A 4-es metró beruházás minden idők legnagyobb korrupciós botránya, a beruházás harmadát, 167 milliárd forintot elcsalták, ellopták, emiatt Magyarországnak várhatóan óriási összeget kell visszafizetnie – áll a Fidesz szombati közleményében.

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkárának nyilatkozatára reagálva a kormánypárt azt közölte: felháborító, hogy ismét a kormánynak kell rendeznie azt a kárt, amit Gyurcsány és az MSZP-SZDSZ okozott.

A felelősség a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor féle MSZP-SZDSZ városvezetést terheli.

A 4-es metró az EU egyik legdrágábban finanszírozott projektje, amely közvetlen szocialista-liberális befolyás és kézi irányítás mellett zajlott.

A baloldali politikusok sorra megtagadták az együttműködést a metrókorrupciót vizsgáló bizottsággal, és mai napig falaznak a korrupciós gépezethez, mert az elcsalt pénzek valószínűleg az MSZP és az SZDSZ pártkasszába, illetve politikusaihoz vándoroltak

- áll a Fidesz közleményében.

Fidesz: a 4-es metró beruházás minden idők legnagyobb korrupciós botránya

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

Banai Péter Benő az MTI-vel korábban azt közölte: fel kell készülni arra, hogy a költségvetésnek kell majd helytállnia a Gyurcsány-Bajnai-kormányok, valamint az MSZP-SZDSZ-vezetés alatt elkövetett, a 4-es metró beruházását és az Alstom-járműbeszerzést érintő szabálytalanságokért.

Várhatóan a korrupciós botrány miatt az elszámolt uniós pénzek egy részét vissza kell majd fizetni, Magyarországgal szemben az Európai Bizottság akár 60-70 milliárd forintos pénzügyi korrekciót is megállapíthat.

Ez jelentős összeg, amely nagyságát tekintve például a családi pótlék négy hónapra vonatkozó vagy a gyes több mint egész évre tervezett előirányzatával egyezik meg – mondta az államtitkár.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1bitang
2014. március 28-án 9 órakor adták át a 4-es metrót. A fide$$ uralkodásának negyedik évében. Négy évig nyilván nem épült semmi, így korrupció csak '10 előtt, az építés alatt történhetett, négy évig a kész, felépült vonal "pihent" a föld alatt, így ezen idő alatt nem történhetett korrupció. Teljesen világos a helyzet. Gyurcsány a hibás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, te nagyon szerencsétlen?
Mára sem vállalt senki?
Ó, te szellemi hátrányos helyzetű szegénylegény, megint nem vállalt a pszichiátria?
Búj el - szedik össze a hülyéket!
Csizmás Kond
@Mézike:...vagyis most akkor barátodnak fogadtál ?
Mézike
@Csizmás Kond: mé ne? nincs nekünk egymással semmi bajunk? Vagy?
tudode
Akkor lenne ennek a már TÖBBSZÖR ELŐKAPOTT LEJÁRT LEMEZNEK valóságtartalma, ha 2010 után nem lett volna dolga a 4-es metróval pártunk-, és kormányunknak, amelynek az is bizonyítékai, hogy
.
Gorbán már 1998-ban megmutatta "centrális", v milyen erejét, mert leállíttatta a 4-es metró építését, miután az épülő Nemzeti Színház építését is a rozsdatemető helyére kezdte ÚJRA ÉPÍTTETNI:
.
----M4-es metróvonal
hu.wikipedia.org/wiki/M4-es_metr%C3%B3vonal
.
Oszt' miután 8 év után megragadhatta KÉZZEL, LÁBAL, KÖNYÖKKEL a "kormányrudat" FOLYTATTA, hasonlóan az ILLIBERÁLIS RENDSZERE VÁLTÁSÁHOZ!!!
.
----M4-es metróvonal
hu.wikipedia.org/wiki/M4-es_metr%C3%B3vonal
.
(...) "1991-ben a Fővárosi Közgyűlés döntött a tenderkiíráshoz szükséges dokumentációk elkészítéséről. 1996-ban elkészült a megvalósíthatósági tanulmány, a költségek megosztásában pedig 1998-ban a kormány döntött. 1998 novemberében a kormány kivonult a beruházás mögül."
.
Oszt' Demszkyt meg sem hívták az átadásra. Orbán Viktor elsőkként utazott, és NAGYÍVŰ beszédet mondott
.
---- Az összefogás eredménye a metró átadása
www.youtube.com/watch?v=ZZ2rJiuYa6c
..
Essenek transzba, és menjenek a fr...ba azzal "is", hogy a KÖZÖS LÓ TÚRÓS HÁTÁT az emútnyoc év LEGNAGYOBB KORRUPCIÓS BOTRÁNYÁNAK melegítik ujra, és újra, akkor, amikor KI TUDJA MIT UMBURDÁLTAK az átadásig!!!
.
EZEK azzal számolnak, hogy MINDENKINEK OLYAN RÖVID AZ EMLÉKEZETE, mint aki pátosszal NAGY-KEGYESEN ÁTADTA A 4-ES METRÓT az utazóközönségnek!
.
Rémes ez a PAPAGÁJKOMMANDÓ Gorbán megsokszorozott pofagolóival!!!

Addig nem lesz BÉKE, NYUGALOM ebben az országban, AMíG EZEK NYOMJÁK A SÓDERT. se Istent, se embert NEM ISMERVE a hatalom, és a lóvé OLTÁRÁN!
tudode
Kieg. a rongyrázásról:
.
---- Elindult a 4-es metró
www.youtube.com/watch?v=uSk8WmtwSQQ
.
Ez a MAGAMUTOGATÓ annyit is ér, AMENNYIT a szava!
Egy szót sem SZÓLT ARRÓL, hogy LEÁLLÍTTATTA A METRÓÉPÍTÉST!!!
.
Az elmúlt 7,5 év alatt bebizonyította, hogy EGYÉB ALJASSÁGRA IS KÉPEss!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.