Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás abban az ügyben, amelynek során több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán tudatta az MTI-vel, hogy a rendőrséghez fordultak az ügyben. Mivel a vizsgálat tart, a rendőrség további információkat nem közölt. Az ellenőrzés lezárultáig az OGYÉI felfüggesztette a patika működési engedélyét.

Az intézetnek arról tettek bejelentést, hogy egy gyógyszer nem várt, minőségi hibára utaló tüneteket okozott. A laborvizsgálatok és az adatok elemzése alapján az országos tiszti főgyógyszerész visszakérette az összes érintett betegtől és a patikából a még fel nem használt kúpot, amely olyan tüneteket okozott, hogy emiatt több gyerek kórházi ellátásra szorult. A patika együttműködött a hatóság munkatársaival, az érintett gyógyszerész elismerte felelősségét.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyerekek már hazamehettek a kórházból, maradandó egészségkárosodást nem szenvedtek.

Forrás: MTI

Címlapi fotó (illusztráció): Pixabay coo 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.