Már nem Kocsis Éva kérdezi péntek reggelenként a 180 percben Orbán Viktort, sajtóhírek szerint a néha kritikus kérdései miatt leváltották.

Leváltották a 444 cikke szerint Kocsis Évát a Kossuth Rádió 180 perc című műsorából, így a kampányidőszakban már nem ő fogja péntekenként kérdezni Orbán Viktort. 

A cikk szerint Kocsis néha el-eleresztett egy-egy kritikusabb kérdést a miniszterelnök felé, ilyen volt például, mikor februárban Orbán bejelentette, hogy a kormány visszalép az olimpiarendezéstől. Mindezt azelőtt jelentette be Orbán, hogy a Momentum olimpiarendezésről szóló népszavazási aláírásgyűjtése sikeresen záródott volna, noha már a véghajrában lehetett sejteni, hogy meglesz a népszavazáshoz szükséges aláírás. 

Kritikus kérdéseket tett fel Orbánnak a rádióban – leváltották

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kocsis akkor arra kérdezett rá Orbánnál, hogy az lett volna-e megszégyenülés, ha kiírják a népszavazást – mivel a miniszterelnök arról beszélt, azért léptek vissza az olimpia rendezésétől, hogy megmentsék az országot egy komoly szégyentől és lejáratódástól.

Orbán: Magyarországot megmentsük egy szégyentől by botost

Stream Orbán: Magyarországot megmentsük egy szégyentől by botost from desktop or your mobile device

Kocsis Éva az elmúlt két évben kérdezte Orbánt a műsorban, sok jobboldali ember biztosítékát vágta ki a néha kritikusabb megjegyzéseivel, ennek többen hangot is adtak, például ezen a blogon Csúri Ákos háborgott sokat, és a rádió vezetőségétől is kapott figyelmeztetéseket a cikk szerint.

Kocsis egy korábbi interjúban arról beszélt, neki fontosak a kritikus kérdések, ezzel készteti gondolkodásra a hallgatóságot.

Olyan társadalomban kellene élni, ahol tudunk párbeszédet folytatni, amiben kíváncsiak vagyunk a kritikákra, amiben hajlandóak vagyunk azt tudomásul venni, hogy itt is és ott is vannak hibák

- mondta el az interjúban.

Kocsist végül szerdán küldték el a műsortól, ám a rádióban továbbra is számítanak a munkájára, csak más területen. Helyére Kiss István Gábor kerül, aki Kocsis előtt kérdezte Orbánt. 

(Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Most pedig Kim Jong un elvtársnak felteszek egy nagyon kényes kérdést, ha megengedi kedves Kim Jong un elvtárs! Hogy érzi magát Kim elvtárs, hogy az amerikaiak megfutamodtak atomrakétáink elől?"

Dili ez a szutyok Genyóland az elmeroggyanttal az élen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Olyan mindegy ki kérdezi akkor is badarsàgokat beszél.
bencemacska
Én úgy hallottam, ma is megpróbált valamit kérdezni a riporter, de nagyon durván csendre intette a "vezír"
quadrocopter
"Most pedig Kim Jong un elvtársnak felteszek egy nagyon kényes kérdést, ha megengedi kedves Kim Jong un elvtárs! Hogy érzi magát Kim elvtárs, hogy az amerikaiak megfutamodtak atomrakétáink elől?"

Dili ez a szutyok Genyóland az elmeroggyanttal az élen!
Hellcat
Szabad sajtó...ahol nem minden szabad megkérdezni.
lusta
@Hellcat: Ön téved. megmondják mit szabad és mit nem szabad.
bencemacska
Magyarország és a sajtószabadság???

"Azzal kapcsolatban, hogy az amerikai külügyminisztérium nemrégiben 700 ezer dollár támogatást helyezett kilátásba a független magyar vidéki média támogatására, és ezt is hevesen bírálták magyar kormánykörökben, a volt helyettes külügyi államtitkár kifejtette: ezzel kapcsolatban is igaz az, hogy néhányan Budapesten megpróbálnak úgy tenni, mintha nem vennének tudomást a realitásokról. „Az Egyesült Államok külpolitikájában ugyanis többnyire nagyfokú folyamatosság mutatkozik. A külügyminisztérium által a demokrácia és az emberi jogok érdekében tett felajánlás összhangban áll az Egyesült Államok azon politikájával, ahogyan a támogatásokat strukturálják és folyósítják. Több mint egy év telt el a tavaly novemberi amerikai választás óta, és ideje lenne megérteni, hogy az a politika, amit látunk, az az Egyesült Államok politikája” – mondta.

