Elindult a mára már hagyományosnak tekinthető adventi fényvillamos Budapesten, mely több vonalon is megfordul majd. A "Csillamos" január 7-ig közlekedik.

Elindult a hagyományos adventi "fényvillamos", vagyis egy több mint 50 éves Ganz UV típusú, 39 ezer fehér és kék fényű ledes izzóval feldíszített járat a 2-es villamos vonalán csütörtökön kora este Budapesten.

Elstartolt az adventi fényvillamos Budapesten

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a járat ünnepélyes elindításakor, a Jászai Mari téren elmondta, hogy immár 9 alkalommal jár az adventi, karácsonyi és újévi időszakban a fővárosban a "fényvillamos".

Elstartolt az adventi fényvillamos Budapesten

FotóMTI/Balogh Zoltán

Hangsúlyozta, hogy a karácsonyi fényeket egy három és fél kilométernyi, a villamoskocsikra elhelyezett fényfüzér szolgáltatja, amelynek üzemeltetése, naponta csupán 100 forintnyi ráfordítást igényel.

Elstartolt az adventi fényvillamos Budapesten

A fényvillamos a Batthyányi téren 2013-ban

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Thaler Tamás

Dabóczi Kálmán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy a főváros arculatához hozzátartozó "fényvillamos" egy olyan, hagyományos attrakció, ami a békét és a megértést hivatott megjeleníteni a stresszes mindennapok közepette.

Ezért arra törekednek, hogy a jármű a város minél több pontjára jusson el, így a többi között szolgálatot fog teljesíteni az M3-as metrót pótló villamos vonalán is – mondta a cégvezető.

A "fényvillamos" november 30. és január 7. között, december 24. és 31. kivételével a 2, 14M, 19, 41, 42, 47, 49, 50, 56A, 59 és 69 jelzésű járatok vonalán közlekedik este 17 és 19 óra között. A villamoson normál díjszabás mellett lehet utazni.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
"""Hangsúlyozta, hogy a karácsonyi fényeket egy három és fél kilométernyi, a villamoskocsikra elhelyezett fényfüzér szolgáltatja, amelynek üzemeltetése, naponta csupán 100 forintnyi ráfordítást igényel."""
Aki csak a leghalványabb ismerettel rendelkezik az elektronikáról és elektromosságról, az egy pillanat alatt rájöhet, hogy a vállalati ""szakember"" mekkora marhaságot mondott. Bár van egy lehetőség: naponta 4-5 órán keresztül üzemeltetik a világítását.
namihami
Bocs. előbb nyomtam Entert.
De egyébiránt, ennek a villamos-kivilágításnak nem az üzemköltsége a lényeges, hanem a dekorációs értéke. Az pedig felülírja, mert jól néz ki, azt, hogy ez most napi hány forintba kerül.
karma1
Istenkem, csak egyszer, EGYSZER csinalnanak valamit csak azert, mert szep, dekorativ, erdekes, kulonleges, es NE MAGYARAZNANAK BELE MONDANIVALOT!!!
Mi a banatos lofaszert kell ennek a villamosnak kifejezni azt, hogy
"Dabóczi Kálmán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy a főváros arculatához hozzátartozó "fényvillamos" egy olyan, hagyományos attrakció, ami a békét és a megértést hivatott megjeleníteni a stresszes mindennapok közepette."

Miert nem azert, hogy CSAK szemet gyonyorkodteto, vidam, szep legyen, hogy a gyerekek szeme felcsillanjon???
Ennyi vadparaszt bunkot meg nem hordott a magyar fold a hatan...:o((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.