A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt emelték a gyógyszerárakat, ezt arra válaszul közölték, hogy egy DK-s politikus arról beszélt: ha hatalomra kerülnek, emelik a gyógyszertámogatást.

Gyurcsány Ferencék emelték a gyógyszerek árát – hangsúlyozta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében reagálva a Demokratikus Koalíció aznapi sajtótájékoztatójára.

Oláh Lajos a DK-ban politizáló független képviselő közölte: pártja azt ígéri, hogy kormányra kerülve emeli majd a gyógyszertámogatásokat.

"Az a Gyurcsány beszél a gyógyszerek áráról, aki kormányzása alatt még a patikák működtetését is alárendelte a külföldi érdekeknek, és hagyta, hogy azok üzleteljenek a betegeken" – fogalmazott a Fidesz.

Még a gyógyszerekről is Gyurcsány jut eszébe a Fidesznek

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A patikaliberalizációval válságba sodorták a patikusokat, és jelentősen drágították a gyógyszereket; 2010-re csaknem hatszáz vidéki kis gyógyszertár került csődhelyzetbe, a betegek ellátásán 600 milliárd forintot spóroltak – folytatták.

Hangsúlyozták: a Fidesz kormányzása óta lényegesen csökkent a gyógyszerek ára, mert a gyógyszer-kereskedelemben is a nemzeti érdekeket és a betegek szempontjait érvényesítették. Az egészségügyre nem kevesebb, hanem jóval több pénzt fordítanak, mint a baloldal.

A 2018-as költségvetés 546 milliárd forinttal többet biztosít egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés. A daganatos betegek ellátására fordított összegek is jelentősen emelkedtek, országszerte újulnak meg a kórházak, rendelők, új orvosi eszközök érkeznek, és javulnak a betegellátás feltételei – olvasható a közleményben.

(MTI)

