Tragikus esemény borzolta a kedélyeket Békéscsaba belvárosában.

Mint ahogy a legtöbb magyar nagyvárosban, Békéscsabán is karácsonyfát állított az önkormányzat. Illetve csak állított volna, mert mint a behir.hu videójában látható, valamit elszámolhattak:

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@Veleda: Tájékozatlan vagy :P :D
A lap a létesítményt üzemeltető cég főellenőrénél, vagyis a Miniszterelnökségnél érdeklődött a romlás okairól, a tárca pedig meglepő válasszal állt elő: mindenekelőtt

azzal magyarázhatók a hibák, hogy nagy a forgalom a létesítményben és környékén. Mint írták, a Várkert Bazárt évente több százezer ember látogatja, ráadásul ezt az igénybevételt még megtöbbszörözi a Várba vezető utak forgalma, ezért az épületkomplexum a „normál üteműhöz” képest gyorsabban amortizálódik.

A falon pedig – magyarázták – azért foltos és azért pereg néhol a festék, mert az épületegyüttes falai a felújítás előtt évtizedekig áztak. A Mária-lift beázása viszont „a vár alapkőzetéből gyakori vízfolyás” miatt fordul elő.
mno.hu/belfold/azert-mallik-szet-a-varkert-bazar-mert-sokan-latogatjak-2430206
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1bitang
Egy normális ("szabályos") fenyőnek nincs, nem lehet ilyen (méretű) "ága". Ez egy rosszul (elágazódva) nőtt fenyő. Azt első látásra is észre kellett volna venni annak, aki már látott normális fenyőt. Az már más kérdés, hogy ha a darus sem vette észre és nem az egész -"kéttörzsű"- fát, hanem csak az egyik ágát (másik törzsét) emelte, természetesen a fa kettévált. Lett belőle két, aszimmetrikus lombozatú fenyő. Ha a "laposabb", satnyább lombozatú felével a (városháza)fal mellé állítják, helytakarékos karácsonyfa lehetett volna belőle. Csak nem lehetett volna körüljárni. De azt -általában- nem is szokták. A városháza azon helyiségeiben, ami előtt a fa áll, egész nap világítani kellett volna. Viszont -cserébe- ha ablakot nyitnak, élvezhették volna a friss fenyőillatot.
1bitang
@Equus: A fenyő nagyon rossz tűzifa. A benne lévő sok gyanta rosszul, csak részben ég el és a füstjáratokban (cső, kémény) lerakódik és eltömíti. A kéményseprők "ímádják", nehéz eltávolítani.
Equus
@1bitang: nem tudtam... akkor most mi lesz belőle? Asztallap disznótoroshoz? Esetleg a felszentelése után vmi oltár előtti asztal a szent misebornak? Vagy mehet vmi kocsmába, ahol fölötte váltják meg a világot?
Eladott Ország
@Veleda: tegnap 17:16 Pedig a várkert bazárt többször átadta nemzetünk energetikai, fotovoltaikus szakértője a barckmagos L Simon László.
Eladott Ország
@nyanya001: tegnap, 17:23 "Azért mállik szét a Várkert Bazár, mert sokan látogatják"
Akkor nekünk szerencsénk lesz, mert idővel magától elporlik és nem kell a dzsihadistáknak felrobbantani, mint Palmürát, amely Kr. e. 2. évezredben épült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.