Kína gazdasági növekedéséből Magyarország eddig is komolyan profitált és az elkövetkező időszakban még több haszna lesz, mindez pedig munkahelyeket, fejlesztéseket jelent – mindezt Szijjártó Péter külügyminiszter mondta kedd reggel egy interjúban. 

A miniszter az m1 csatornáján elmondta, hogy a közép-európai régió mindig versenyképes térség volt, amely növekedési üteme mára az átlagos európai gazdasági növekedés felett van. Magyarország azt a célt tűzte ki, hogy a térségből a legtöbb exportot bonyolítsa Kínába, onnan pedig a legtöbb beruházást vonzza be.

Szijjártó szerint Kína gazdasági növekedéséből profitál az ország

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Kína-Közép-Kelet-Európa (KKE) csúcstalálkozó gazdasági és kereskedelmi fórumának keretében a kis- és közepes vállalkozásokról tartott kerekasztal-beszélgetésen a Papp László Budapest Sportarénában 2017. november 27-én.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter szerint a Kína felé irányuló magyar export a legnagyobb, a magyar kivitel tavaly 2,25 milliárd dollárnyi exportja volt, ez nagyjából 600 milliárd forintot jelent. Ezt a pénzt a magyar vállalatok munkahelyek létrehozására, béremelésre vagy fejlesztésekre tudták fordítani.

Eközben mintegy 4,2 milliárd dollárnyi kínai befektetés jelent meg Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a legmagasabb technológiai színvonalon termelő és szolgáltató vállalatok érkeztek, amelyek magyar emberek ezreinek adnak munkát. 

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
meg kellene nézni a fiúk bankszámláját a látogatás után..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@Eladott Ország: köben a kínaiak röhöghetnek a markukba, hogy az ő érdekeiket szolgálva a magyar állam állja a cehet. Az ő - Orbánék-pénzéről nem beszélve. Mindez a Paks 2 vel már szép jövő elé nézhetünk. Egy délibáb reményének erejével.
Zeta
@durbincs: sajnos van. Itt élek születésem óta. Ennyi. Befejeztem .
havasigyopár
Én úgy látom, újabb adósságba sodorta az országot.
kissé felnőttem
2400 év maris számolta nem én megtérülésképpen
Eladott Ország
@Zeta: Mi fizetjük ki a vasútépítési költséget és még kamatot is fizetünk nekik, ami a kínaiak érdeke. B*zdmeg ehhez hülyének kell lenni, illetve ilyen kleptokrata tróger bandának mint a fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.