A Jobbik EP-képviselője felhagy a hivatásszerű politizálással, és visszatér civil foglalkozásához.

Morvai Krisztina visszavonul
Kép: Youtube

Morvai Krisztina közleményben tudatta, hogy 2019-ben befejezi politikai pályafutását, és viszzatér jogászi és egyetemi docensi munkakörébe.

A politikus jövőjével kapcsolatban nemrég olyan találgatások merültek fel, hogy a Fidesz EP-listáján indulna majd, de Morvai ezt az értesülést cáfolta. Közleményében azt írja, a jövőben egyik párttal sem szeretne együttműködni. Az Európa Parlamentbe csak egyéniben szeretne bejutni, erre azonban nincs lehetőség, így a marad a visszavonulás.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Patkány és a süllyedő hajó effektus fellépett a nagycsöcsű asszonyságnál.
CsipkeRózsa
Nagy veszteség neki, hogy távozik a politikából, de még nagyobb veszteség nekünk, hogy egyetemistákat fog tanítani.
Donáld Tramp
@cikicakk55: Az egyetlen aki mindig is kiállt az elvei mellett, és képviselte Magyarországot az európai parlamentben a Hazaáruló spanjaitokkal ellentétben ! Vona ha ! bejut a Parlamentbe úgyis megszabadulna tőle tavasszal. Sajnálom, egy tisztességes hazáját szerető, és ezt brüsszelben ki is nyilvánító hölgy fog távozni. A jobbikból legalábbis remélem, ő ennél sokkal többet érdemelne. Megynyugodhat mindenki, soha életében nem lesz fideszes.
Eladott Ország
Morvai Krisztina, a mi háztáji Marine Le Penünk. Hol volt, hol nem, de egy másik érában ama bizonyos „cukkernácik” – akik akkor még nem voltak olyan cukik, viszont sokkal „nácibbak” igen – akkori második számú vezetője és "arcza," bizonyos Morvai Krisztina emelte be a köztudatba a „Magyarország a magyaroké” szlogent. E kifejezés egy átvitt értelmű cigány-zsidózás volt, lényegében két hónap alatt sikerült üresre koptatni. Ám annyira nem volt rossz ötlet, az Egyélőisten ugyanis azóta szorgosan lapátolta bele a tartalmat, úgy mint „nemzetállamok ejrópája”, „erős és büszke ország” és „etnikai homogenitás”. Magyarország a magyaroké. Csakhogy – már ha igaznak tartjuk az állítást – visszafelé is igaz: Románia a románoké, Szerbia a szerbeké, Szlovákia a szlovákoké, és Ukrajna – bármennyire is fáj ez most a putyinista széljobbosainknak, de – az ukránoké. Mert erős és büszke
nemzetállamok, és etnikai homogenitás. Ugyi
quadrocopter
...és belép a Nyugdíjas Nyilasok Klubjába!
Donáld Tramp
@Eladott Ország: @quadrocopter: "Mivel nevem és személyem az utóbbi közel tíz évben összekapcsolódott a Jobbikéval, szükségesnek tartom világossá tenni: ellenzem ezeket (Magyarországra leselkedő külső veszélyek eljelentéktelenítése; Fidesz és Orbán Viktor elleni szenvedélyes gyűlölet) a folyamatokat, illetve a Jobbik szerepvállalását e folyamatokban. Szükségesnek tartom leszögezni: sem az ezzel kapcsolatos döntésekbe, sem egyéb érdemi döntésekbe legalább három éve nem von be a párt, így azokért felelősséget vállalni nem tudok".
Donáld Tramp
@quadrocopter: @Eladott Ország: Morvai szerint pénz- és profitközpontúság lett úrrá a Jobbikban – ahelyett, hogy maradtak volna az ember- és közösségközpontúságot hirdető, a nemzet érdekeit mindenek fölöttinek valló, a magyarok emberi méltóságát és nemzeti büszkeségét az elszakított területeken és a csonka-országban egyaránt erősíteni szándékozó eredeti programjuk mellett. Mint írja:

