A volt miniszterelnök egy friss interjúban elmondta, hogy ha pártja kormányra kerülne a jövő évi választások után, akkor is egyszerű frakciótag lenne csak, ellenzékben pedig frakcióvezető. 

Sokszor elmondtam, hogy a remélt győzelem esetén sem kívánok kormányon működni, nem kívánom nehezíteni a jövendő demokratikus kormány miniszterelnökének a dolgát. Köszönhető ez annak, hogy reálisan értékelem saját magam és a pártom helyzetét

– mondta Gyurcsány Ferenc a Népszavának. 

Gyurcsány nem akar többet miniszterelnök lenni

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal a Közös Ország Mozgalom választási nagygyűlésén Budapesten, a Gödör Klubban 2017. november 18-án. MTI Fotó: Mónus Márton

A volt miniszterelnök hangsúlyozta, hogy meglátása szerint a Demokratikus Koalíciónak növekvő politikai befolyása van. Elmondta, a DK-ban egyre erősebb az az álláspont, amely nem akar közös listát az MSZP-vel, és ezt már többször jelezték a szocialista pártnak is. Hozzátette, hogy nem ismer egyetlen demokratikus ellenzéki pártot sem, amely az MSZP-vel közös listán szeretne indulni.

A 106 egyéni körzet a kulcskérdés, a közös lista nem az.

Gyurcsány elmondta, hogy programjuk összefoglaló üzenete az, hogy összehozzák Magyarországot. Megfogalmazása szerint ez arról szól, hogy „annak, aki kormányozni akar, muszáj megbecsülnie Magyarország elég vékony, de létező középosztálybeli teljesítményét is, a polgárosodás eredményét is”.

A teljes interjút a Népszava oldalán olvashatja el. 

(Népszava)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskanő
Én személy szerint Gyurcsányt sose bírtam. Nem azért, amiért általában gyűlölik, hanem mert az én ízlésemhez képest túl arrogáns. Ennyi. Ugyanakkor mindig elismertem, hogy nem lop. Politikusként bizonyíthatóan nem, a vagyonába meg egyszerűen benősült. Kormányfőként értékeltem, hogy a fizetését jótékony célra adta. (Akárcsak Bajnai.) Nyilván tudta nélkülözni, de Orbán is tudná... Nekem igazából azzal nőtt némiképp a szememben, ami miatt az ország zöme utálja. Az öszödi beszéd a magyar politika egyik, eddig egyedülálló pillanata volt, mikor valaki elismerte, hogy valamit elkúrt. A többi mind "tökéletesen" dolgozott, dolgozik, igazat mondott, aztán mégis itt tartunk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
patyuka
@Jozefina: @Jozefina: Véleményszabadság van. Ez is egy vélemény, ám - minthogy rettenetesen szubjektív - elkerülhetetlenül illogikus, így eleve indokolhatatlan.
Nessy
Kinek a pap, kinek a papné! Van, akinek "szerencséje van" egy adott kormánnyal, van, akinek nem.Ahhoz,hogy egy réteg gazdagodjon, jól éljen, ahhoz egy szélesebb rétegnek fog rosszabbul menni.
Hiszen az átlag nyugdíj összege is emelkedik, mióta több a magas nyugdíj. Hasonló a helyzet az átlagbérrel is. Erre mondják, hogy egy mutató nem mutat semmit.
Miután elolvasom a győzelmi jelentést az alacsony inflációról, aztán elmegyek a piacra, és valahogy másképp érzem. De hát mit tegyek, ha racionális ember vagyok!
Csizmás Kond
...kiderült, hogy Gyurcsány nem is magáért harcol...csak úgy...valakiért...:))
patyuka
@adrenalink: "Gy. F. azt egy zártkörű gyűlésen, az ott résztvevő szűk körnek szánta..."

Az inkriminált "őszödi beszéd" ott és akkor Gy. F. - egy megnyert választás diktálta párt-, és kormányattitűdöt meg feladatokat vázoló - vitaindítóját követő frakcióvita vitazárója volt.
Minthogy a párt- és miniszterelnök kifejezetten az elhangzott hozzászólásokra reagált, szükségképpen spontán volt minden gondolata/mondata és az indulata (sic!) is. Az ott elhangzottak tehát csakis az ott tanácskozókra tartoztak, senkimásnak semmi köze sem volt hozzá! Sőt: éppen a spontaneitás, azaz a zártkörűség adta bensőséges hangulat meg a - koncféltő apprehendációk keltette - felfokozott indulatok alapozták meg Gy. F. 2. beszédének fésületlenségét, túlzó retorikai fordulatait és szabadszájúságát is.
Tehát orbitális blődségek azok a vélekedések, hogy azt máshol, máskor és nyilvánosan kellett volna elmondania!
Annál is inkább, mert a lényeget hordozó első Gyurcsány-beszéd - kvázi kormányfői programismertető beszédként - sokkal részletesebben a Parlamentben is elhangzott. Épeszű nem állíthat akkora marhaságot, hogy ott a vitazárót is el kellett volna mondania!

Mindezekből fakadóan a "kiszivárogtatást" oka/célja csakis a rosszszándék, az ártás lehetett!
Sámannus
Pedig Ferenc testvér hitelesebb mint az egész lelemplé!
És vele könnyebb győzni, mint akár melyik lófővel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.