Az ünnepekre tekintettel kicsit reszel a metrópótlás menetrendjén a BKK, az adventi vasárnapokon és az év végén többször fog járni a metró. De nem a teljes vonalon.

Az advent és a közelgő év vége miatt több ponton módosítja a hármas metró felújítása miatti ideiglenes közlekedési rendjét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az adventi vasárnapokon újra közlekedni fog a hármas metró

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

Közleményük szerint az adventi vasárnapokon (december 3-án, 10-én és 17-én) napközben, valamint december 23-a és 2018. január 2-a között egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró, segítve a karácsonyi bevásárlás miatt megnövekedő forgalmat, valamint az év végi ünnepi időszak kényelmesebb közösségi közlekedését.

Részletesebben így fog kinézni az adventi vasárnapokra eső közlekedés:

- reggel 8:40 és este 20:30 között a szerelvények Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. A Lehel tértől Újpest-Központ, illetve Újpest, Árpád üzletház felé továbbra is pótlóbusszal lehet utazni.

- Lehel tér felé 8 óra előtt, valamint Kőbánya-Kispest felé 8:40 előtt, továbbá este 20:30-tól az utolsó járatindulásig a már megszokott hétvégi pótlási rend szerint az M3-as metró teljes vonalán pótlóbusz viszi az utasokat.

December 23. és 2018. január 2. közt pedig erre lehet számítani a kék metró vonalán:

- tekintettel az ünnepekre és a metróvonal-felújítási munkák kivitelezésében való ünnepi munkaszünetre, a metró a fenti időszakban egész nap közlekedik Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között. A Lehel tértől Újpest felé ebben az időszakban továbbra is metrópótló busz viszi az utasokat.

December 24-én a szenteste miatt korábbi üzemzárás lesz, erről azonban még pontos információkat nem tudott a BKK adni. 

(Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.