(Címlapi kép: Facebook/Gyurcsány Ferenc)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ne szerénykedjetek fütyiszek, ILYEN NÉPIRTÁS SOHA NEM VOLT MINT ALATTATOK VAN !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ne szerénykedjetek fütyiszek, ILYEN NÉPIRTÁS SOHA NEM VOLT MINT ALATTATOK VAN !!!
Nessy
Persze! Vaklicit, generikumok. Viszont egyre több gyógyszerhez recept kell, de támogatás nincs rajta. Sőt a támogatás is csökkent. A modern onkológiai gyógyszerek bizonyos kor felett nem járnak. Sőt, már szűkítik a körét a drágább egyedi gyógyszereknek is. A beteből kisérleti nyulat csinálnak, Hátha jó lesz az olcsó, régi, ha nem esetleg kaphat modernebbet, ha megéli!
Látogassák meg a mamájukat!
Nessy
@papa.49: Ezzel az erővel a passzív eutanázia mellé, megszavazhatnák az aktív eutanáziát is, bizonyos kor felett, vagy bizonyos diagnózisoknál!
mackoka46
Aljas dögök. Még a beteg embereket is meglopják. Szégyelljék magukat, hogy ellopták a táppénzt is. Bezzeg a verőlegényeik itt is kivételek.
Cicamama55
Ha elgurul a gyógyszerük, csak "Gyurcsányozni" tudnak...
CsipkeRózsa
A Fidesz a gyógyszerekhez adott támogatásokat folyamatosan csökkentette, csökkenti.
A gyógyszert vásárlók nem tudhatják, hogy miért drágább most az a gyógyszer, amit kifizetnek, a gyógyszer ára a kormány felé drágult-e, vagy az állam hozzájárulása csökkent-e. Azt hazudnak, amit akarnak.
papa.49
@Nessy: Mivel mindennap használom a 10X10 vágott steril gézt 2014 óta az ára 87 Ft ról 254 Ft. ra nőtt és olyan silány, hogy a fekélyem belsejéből mindig huzigálni kell a szálakat !!!
EZ SZERINTEM NEM A GYURCSÁNY ALATT TÖRTÉNT !!! Pedig már nem is a seb fedésére, csak a tisztítására használom ezt a cikket !!!
bencemacska
Érdekes, én korábban nem olvastam annyi gyógyszer cseréről, hibás gyógyszer kiadásról, mint mióta OV átalakította a gyógyszertárakat!!!
Nessy
@bencemacska: Pedig valamikor a gyógyszertári asszisztensek is expediálhattak. (kiadhattak gyógyszert). Most csak a gyógyszerész.
Mi lesz itt majd a "fellegekbe járó" receptekkel!
advocat
Ők mondják, mi tudjuk. Mert mi - sajnos - oda is járunk, és nem házvezetőnk, vagy inas. Ahogy tetszik. Mert van ilyen is. Náluk.
namihami
Nem először írom le, de az a véleményem, hogy a Fidesz egy tökéletes Móricka-párt.
Azzal a különbséggel, hogy nekik mindenről a Gyurcsány, a Mórickának pedig a p..a jut eszébe. Sem erkölcsi, sem szellemi szinvonalbeli különbséget nem lehet köztük felfedezni. Bár lehet, hogy a Móricka értelmesebb a fideszeseknél.
karma1
Teljesen elfelejtik, hogy a gyogyszertarakat eppen most szerveztek ugy at, hogy nem gyogyszereszek, hanem fideszesek kerulnek tulajdonosi pozicioba, es hogy hany videki kis gyogyszertar eppen emiatt lett bezarva, mert nem felelt meg az o uj baromsagaiknak.
A vilagpiaci arak mindenhol emelkednek, az alapanyagokban is - ezt az allami reszvallalassal kellett volna kompenzalni.
En ugy emlekszem, hogy az anyukam eppen orban ideje alatt esett ki a tamogatottsagi korbol, -es nem azert, mert a nyugdija emelkedett volna a csillagokig, es igy a jovedelemhatar lett volna a mervado - , hanem mert egyszeru tollvonassal megszubntette, kb. egyidoben azzal, amikor a fellabut, vagy a sulyos szivbeteget visszazavarta dolgozni, "gyogyult"-kent. Igaz, csak kozmunkaba.
karma1
@papa.49: Remelem, egyre kevesebbet kell hasznalnod a gezt,...:o))))
szaboria1
Ide fígyeljetek hazug disznók! Pontosan ti vagytok akik a jó gyógyszereket kivettétek a TB támogatásból és az alig használ valamit hagytattok meg. Már 2 éve azon lepődünk meg amikor a szakorvosnak fáj a feje milyen gyógyszert találjon ki mert ami jó lenne arra nincs támogatás és ráadásul több ezer foríntba kerül van két gyógyszerem ami potom 16718.-ftba plusz a többi. Szóval hiába spóroltunk a nyugdíjas éveink fel emésztik a tartalékot.