"Az lett volna a helyes út a Jobbik szavazótáborának növeléséhez, ha – ugyanúgy, mint a kezdetekkor tettük – szenvedéllyel és szeretettel, 'szívtől szívig' politizálunk és a bármely okból baloldalra szavazókat meggyőzzük saját értékrendünk helyességéről. Elfogadhatatlan, ha ehelyett értékrendünk és elveink feladásával kérjük szavazataikat".
quadrocopter
@Donáld Tramp: Aha. Csak ismételni tudom: "...és belép a Nyugdíjas Nyilasok Klubjába!"
dr. prédikátor
Oszt mit és hol fog dolgozni??? Mert az ő szakmájából már kiöregedett.Már nem kel Dubajba.
human
@Eladott Ország: Marine Le Pen legalább annyit megtett, hogy a pártjából kizárta a saját apját vállalhatatlan szélsőséges nézetei miatt. Morvaiból ezt nem nézném ki.
cikicakk55
@Donáld Tramp: Azon embercsoportba tartozom,akik csak azt tudják,hogy kit,vagy kiket nem akarnak. Most ott tartok,hogy a FideSSt biztos nam. A Jobbikkal úgy vagyok,hogy Vonában tisztelem,hogy bevallotta a régi Jobbik bűneit. Azt még nem tudom ezt mennyire higgyem el? Őszinte a megbánás? Az egész párt így gondolkozik? Amint azt a FideSSnél is látjuk,nem a jobbik az egyetlen amelyik egész másképp gondolkodik,mint egykor. Morvai lehet,hogy mint EP képviselő jól végezte a dolgát,de ami felfogást valaha képviselt,az nem tetszik és Ő még nem is vállalja,hogy megváltoztak a nézetei. Nem veszít vele az ország,mint ahogy akkor nyerne,ha az eddig hatalmon volt összes politikus is felcuccolna és önként jelentkeznének a független bíróságnál. Persze Polt Péterrel együtt. Tehát nem tudom melyik pártra gondoltál mikor többes számban írtál rólam? Természetesen szíved joga a saját meggyőződésed leírni. Nincs ezzel semmi gond.
papa.49
Hisztikriszti belefáradt, a fene nagy jólétbe ???
Jozefina
Kedves Krisztina! Az EU mandátumról is le lehet mondan, akár már holnap is. Végre lenne egy olyan cselekedete, amives sokan egyetértenének. De gondolom 2019-ig az EU fizetés még jól jön a semmiért!!!
Zeta
Itt csak ő veszíti el a képviselői fizetését, mindenki más nyer!
Pálinkás Pál
Nem szeretem Morvait,de egy dologban kétségtelenül igaza van..a Jobbik egy here párt lett...lassan olyan mint az LMP...
Eladott Ország
Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye:" A volt szocialista/kommunista országok polgárainak számára különösen megdöbbentő az a folyamat, amelynek során gyakorlatilag felszámolják a szólásszabadságot és a véleménynyilvánítási szabadságot – továbbá a demokráciát is – azok a nyugati országok, amelyekre egykor példaképként tekintettünk. Így van ez a “politikai korrektség” szinte minden területén, de
különösen a migrációval, azaz a tömeges bevándoroltatással kapcsolatban." Ezek szerint például nálunk minden nagyon rendben van. Ámazonban a nyugati országokban felütötte a fejét a politikai korrektségről elnevezett kórság, amitől aztán a nyugati állampolgárok nem nyilváníthatnak szabadon véleményt. Amúgy nagy valószínűséggel a gyűlöletbeszédek és
uszítás ellen hozott szabályokra gondolhat Morvai Krisztina. Mármint számára az jelenti a
szabadságot, hogy vallás, bőrszín, származás, szexuális orientáció alapján lehet nyilvánosan
mocskolni, uszítani emberek ellen. Innen is szeretném megnyugtatni a képviselőasszonyt –
akinek ez úton üzenem, hogy amennyiben nem vette fel személynévként a Európai Parlament
Független Képviselője nevet, azt nem szükséges nagy kezdőbetűvel írni -, hogy ez
Magyarországon nem fordulhat elő. Ugyanis akkor a kormány és a legnagyobb ellenzéki párt is
némaságra lenne kárhoztatva. Ez utóbbit nyilván nem bánná a kormány, de a saját híveihez
éppen a primitív uszítással jut el, a hatalmát a gyűlölet szításával képes fenntartani. Egyszóval
amennyiben a nagyon nagyszerű képviselőasszony számára a gyűlöletbeszéd jelenti a
szabadságot, bátran megnyugodhat. Az nálunk nyugodtan mehet, csak a járdát nem szabad
színesre festeni.
nyanya001
Most elmorzsoltam jó pár könnycseppet :D
SystemError
Akkor végre van ideje elmenni egy pszichológushoz..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.