November 30-áig minden nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, összesen 2,7 millió embernek fizették ki a nyugdíjprémiumot, ami maximum 12 ezer forint lehetett. A magyar kormány 30 milliárd forintot fordított a nyugdíjprémium kifizetésére. Már elkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése is, ami 10 ezer forintos plusz juttatást jelent a nyugdíjasoknak. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt sajtótájékoztatón, Budapesten.

Rétvári Bence kiemelte:

a magyar gazdaság ma már a magyar emberek munkájából és nem hitelből annyira erős, hogy lehetőség nyílik nyugdíjprémium kifizetésére is, Magyarország történetében először.

A nyugdíjprémium összegét jogszabály határozza meg, így példaként említette, hogy akinek a nyugdíja eléri vagy meghaladja a 80 ezer forintot, azok már a maximális 12 ezer forintot kapták meg. A nyugdíjprémiumra fordított 30 milliárd forintról pedig megjegyezte, hogy a kormány idén ennyivel is többet költ a nyugdíjasokra és a nyugellátásban részesülőre, az előző évhez képest – mondta.

Rétvári Bence arról is beszámolt, hogy

már elkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése, ami 10 ezer forintos plusz juttatást jelent a nyugdíjasoknak.

Ez a támogatás is a magyar gazdaság teljesítményéből fakad, a "kormány úgy gondolta, hogy az idősek iránti tisztelet jeleként, akik felépítették ezt az országot, ezt a többlettámogatást idén is biztosítja" – fogalmazott.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a Magyar Közlönyben a héten jelent meg a jövő évi nyugdíjemelés mértéke, amelynek értelmében januártól további három százalékkal, átlagosan négyezer forinttal emelkednek majd a nyugdíjak.

Elkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése a nyugdíjasoknak

Fotó: Pixabay cco

Kérdésre válaszolva kifejtette: a nyugdíjasoknak a nyugdíjprémiumként kifizetett maximum 12 ezer forint a karácsonyi készülődésben már érezhető többlet, ráadásul ehhez még hozzáadódik a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány és a jövő évi átlagosan 4 ezer forintos nyugdíjemelés. Ehhez kapcsolódóan arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP kormányok nem csak megőrizték, hanem növelték is a nyugdíjak értékét.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Akik felépítették az országot kapnak egy kis alamizsnát azoktól, akik szép lassan mosolyogva tönkre teszik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Elkezdték a nyugdíjasok szemének kiszúrását, miközben a szélhámos bűnöző banda telemi zsebeit. Szent Erzsébet vágja szemközt rózsáival ezt a förtelmes geci galerit.
ila51
@mackoka46: de csak az egyiket , hogy legyen mivel sírni
RonaGyuri
B...meg Bencus, te még a KSH-t sem olvasod??? Még ők is beismerték, hogy idén 4,2%-al szegényedtek a nyugdíjasok + a törvény szerint 2,6%-ból kellet volna számolni a kompenzációt + az alkalmazott megoldással ebből is elcsaltatok több mint 0,1-et
Equus
egyik ismerősöm 14. havi nyugdíjat emlegetett, amit vmikor ugyanez a csaló banda ígért be. Azzal mi van? Nyeldes-beldes?
Borsodi
Akik felépítették az országot kapnak egy kis alamizsnát azoktól, akik szép lassan mosolyogva tönkre teszik.
quadrocopter
@Borsodi: ...és szétlopják a saját lábon álláshoz!
Desischado
Hazug féreg. A nyugdíjasok nem plazma tv-ét vesznek, és én tapasztalatból látom, hogy mennyire romlott a vásárló értéke a pénznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.