Az akció végrehajtására Olaszországban és Magyarországon azonos időben, összehangoltan került sor, egy olasz nyomozó magyarországi részvételével.

Az olasz pénzügyőrség nyomozást folytat egy bűnszervezet ellen, amelynek tagjai kábítószer- és fegyverkereskedelemből, valamint az illegális migrációhoz kapcsolódó bűncselekményekből származó nagy összegű készpénz tisztára mosásával és elosztásával foglalkoztak, anyagi ellenszolgáltatás fejében.

A nyomozás adatai szerint a pénzmosást a bűnözői csoport Olaszországban tevékenykedő tagjai végezték, majd más személyek az estenként több százezer euró összegű készpénz szállítását és elosztását felügyelték, illetve szervezték.

A tényleges pénzszállítást szintén a bűnszervezethez kapcsolódó készpénzfutárok bonyolították.

A Milánói Bíróság 13 személy elfogását és előzetes letartóztatását rendelte el, akik közül 3 szír állampolgár a rendelkezésre álló információk szerint hazánkban tartózkodik.

Az akció végrehajtására Olaszországban és Magyarországon azonos időben, összehangoltan került sor, egy olasz nyomozó magyarországi részvételével.

A KR NNI nyomozói a TEK bevetési egységének közreműködésével 2017. november 28-án a hajnali órákban elfogták a 3 szír állampolgárt.

A rendőrök öt helyszínen tartottak házkutatást, amelyek alkalmával összesen 207.000 amerikai dollárt, 234.000 eurót, 17 millió forint készpénzt, körülbelül 3 kilogramm súlyú arany ékszert, valamint számítógépeket, telefonokat, és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

A nyomozók az akcióval egyidejűleg 2 magyar pénzintézetnél vezetett 5 bankszámla egyenlegének lefoglalására is intézkedtek 170.000 euró és 61.000 amerikai dollár összegben.

A KR NNI munkatársai a szír személyeket előállításukat követően kiadatási őrizetbe vették, az olasz hatóságnak történő kiadásukról a későbbiekben dönt a bíróság.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: police.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
vajon méhszaros és társai ügyében is ilyen készségesen segítőkészek lettek volna a Fekete Sereg "emberei" ?
karma1
Na es akkor most tessek szives lenni elovenni azt a szep hosszu letelepedesi kotvenyes listat, es a 3 letartoztatott szir nevet megkeresni rajta. Ott lesz az, mert valakinek -letezo szemelynek- majd ki kell fizetni 5 ev utan a 300 ezer euro +kamat+ hozamot...
Tessek mondani, a bortonbe is atutaljak ezeket a penzeket? Es megtarthatjak a vegtelenitett utazasi dokumentumaikat is???

De jo!...:o(((
quadrocopter
Huh...levert a víz, azt hittem Mészáros-Analfa Béla belebukott...
Gyuri Géderről
Működik az EU - ügyészség? Lehet, hogy meglett a nyugdíj kasszából lenyúlt pénz?
terlasz
Lebuktak, mert nem Orbán mosógépével mosták a pénzt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.