Szerdán napközben a keleti tájak kivételével többfelé kell csapadékra számítani.

Az esőt északon és a Dunántúl magasabban fekvő területein válthatja fel havas eső, havazás. Késő este keletre is megérkezik a csapadékzóna. A Dunántúlon néhol feltámad a szél. Hajnalban -5, +2, délután 0 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Kettősfronti hatás várható – írja az Időkép.

Havasesővé, hóvá alakul ma az eső, hármas fokozaton a hókotrók

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én állt át a téli útüzemeltetési időszakra, szerda reggeltől pedig hármas téli készültségi fokozatra vált (összesen négy fokozat van).

Az előrejelzések szerint kiterjedt területen hullhat úgynevezett tapadó hó, de a havazásban leginkább érintett megyékben jelentős mennyiségű friss hó is várható. A tapadó hó víztartalma sokkal magasabb, könnyebben és gyorsabban fagy meg, melynek felolvasztása is több időt vehet igénybe. Szerda éjszaka folyamán gyenge ónos esőre is számíthatnak a közlekedők Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyében.

A közlekedők leginkább az alábbi területeken számíthatnak télies időjárásra:

Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, illetve leginkább a magasabban fekvő, hegyvidéki területeken, például a Bakonyban, a Pilisben, a Mátrában és a Bükkben.

Az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei diszpécserszolgálatai mellett (elérhetőségek megtalálhatóak a www.utinform.hu oldalon) a társaság útinformációs szolgálatánál is érdeklődhetnek az autósok a +36-1-336-2400-s telefonszámon. További hasznos téli közlekedési tanácsok és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. téli munkavégzésével kapcsolatos egyéb általános információk a társaság weboldalán a következő linkre kattintva érhetőek el: http://internet.kozut.hu/Lapok/teli-tanacsok.aspx

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Hármas fokozaton a hókotrók. De amikor tényleg szükség lenne rájuk, akkor egy se lesz az utakon.
nezelodo
Na akkor biztos megtörténik a csoda, és előfordul, hogy az ismert veszélyes helyeken alásóznak, hogy megint ne kelljen elhajtani a Vakondinak a felkínált osztrák segítséget?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.