Lengyel, magyar, cseh és szlovák – együtt szerzi a vakcinát.

A visegrádi országok (V4) együttműködésével a védőoltás-ellátás is nagyobb biztonságban lesz Közép-Európában – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere csütörtök délután Budapesten, egy fórumon.

Balog Zoltán a V4-ek egészségügyért felelős miniszterei konferenciájának megnyitóján bejelentette: azt javasolják, hogy első körben olyan speciális oltóanyagok és immunbiológiai készítmények közös beszerzéséről egyeztessenek, amelyeket ritkán előforduló betegségeknél szükséges járványügyi intézkedések során használnak, mint például a diftéria antitoxin, vagy az inaktivált coli vakcina.

Közösen szerezhetik be az oltóanyagokat a V4-es országok

Fotó: pixabay.com CCO

Emellett szükséges áttekinteni a V4-es országok nemzetközi védőoltási programjában fontos szerepet betöltő – például a kanyaró, a mumpsz és a rubeola elleni – oltóanyagok helyzetét, s ezek közös beszerzésének lehetőségeit – tette hozzá.

A kétnapos konferencia megnyitóján a V4-ek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) képviselői nyilatkozatot írtak alá a hosszú távú gyógyszerár-támogatásokról, valamint a védőoltások előállításában és beszerzésében való együttműködésről.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Így kézen közön könnyebben elillan a pénzt.
papa.49
Ha bolondbalog mondta akkor abból se lesz semmi !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.