Orbán Viktornak címezte a levelet Li Ko-csiang, Kína miniszterelnöke, amelyben megköszönte a magyar miniszterelnöknek, kormányának és a magyar népnek a "melegszívű és baráti fogadtatást".

Levélben köszönte meg a kínai miniszterelnök a magyar nép melegszívű fogadtatását

(Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Li Ko-csiang a hét elején Budapesten hivatalos állami látogatáson, valamint a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozón vett részt.

"Hat év után ismét alkalmam nyílt arra, hogy az Ön gyönyörű városába, Budapestre látogassak, és újra személyesen megtapasztalhassam a magyar nép kínai nép iránti barátságát, még élénkebben megérezhessem Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődésének lendületét"

- fogalmazott a kínai miniszterelnök.

"Miniszterelnök úrral több eseményen is részt vettünk, rengeteg témában folytattunk alapos és őszinte tapasztalatcserét. Kína Magyarországra úgy tekint, mint jó partnerére a kelet-közép-európai régióban, mint jó európai uniós barátra, és mint a nemzetközi ügyekben közvetlenül kommunikáló és koordináló jó társra. Készek vagyunk közös erőfeszítéseket tenni azért, hogy a további kínai-magyar együttműködés és közös fejlődés számára tartós lendületet biztosítsunk" – folytatódik a levél.

A kínai vezető így búcsúzott: "bár most egy távolodó repülőgép fedélzetén ülök, és így egyre messzebb kerülök Magyarországtól, a szívemben a távolság egyre csak csökken. Kívánok hazájának bőséget, a magyar népnek boldogságot és jólétet, miniszterelnök úrnak jó egészséget, munkájában pedig sikereket".

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Az a minimum, hogy megköszöni azt a hatalmas nyereséget/csapdát, amibe belesétált az amatőr Gagyi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Desischado: Meg amiről még nem tudunk, vagy soha nem is fogunk tudni, nem véletlenül menekülnek a titkosítás mögé!
justhpeter
A kínai levele a bizonyíték arra, hogy megint ők jártak jobban.
quadrocopter
@Donáld Tramp: Elmaradtál valahol! A vonat 2 hét alatt már megtette a Selyemutat kizárólag szárazföldön, amire Kínának hasznos a vasút, annak az a célja, hogy az Adrián is át tudjanak pakolni szerelvényekbe és szállítsanak Európába. Szerintem.
Eladott Ország
Orbán papa kőbányája felpörög, Orbán pocakja tovább nő!
qxy
Magyarra fordítva. Kibasztunk a Magyarokkal és ez a buta kormány még a seggünket is kinyalja. Nem tudom mikor veszik észre hogy átbaszás az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.