szaboria1
Még egy érdekes dolog a gyógyszerész nálunk nem mer több gyógyszert rendelni előre mert fél, hogy a beteg nem váltja ki neki meg ki kell fizetni. Most az a trendi le adjuk a receptet és 2 - 3 nap mulva megyünk érte. mi
már a szomszéd városba megyünk mert nincs kendvük 3 km gyalogolni.
Zeta
@karma1: elfeledkeztek azokról a daganatos betegekről is , akiktől elvették a gyógyulás lehetőségét. A75 éven felüliekről!
karma1
@Zeta: Mar sokkal fiatalabbaktol is,... A baratnom most 63 eves, majusban kezdte a 6. tunetmentes evet a mellrakja mutetje utan. Egyedul el, senkinek a segitsegere nem szamithat, a nyugdijkorhatart meg nem erte el, es a hajara kenheti a nemet-francianyelvtanari diplomajat, mert nincs, aki alkalmazna, pedig o specialis nyelvtanar volt: business nemet-francia levelezest es szinkrontolmacsolast tanitott.
A szarabb gyogyellatast kaphatta csak, neha napokig az utcara sem birt lemenni egy zsomleert a 9. emeletrol, mert allando rosszulletei voltak. Amikor az orvosa azt latta, hogy mennyire szenved, megszanta, megmondta, hogy mennyit kene fizetnie egy korszerubb, de meg mindig nem 100 % -os es nem a legeslegkorszerubb gyogyszerert, gyogymodert, akkor meg majdnem szivrohamot kapott.
A mutete utan meg nyugodtan ment el az orvoshoz, mert tudomasa szerint a mellrakosokat leszazalekoltak, hiszen nem birnak komolyabb fizikai munkat vegezni. O se tudott, de 100 %-nak allapitotta meg a munkakepesseget a MUCSO,...
Van orbannak eppen eleg bune, most mar csak halmozodnak ezek: a manyup penzek lenyulasa, devizahitelek, kozmunkaberek, Quaestor botrany, nyugdijas ellatas, stb...
Szoval rettenetes...:o*(((((
papa.49
@karma1: Valamelyest gyógyul, csak nagyon lassan.
Zeta
@karma1: lassan törvenyerőre emelték az emberírtást. Annyi baj az ő eutanáziájukkal, hogy előtte meg is kínozzák az embereket. Pedig olyan jó "keresztények"!
karma1
@papa.49: De legalabb elkezdett gyogyulni. Majd rakerdezek arra, hogy van-e erosebb szer es kuldom, ha van...:o)) De mar csak karacsony utan, mert felek, hogy elvesz a csomag, 3 csomi is eltunt, sajna... :o(((
karma1
@Shikari: A kedves mamadnak, annak... Hulye vagy... Mondtam, egyedul el, es igy a haz koruli mindennapi fizikai munka is szinte megoldhatatlan dolog,
Erjen el teged is hasonlo problema, neked is kelljen fel kezzel kapaszkodnod a buszon a tomegben, amig heti 1-1 ora tanitasert atbuszozol Ujpalotarol Kobanyara...
Te nem vagy ember
karma1
@Shikari: Ja es meg egy: a kivalo magyar egeszsegugynek koszonheti ez a baratnom, hogy a mutet es a kemo utan elkuldtek besugarzasra, egymas utan 25 alkalomra! Tudod, mi az? Annyi mennyisegu sugarzas, hogy fel Paksot tudta volna helyettesiteni. Talan meg hasznalt volna is neki, de mivel a kivalo radiologiai eszkozok annyira modernek Magyarorszagon, amennyire, a slendrian gepkezelok minden alkalommal mas teruletet jeloltek be a testen, igy sikerult nekik 5 het alatt az egyik tudejet elegetni.
Ugyhogy meg egy tudo tukrozest is vegig kellett csinalnia, szteroidokat szednie, amitol 3-szorosara dagadt, cipot nem tudott huzni, az ujjait keptelen volt behajlitani, mert kb. egy Michelin babara emlekeztetett kulsore.
Amikor az orvosok es a szakemberek kitalaltak azt, hogy egy mellrakkal mutott embert leszazalekolnak, akkor az nem veletlenul volt. ha nem tudnad, ilyenkor nyirokcsomokat is eltavolitanak, nehogy a nyirokrendszeren keresztul tovabbterjedjen a rak. Ezek olyan hormonalis es fizikai valtozasokat ideznek elo az emberi testben, ami mindenkinel egyenileg kiszamithatatlan elore, egy csak a biztos: iszonyu nehez ezekkel a mellekhatasokkal egyutt elni. Emelni, cipelni, tartosan lehajolni sem lehet az ilyen embereknek, szoval van boven problemaja egy raktulelonek anelkul is, hogy orbanek baszogatnak oket az emberirto politikajukkal.
