A metrópótlás miatt a többi járatokon egyre rosszabb körülmények közt dolgoznak a buszvezetők a BKV-nál működő szakszervezet szerint, amely az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fog fordulni.

Egyre jobban elégedetlenek a BKV-nál dolgozó buszsofőrök a cégnél működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke szerint. 

A metrópótlás miatt panaszodnak a más vonalon dolgozó buszsofőrök

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nemes Gábor az Inforádiónak elmondta, míg a 3-as metró vonalán a felújítás miatt szükséges pótlást a BKV megoldja, és az ott szolgálatot teljesítő sofőröknek mindent megadnak, addig a többi buszvonalon egyre rosszabb a helyzet. 

"A pótlással érintett járatokra az átlagosnál jóval több sofőrt és buszt vezényeltek, s biztosítják is a megfelelő pihenőidőt, akár a menetrendi csúszást is bekalkulálva. A többi területre kevesebb buszvezető maradt, őket viszont a végtelenségig kell hajszolni, hogy hellyel-közzel tarthassák a menetrendet"

– mondta el Nemes Gábor.

"Ezeken a vonalakon minimálisra csökkentették a sofőrök pihenőidejét, s a törvényesség határát súrolóan sok a túlóra. Ez utóbbit úgy próbálja ellensúlyozni a cégvezetés, hogy egynapos szabadságokra kényszeríti az érintett munkavállalókat, amit erősen aggályosnak tartanak" – olvasható a cikkben.

Az EKSZ elnöke cáfolta, hogy érdemi egyeztetések folynának a cég és a szakszervezet közt a bértárgyalásokon, szerinte ugyanis semmilyen konkrét javaslattal nem álltak elő a BKV vezetői az elmúlt hónapokban. Azt is elvárják, hogy a BKV minden vonalon biztosítsa a sofőröknek a kötelező pihenőidőt, és ne csak a metrópótláson dolgozók részesülhessenek ebből.

Amennyiben ezeket a feltételeket nem garantálja minden dolgozójának a cégvezetés, a szakszervezet az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul.

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.