Thomas O. Melia a Népszavának adott nyilatkozatában azt is leszögezte, hogy ami Magyarországon 2010 óta történik, az meggyalázza 1956 hőseinek és mártírjainak, mindazoknak az emlékét, akik azért harcoltak és haltak meg, hogy Magyarország visszaszerezhesse demokratikus örökségét.'
nepszava.hu/cikk/1146942-melia-washington-tudatosan-biral
Hellcat
@lusta: Akkor így...a lényeg ugyan az.
Rockxy
Ettől a csámcsogástól lesz meg az ellenzék kétharmadja!
Lepényleső
Nem tudom nem-e ezt nevezik személyi kultusznak-is?
bakegya
@Lepényleső: kult uszításnak talán
ELŐTTEM PUTYIN,MÖGÖTTEM KÍNA!HAJRÁ A "SOROS" VILÁGMEGVÁLTÓ ÉN VAGYOK, A MAGYAR DAKOTA!-NEMZETILEG LE VAN KONZULTÁLVA-
wagabund
Szerettem hallani ahogy Kocsis beszél..a makogós Havas szerint Kocsis csak mikrofonállvány, mert azt kérdez, amit megengednek, elé raknak...
a makogós Havas már csak tuggya..
sajnálom, hogy egy kellemeshangú, dadogás-kínlódás nélkül beszélő műsorvezetőt elfújt a politika igazságtalan szele...Kocsis Éva régi bútordarab, sokat tett le a rádiózás asztalára..
Qqberci
Magyarország szabad ország: mindenki azt kérdez, amit szabad...
Nessy
Tessék mondani minek riporter? A szószékről igét hirdető papot sem lehet kérdezni! Akkor természetes, hogy az "igehirdető" miniszterelnöktől sem illik kérdezni! Elég, ha egy magnóval elmegy egy technikus Orbánhoz, az elmondja az arra a péntekre rendelt szentbeszédet, és péntek reggel leadják a rádióban! Idő és pénz megtakarítás!
wagabund
@Nessy: még a végén megvalósítják az ötleted...

a píáros már csettintett is, gyerekek, itt egy ötlet, csináljátok...
Nessy
@wagabund: Azért valami kis "ötlet díjat" pozitívan tudnék értékelni! :-))
Tudod, én nem "határon túli,ukrán" nyugdíjas vagyok.
wagabund
@Nessy: örömhír: nem csak ukrán élvezi kormányunk kiemelt figyelmét.

ugye örülsz.

naugye.
Kristaal
Kossuth rádió: hírekben megy a migránsozás, sorosozás, ellenzék lejáratása stb. Próbaképpen meghallgattam. Megy az agymosás a "kincstári" médiákban. Van az a réteg, aki beveszi...
Borsodi
Diktátorunk bármit megtehet,bárkivel,ebben az országban!
grincss
@Nessy: Én, + egy kis pozitív dolognak tudnék örülni!
Ha a ge.i AIDS-lelete lenne az! :-))
Qqberci
Nem lesz még egy olyan jó mikrofonállvány, mint Segvári Katalin volt...
Desischado
@Nessy: Erre van egy viccem, még régen mesélte egy volt kollégám, kicsit csúnya.
Szóval, a f@sz a pin@, meg a lóf@sz úgy döntenek, hogy elmennek dolgozni. Elsőnek a f@sz megy be az irodába, de elutasítják. Indoklás, egész nap lóg, este meg elmegy a pichába. bemegy másodiknak a pin@, de őt is elküldik, indoklás: mert állandó befolyásolás alatt áll. A lóf@sz ott gondolkodik, hogy ő már csak megpróbálja. Bemegy, rögtön felveszik, nagy örvendezéssel. Indoklás: hó végén lesz mivel kifizetni a dolgozókat.
Hát valahogy így várj hozzájárulást!
A riporter helyzete meg "normális", miféle dolog már kellemetlen kérdéseket feltenni egy diktátornak?!

@grincss: Csatlakozom, ez nekem is mérhetetlenül nagy öröm lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.