equus
@karma1: még vagy 100 évet várhatna a Föld... mi az neki a 4,5 milliárdhoz képest...
wagabund
..."a coloradói és montanai egyetem kutatói az elmúlt 100 év adatainak elemzése után, hogy bolygónk forgási sebessége bizonyos időközönként lelassul, "...

érezni a lassulást... mostanában korán sötétedik, aztán reggel alig akar előkerülni a Nap..bezzeg nyáron..akkor pörgött a Föld rendesen...pik-pak vége volt a rövid éjszakának..

egyre nehezebb ez az összevisszaság...

ennek megállapításához nem kellett Amerika...itt a kocsmában egyhangúan megállapítottuk, hogy össze-vissza forog a Föld...főleg hazafelé..akkor totál instabil...

méghogy lassult...pfff..
karma1
Vegulis azt nem tudom, hogy lassul-e, de azt igen, hogy egesz Uj-Zeland egy viszonylag ujonnan kiemelkedett foldkepzodmeny, nem egeszen tuti alapokon ott lent a melyben, es az osszes lakott terulete az orszag keleti oldalan vegighuzodo toresvonalra telepult. Van nekunk itt vulkanunk, sivatagunk, gejzirjeink, minden olyan termeszeti adottsagunk megvan, amitol siman katasztrofaba mehetunk.
Eppen azert, mert elegge balhes teruleten el az a 4.6 millio ember, aki a lakossagot jelenti, nagyon komoly meresek folynak, es mar ott tartanak, hogy eleg pontosan meg tudjak hatarozni a varhato rengesek helyet, es nagyjabol az idejet is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.