Nem egy ember halt bele abba, hogy visszazavartak "egeszseges"-nek nyilvanitva , amikor 67 %-nal nagyobb volt a rokkantsagi foka.
bencemacska
@Shikari: Az még nem jutott eszedbe, hogy a nagyon sok égetés nem okvetlen velejárója a besugárzásnak, hanem a rossz, elavult gépnek a következménye?
Az orvos választhat: vagy használja a rossz gépet, és szerencséje van, nem éget. Vagy nem meri használni és kezelés nélkül hal meg a betege!
Nagyon könnyű ítélkezni kívülről! Nem kívánom, hogy éld át valamelyik rokonod, barátod kapcsán is!
papa.49
@karma1: Kösz szépen, előre is, de ha tudsz inkább a 100 % mézet küldjél mert ahhoz hozzájutottam és az látványos eredményt adott. Amit küldtél attól is javult sokat a méz meg rúgott rajta egy nagyot, a 7-9 mm mély sebből lett 4 mm, és a széleken elkezdett hámosodni a seb.
csipetke
@karma1: Ne hagyd,hogy felhúzzon ez jóember.Nagy valószínűséggel az összes fideszes segg az ő orra elé tolódott,és ő most teljesíti a fidesz iránt érzett elköteleződését,és buzgón nyal.Valamiért nem veszi észre,hogy itt senkit nem tud meggyőzni semmiről,fújja a f@szságait.
Már arra is gondoltam,hogy talán alacsony a vérnyomása,és ide jár ingyen fellöketni.
csipetke
Nofene!Fordult egyet a kocka?Eddig a fidesznek mindenről Soros jutott eszébe,most meg Gyurcsány?Mi történt?
karma1
@papa.49: Rendben, akkor az megy, a manuka honey...:o)))) Ide egyedul mezet nem lehet semmikeppen sem behozni sehonnan sem, mert rettenetesen vedik ennek a meznek az erteket. Akkor ezek szerint nem veletlen...:o)))
glorianna
@Shikari: Csak szólokk: emlőműtét után hónapokig tilos akár fél kilót megemelni vagy egy szelet kenyeret levágni (legalábbis 24 évvel ezelőtt így volt, saját személyes tapasztalat)... a túl korai és túlzott terhelés mindenféle csúf komplikációt okozhat, minek következtében később sem tudja használni azt a kezét és karját, amelyik a műtött emlő felől van. Ha peche van, és kétoldali műtétje volt, akkor bizony segítség nélkül egy jó ideig a bugyi felhúzása is a megoldhatatlan kategóriába esik.
glorianna
@Shikari: Hát, enm tudom. Szerencsére nekünk még ne mvolt szükségünk ilyen jellegű segítségre, nem vonom kétségbe, hogy van ilyen.
Más: amit a radiológiai előírásokról mondtál, az mind igaz. A másik eleme a valóságnak, hogy a protokollokat időnként figyelmen kívül hagyják - néha szakmai, emberi okokból, néha egyszerű felületességből. Nem árt, ha a beteg kicsit "rátanul" a betegségére és együttműködik az orvosokkal-ápolókkal-gondozókkal.
magyarbakancs
Fidesz egyenlő lopás ,hazugság ország kifosztás,népirtás.
Mert ezeknek a haveri körök támogatása ebédrevaló mint te nép.
bencemacska
@Shikari: ma, 11:48
Ezt szerintem az onkológusok tudják a legjobban. nagyon sok gépet már leállítottak, de nincs helyette új. Sok központban nincs gép egyáltalán, marad a kemoterápia. (Amt nem minden beteg bír ki!)
Én doktornőt ismerek, akinek mellrák műtét után nagyon elégették a műtét helyét. Vele pedig biztos kivételesen bántak, mert mindenki szerette, becsülte a kórházban, ahol dolgozott!
glorianna
@Shikari: Karma nem szándékosan vetít, abba a csapdába esett most bele, amibe majdnem mindegyikünk belegyalogol időnként: csak részlegesen ismert egyedi esetből alkotott "általánosan érvényes" véleményt - jó fej ő, csak néha besokall.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.