Balog Zoltán miniszter szerint az elmúlt 8 évben 9-10 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke, ám még mindig nem annyira, mint szeretnék.

Nyolc év alatt 9-10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke, de "még mindig nem annyira, amennyire szeretnénk" – mondta az emberierőforrás-miniszter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Balog Zoltán hangsúlyozta: a nyugdíjemelést a gazdaság teljesítménye teszi lehetővé, annak anyagi hátterét pedig az a nemzedék termeli meg, amelynek jó helyzetéért a ma nyugdíjasainak generációja dolgozott meg.

Balog: 9-10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke, de ez még nem elég

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ha arra gondolunk, hogy Magyarországnak, a Kárpát-medencei magyarságnak egymással szolidáris közösségnek kell lennie, akkor ez a nemzedékeknek nemcsak az összetartozását, hanem az összetartását is kell, hogy jelentse

- fogalmazott.

Az átlagos mértékű ellátást kapó nyugdíjasoknak 30-40 ezer forint pluszjuttatást utalnak az idén, ami reményeik szerint segítséget jelent karácsony előtt, a jövő évi költségvetésben pedig 32 milliárd forint szerepel nyugdíj-kiegészítésre és -prémiumra – mondta a miniszter.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Balga páter!!! Az élelmiszerek ára meg 25.-30% emelkedett! Azt nem veszed észre???Hugyagyú!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Zolikám drága kis pöcsöm öccse. arról is besszéjjé a kis száddal hogy a ti fizetésetek mennyivel emelkedett a lakosság kárára .Ugye van testvéred, mert egyedül ekkora marha nem lehetsz.
Kell egy füles?
cikicakk55
@tudode: Ez a kinai halálbüntetés a tolvaj politikusokra itt sem volna rossz,csak előtt ki kéne verni belőlük,hogy hol vannak a milliárdok.Itt már olyan bazi nagy összegről lehet szó,és ez csak az amit mi is látunk és tudunk.Képzeld el,mennyi lehet az igazi összeg.Nagyon sok ezer milliárd.A nyugdíjkassza 3000 milliárdja csak csepp a tengerben az igazsághoz képest. Ha az a rengeteg milliárd most vissza kerülne a közpénz közé és nem ez a korrupt pénzéhes társaság kezelné,egész biztos elég lenne fizetésemelésekre,( nyugati bérekre az egészségügy,oktatás,és minden ágazat fejlesztésére.Tudom,így rengeteg kiadásnak hangzik,és mindenki azt mondja,hogy nem lehetne mindent egyből helyrehozni,de szerintem lehetne,mert nem tudjuk a pontos összeget,mennyit is loptak,utaztattak ki ellenőrizhetetlen bankokba.
cikicakk55
@lampa laz: bár csak most is a klórszag lenne a legnagyobb probléma!
cikicakk55
@lampa laz: Nagyon szépen köszönöm.nagyon sokat jelent a dolgok elviselésében az internet és az olyan emberek támogatása és megértése mint amilyen te is vagy és még sokan a propin.
Biztos sokan nem hinnék el,de egy-egy ilyen beírás,üzenet hatalmas erőt tud adni.Olyan érzés ez,mint ha egy család állna mellettem és segítenének lelkileg feldolgozni,megoldani a problémákat. Nekünk már vér szerinti rokonain már nincsenek, a két gyerekünkön kívül .Így a rokoni segítségre nem számíthatunk.Igazi barátink sincsenek túl sokan,mert akik voltak lemorzsolódtak mióta nem tudunk olyan aktív életet élni.Az interneten viszont találtam pár olyan barárot,akik többet érnek a rokonoknál is.Most itt nem anyagi segítségre gondolok,mert jó az ha van pénz,de sokkal fontosabbnak tartom,hogy ugyan úgy gondolkoznak,ugyan azokat az értékeket képviselik mint én.Sokat jelent az is,hogy anyagilag ugyan olyan helyzetben vannak ezek a barátok,mint mi.sajnálom,hogy a párom soha nem szerette az internetet,pedig biztos neki is lennének ilyen jó barátai. Köszönöm még egyszer a vigasztaló szavakat,nekem rengeteget jelentenek.
cikicakk55
@Shikari. "@cikicakk55: Jobbulást!
A válaszodra nem tudok válaszolni! Nincs elég információm és a döntések mogotti érdekeket sem értem."
nem tudom melyik válaszomra gondoltál? a döntések mögötti érdekeket sem tudom melyik válaszomra írtad,de biztos jogosan írod.Most itt ezzel a témával kapcsolatban annyi kedves üzenetet kaptam és annyira sok választ is írtam,hogy már nem tudom melyik beírásomról van szó.Az a baj,hogy nem folyamatosak az írások.Én is csak 1-2 órát .Köszönöm a válaszod.tudok a gépnél ülni,így legtöbbször másnap olvasom el az előző napi üzeneteket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.